
Konferencija „Dvaras kaip švietimo židinys“
Rugsėjo 26 d. nuo 12 val. kviečiame į Europos paveldo dienoms skirtą konferenciją „Dvaras kaip švietimo židinys“ – dieną, kupiną istorijos, kultūros ir skonio atradimų.
PROGRAMA
12:00 – 12:30 Registracija, įžanginis edukacinis užsiėmimas „Vėduoklė – dvaro damos aksesuaras“
12:30 – 12:40 Sveikinimo žodis
12:40 – 13:00 Parodos pristatymas: „Janinos Monkutės-Marks pasaulinės tekstilės kolekcija“
13:00 – 13:30 Pranešimas: „Pasakojimų apie dvarų kultūros paveldą vertės ir prasmės“
Pranešėjas – Simonas Matulevičius
13:30 – 14:00 Pranešimas: „Dvaro tarnų gyvenamosios patalpos“
Pranešėja – Lina Tarnauskienė
14:00 – 14:30 Pranešimas: „Informacijos sklaidos įtaka dvarų sodybų pokyčiams XVII–XIX a.“
Pranešėja – dr. Dalė Puodžiukienė
14:30 – 15:00 Pranešimas „Lietuviškasis dvaro vaizdinys: pokyčiai per 100 metų“
Pranešėjas – doc. dr. Salvijus Kulevičius
15:00 – 16:00 Kavos pertraukėlė kitaip: edukacija „Vaistiniai augalai ir jų panaudojimas dvaro virtuvėje“ (Zyplių dvaro virtuvės restoranas „Kuchmistrai“)
Paslaptimis dalinsis Kidulių jaunimo ekologinis klubas „Šerenta“ ir ūkininkė Ernesta Draždžiulytė-Ūsienė.
Ragausime žolelių arbatas, įkvėptas senųjų dvarų tradicijų, ir pasilepinsime desertu „Staigmena“.
16:00 Senosios muzikos ansamblio „Šviesotamsa“ koncertas
PRŪSIJOS KUNIGAIKŠTYSTEI 500: Karaliaučiaus odės ir Berlyno dvaras – nuo Simono Dacho iki Sofijos kelionės
18:00 Puota „Istorija lėkštėje: žolelių įkvėpta dvariška degustacija“
(Zyplių dvaro virtuvės restoranas „Kuchmistrai“).
Zyplių dvaro virtuvės restorano „Kuchmistrai“ kuchmistras Artūras Rakauskas atkurs dvaro virtuvės palikimą.
Tai ne tik vakarienė, bet ir patyriminė kelionė – kiekvienas patiekalas atvers vis naują dvaro istorijos puslapį.
Vietų skaičius ribotas!
Registracija tel. +370 685 34 432
Kaina: 32 Eur / 1 asm.
Į kitus konferencijos renginius – įėjimas nemokamas.
Norintys gauti pažymėjimus registruojasi čia: https://bit.ly/45mJm4u
Projektą iš dalies finansuoja Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos.