Penktadienį Marijampolėje įvyko ypatinga akcija: gyventojai buvo pakviesti į J. Basanavičiaus aikštę, kur vyko renginys, skirtas kovos su maisto švaistymu dienai paminėti.
„Mantingos labdaros ir paramos fondas“ kartu su Marijampolės profesinio rengimo centru ir „Maisto banku“ surengė šventę, kurioje kvietė visus paragauti gardžios obuolienės, tepamos ant šviežios duonos – ne prekybos standartams pritaikytos, tačiau tokios pat skanios ir vertingos. Ši iniciatyva, kupina šilumos ir gerumo, buvo skirta paskatinti atsakingai vartoti ir priminti apie maisto švaistymo problemą.
Ši akcija išsiskyrė ne tik savo šiltais skoniais ir jaukia atmosfera, bet ir ypatinga obuoliene, pagaminta iš sename sode surinktų obuolių. „Maisto banko“, „Mantingos“ ir Marijampolės profesinio rengimo centro komandos sujungė jėgas ir iš daugiau nei 300 stiklainėlių obuolienės sukūrė mažus gėrio kupinus stebuklus, kurie bus padovanoti „Maisto banko“ remiamiems žmonėms. Renginyje kiekvienas galėjo ne tik pasimėgauti skaniu „išsaugotų skonių“ kąsneliu, bet ir atvirai pasikalbėti apie maisto švaistymo problemas bei atsakingo vartojimo svarbą.
Šventėje taip pat dalyvavo Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, vicemeras Artūras Visockis, Tarybos nariai ir Savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Jolita Žukelienė. Jiems buvo puiki proga ne tik ragauti ypatingos obuolienės, bet ir diskutuoti su akcijos organizatoriais – UAB „Mantinga“ įkūrėju Klemencu Agentu, „Maisto banko“ vadovu Simonu Gurevičiumi ir Marijampolės profesinio rengimo centro direktoriumi Gražvydu Juodišiumi – apie tai, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie tvaresnio vartojimo.
Ši akcija – tai priminimas, kad kiekvienas mažas žingsnis gali daryti didelius pokyčius. Kartu galime atsakingai vartoti, išsaugoti maisto išteklius ir prisidėti prie kovos su maisto švaistymu.