• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Ketvirtadienis, 7 rugpjūčio
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Lyg restorane – kaip paruošti tobulą jautienos didkepsnį?

2024-06-20
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Rivertown asm. arch.

Rivertown asm. arch.

Nė viena vasaros iškyla neapsieina be svarbiausio šiltojo sezono atributo – grilio. Vis dažniau lietuviai iškylų karaliumi tituluojamus šašlykus iškeičia į gurmaniškus patiekalus, vienas iš jų – brandintos jautienos kepsniai. Restorano „RiverTown“ šefas Šarūnas Marčiulaitis sako, kad norint skanauti tobulą kepsnį, nebūtina keliauti į restoraną – pasirinkus kokybiškus produktus ir laikantis esminių taisyklių, burnoje tirpstantį didkepsnį lengvai pagaminsite net gamtoje.

Pasak Š. Marčiulaičio, vasarą lietuviai rečiau lankosi restoranuose ir tobulina savo kulinarinius gebėjimus namuose. Būtent dėl šios priežasties kilo idėja įkurti e. parduotuvę, kurioje kiekvienas gali įsigyti aukščiausios kokybės brandintos jautienos kepsnių.

„Vasarą žmonės mėgaujasi geru oru, todėl restoranuose apsilanko rečiau. Be to, šiuo metu stipriai išaugęs daugiafunkcių kepsninių populiarumas – investavus laiko bei žinių galima kuo puikiausiai išsikepti ir mėgautis grilio patiekalais“, – sako Š. Marčiulaitis.

Jo teigimu, žmonės itin vertina patogumą, todėl populiariausia prekė „RiverTown“ internetinėje parduotuvėje – „Grill rinkiniai“.

„Tai buvo pirmasis mūsų produktas, kuris iki šiol išlieka populiariausiu. Užsisakius tokį rinkinį, nuo grilio užkūrimo iki kepsnio lėkštėje užtrunkama vos 15 minučių. Tokiuose rinkiniuose viskas suruošta ir suporcijuota dviem žmonėms – mėsa, bulvytės, daržovės ir padažas. Todėl nereikia važiuoti į atskiras parduotuves, pirkti mėsą, tuomet kitoje parduotuvėje ieškoti daržovių, o trečioje – padažo ingredientų“, – pasakoja „RiverTown“ šefas.

Kokybiška mėsa – raktas į burnoje tirpstantį patiekalą

Norint iškepti tobulą jautienos kepsnį, pasak Š. Marčiulaičio, svarbiausia pasiruošti aukščiausios kokybės mėsą, kuri būtų brandinta.

„Brandinta jautiena puikiausias variantas kepsniams, kadangi ji jau yra minkšta dėl to, kad brandinimo metu išsiskyrusios pieno rūgštys skaido raumeninį audinį ir mėsa tampa minkšta. Mėsa turėtų būti brandinta bent 28 dienas – įsigijus tokį gabaliuką, tereikia tik išsikepti iki reikiamos temperatūros, pagardinti druska ir mėgautis kepsniu“, – tvirtina Š. Marčiulaitis.

„RiverTown“ šefo teigimu,  e. parduotuvės gyvavimo pradžioje pirkėjai mėsą galėdavo atsiimti atvykę į restoraną, tačiau tokiu atveju verslininkai negalėjo užtikrinti, kokiomis sąlygomis mėsa buvo transportuojama iki pirkėjo šaldytuvo. Todėl nusprendė ieškoti priemonių, kurios padėtų užtikrinti, kad užsakymai būtų pristatomi deramomis sąlygomis.

„Atsakymas į transportavimo klausimą buvo maisto pristatymo paslauga „DPD Fresh“. Tai atvėrė duris tiekti tik kokybišką brandintą jautieną visoje Lietuvoje. Taip pat mėsai itin svarbios gabenimo sąlygos – kai lauke daugiau nei 20 laipsnių, negalima produktų vežti tiesiog autobusiuke, kadangi užsakovas gaus sugadintą prekę. Tik išgirdus, kad „DPD Fresh“ siūlo užsakymų transportavimą mikroautobusais, kuriuose įmontuoti šaldytuvai ir temperatūrinėmis zonomis, iškart sudarėme sutartį“, – sako Š. Marčiulaitis.

Jis priduria, kad partnerystė su „DPD Fresh“ padėjo ne tik užtikrinti produktų šviežumą, bet ir išplėtė verslo galimybes – iki tol mėsą buvo galima atsiimti tik Vilniuje, o dabar ji yra pasiekiama bet kuriame Lietuvos kampelyje.

Rivertown asm. arch.
Šarūnas Marčiulaitis asm. arch.
Rivertown asm. arch.
Rivertown asm. arch.

Svarbus tinkamas paruošimas ir kepimo procesas

Norint mėgautis restorano lygio jautienos didkepsniu, reikėtų ne tik pasirūpinti kokybiška mėsa, bet ir žinoti pagrindines taisykles.

„Pirmiausia reikia žinoti, kokio rezultato nori ir pagal tai pasirinkti reikiamą mėsos dalį – antrekotą, išpjovą ar nugarinę. Tuomet svarbus elementas – atkreipti dėmesį į mėsos storumą ir pagal tai nustatyti kepimo laiką. Pavyzdžiui, jei turite 150 g gabaliuką, nereikėtų vadovautis receptu, kuris skirtas 300 g kepsniui, kadangi tokiu atveju jūsų didkepsnis bus perkeptas“ – tvirtina Š. Marčiulaitis.

Šarūnas priduria, kad tobulam kepsniui svarbus ne tik pats kepimo procesas, bet ir tai, kaip jam pasiruošite bei kokius žingsnius atliksite jau iškepus mėsą.

„Prieš kepant svarbu mėsą išimti iš šaldytuvo ir kambario temperatūroje palaikyti bent 20 min. Negalima į kepsninę ar keptuvę dėti šalto kepsnio. Taip pat po kepimo svarbu iškepto kepsnio neprapjauti iškart – svarbu jam leisti „pailsėti“ bent 5 minutes, kad dalis mėsos sulčių, susidariusių kepimo metu, išbėgtų“, – sako Š. Marčiulaitis.

Restorano „RiverTown“ šefas dalijasi padažo receptu, kuris puikiai tiks prie gero jautienos kepsnio:

Argentinietiškas žolelių padažas „Chimmichurri“

Reikės:

  • 100 g smulkintų petražolių;
  • 100 g smulkintos kalendros;
  • 100 g smulkiai kapotų baltųjų arba mėlynų svogūnų;
  • 300 ml augalinio aliejaus;
  • 100 ml baltojo arba raudonojo vyno acto;
  • 1 citrinos;
  • 40 g česnako;
  • 1,5 v.š. druskos;
  • 1 v.š. stambiai grūstų juodųjų pipirų;
  • Norintiems aštriau – 1 vnt. smulkiai kapoto aitriojo pipiro;

Paruošimas:

  1. Petražoles, kalendras, svogūnus sumaišome ir sudedame į dubenį.
  2. Tuomet sumaišome marinatui skirtus ingredientus – aliejų, actą, citrinos sultis bei minkštimą, česnaką, druską, pipirus ir sumaišome su žalumynais.
  3. Visą mišinį dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad susimaišytų skoniai.

Žoleles galima keisti pagal poreikį, pavyzdžiui, mėtos puikiai tiks prie avienos, krapai – prie lašišos. Šis padažas taip pat puikiai tinka ir mėsos marinavimui.

DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Jaunojo kūrėjo premjera gimtajam miestui ir festivaliui „Marijampolė Music Park“
Klaipėdos uosto direkcijos vizitas Šakių rajone – pristatyta Gelgaudiškio uosto vizija
Petro Armino progimnazijoje pokyčiai, kurie keičia ne tik sienas, bet ir vaikų kasdienybę
Marijampolės vaikams – geresnės sąlygos augti, pažinti ir kurti

Kultūra

Jaunojo kūrėjo premjera gimtajam miestui ir festivaliui „Marijampolė Music Park“
Tarprubežiuose atšvęsta Kraštiečių šventė ir bendruomenės centro 20-metis
Marijampolės „Spindulio“ kino teatras kviečia į nemokamą kino vakarą po atviru dangumi su filmu „Pietinia kronikas“
Buktoje – sugrįžusi šventės dvasia su muzika, šypsenomis ir bendryste

Sportas

Kazlų Rūdos diskgolfo lygos trečiame etape įspūdingas Arno Stankevičiaus pasirodymas, Lauryno Beliausko triumfas
Parašiutų sporto šventė Sasnavos aerodrome: garbinga istorija, adrenalinas ore ir bendrystė ant žemės
„Mantinga-Vaikų lyga“ kviečia registruotis 7-ajam sezonui!
Jankų vasaros sporto šventės krepšinio turnyro nugalėtojai „Hikvision“, tinklinio sektoriuje triumfavo „Kažin kodėl“, futbolo turnyrą laimėjo „Liūtai“

Politika

Klaipėdos uosto direkcijos vizitas Šakių rajone – pristatyta Gelgaudiškio uosto vizija
Pasirašytas Marijampolės savivaldybės ir Karo komendantūros sąveikos planas – aiškus veiksmų susiderinimas ypatingoms situacijoms
„Čekiukų“ bylose įtarimai pareikšti Marijampolės ir Jonavos savivaldybių tarybų nariams
Buvusiam Vilkaviškio tarybos nariui S. Vabalui „čekiukų“ byloje siūloma skirti 8 tūkst. eurų baudą

Įdomu

Kodėl tennis apyrankė – puikus pasirinkimas jubiliejui ar ypatingai progai?
Vitaminai ir supermaistas: natūralus kelias į geresnę sveikatą
Vis dažniau apsiperkame savitarnos kasose, o siuntas atsiimame paštomatuose: tai lemia ir lietuviškas santūrumas
Kaip atpažinti, kad paaugliui reikia pagalbos?

Verslas

Nuo Marijampolės iki Amsterdamo: „Mantinga“ plečiasi į Vakarų Europą
Ką svarbu žinoti prieš pradedant verslą?
Kokias naudas verslui suteikia veiklos nuoma?
Komercinis arbitražas Lietuvoje – ką verta žinoti verslininkams

Mokslas ir studijos

Petro Armino progimnazijoje pokyčiai, kurie keičia ne tik sienas, bet ir vaikų kasdienybę
Marijampolės vaikams – geresnės sąlygos augti, pažinti ir kurti
Sėkmės receptas bendruomenei: lyderystė, parama ir bendradarbiavimas
Keliaujanti cirko laboratorija 8: tradicinis cirkas peržengia maniežo ribas

Turizmas

Z karta keliauja kitaip: kaip ji keičia turizmo pasaulį?
Oro uostai dalijasi esminiais patarimais: padės pasiruošti kelionei ir išvengti streso
Prie Ivoniškio ežero Gudeliuose bus įkurta poilsio zona
Kviečiame atrasti – nauji maršrutai po Lietuvos regionus
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus