• Artimiausi renginiai
  • Kino repertuaras
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Karas
  • Pranešk
17 °c
Marijampolė
18 ° Kt
19 ° Pn
16 ° Št
Trečiadienis, 7 birželio
Sūduvos Gidas
Justicija
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Kino repertuaras
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Kino repertuaras
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Maisto tinklaraštininkė pasidalijo greitai pagaminamų mėsos kukulių ant grilio receptu: kartosite kiekvieną savaitgalį

2023-04-29
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Mėsos kukuliai

Mėsos kukuliai / asociatyvi „Freepik“ nuotr.

Prasidėjo šiltasis metų sezonas. Daugumai šis laikotarpis asocijuojasi su buvimu gamtoje, maisto ruošimu grilyje bei smagiais pašnekesiais su mylimais žmonėmis.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė – ne išimtis. Ji sako, kad sako, kad vasarą jai labiausiai praverčia greitai paruošiamų patiekalų receptai, kuomet gardžiai pavalgyti gali gausus būrys artimųjų bei draugų.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad norintiems greit ir be vargo pasiruošti pačių įvairiausių grilio patiekalų – nereikia ilgų valandų gaišti virtuvėje.

„Parduotuvėse jau kurį laiką galima rasti pačių įvairiausių ruošimui ant žarijų skirtų gaminių. Pradedant kelių rūšių šašlykais, kurie kasmet tradiciškai susilaukia didžiausio pirkėjų dėmesio, pirkėjų krepšeliuose dažnai matyti ir įvairiausių rūšių grilinimui skirtų dešrelių, kiaulienos šonkaulių ar kepsnių. Susidomėjo vis dažniau sulaukia ir jūros gėrybės, ar griliui skirti sūriai. Norėdami, kad pirkėjai grilio gaminiais galėtų apsirūpinti pigiau – kiekvieną savaitę pristatome nuolaidas skirtingoms šios kategorijos prekėms“, – sako V. Budrienė.

Eksperimentuodami su vyru sukūrė itin pasisekusį receptą

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė ir prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė, sako, kad draugų susibūrimai jų namuose dažniau vyksta būtent šiltuoju metų sezonu. Tokiais atvejais norisi mylimus žmones pavaišinti gardžiais patiekalais, tačiau gaišti daug laiko prie viryklės bei išleisti krūvos pinigų – nesinori.

„Grilyje mūsų šeima mėgsta kepti įvairius patiekalus: šonkauliukus, vištienos sparnelius, žuvį. Nors tai – vieni dažniausių pasirinkimų, kartais norisi šeimos narius ir draugus nustebinti kažkuo, ko jie dar nebūtų ragavę. Būtent taip ir gimė grilyje keptų mėsos kukulių receptas. Tai – bendras mūsų su vyru kūrinys, kuris susilaukė itin daug pagyrų“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Ji sako, kad šie kukuliai paruošiami labai lengvai ir greitai, o jų skonis – išties nuostabus. Kukulių viduje slepiasi sūrio gabalėliai, kurie suteikia patiekalui pikantiškumo. O viską „vainikuoja“ naminis barbekiu padažas, kuriam atsispirti tiesiog neįmanoma.

Ragina atrasti dar neragautus skonius

Tinklaraščio kūrėja įsitikinusi, kad maistą ruošiant grilyje galima eksperimentuoti lygiai taip pat, kaip ir gaminant virtuvėje.

„Skirtingi marinatai, kepimo technikos ir garnyrai padeda kiekvieną kartą patiekalą paruošti vis kitaip. Juk norisi išnaudoti grilio sezoną, atrasti naujus skonius. Šie kukuliai ir „gimė“ eksperimentuojant, siekiant sukurti patiekalą, kuris būtų pagaminamas greitai, paprastai, nekainuotų daug“, – pasakoja ji.

Pašnekovė pabrėžia ir tai, kad kiekvienam grilio patiekalui subtilumo bei ypatingo skonio suteikia naminis barbekiu padažas. Juo galima gardinti įvairius mėsos patiekalus. Šio padažo pagaminimas – nesudėtingas ir greitas.

K. Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi itin daug komplimentų sulaukusiu mėsos kukulių bei naminio barbekiu padažo receptais, kuriuos privalote išbandyti ir jūs.

10–12 vienetų kukulių reikės:

500 g maltos jautienos (arba jautienos, maišytos su kiauliena);

30 g panko džiūvėsėlių (arba paprastų džiūvėsėlių);

0,5 a. š cukraus;

0,5 a. š druskos;

1 a. š smulkintų juodųjų pipirų;

1 a. š maltos paprikos;

0,5 a. š česnako miltelių;

1 a. š džiovinto čiobrelio;

2 skiltelės tarkuoto česnako;

2 v. š Vorčesterio padažo;

1 kiaušinio;

2 v. š tarkuoto parmezeno sūrio;

12 kubelių mocarelos sūrio (arba kito gerai besilydančio sūrio).

Gaminimas:

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus mocarelos sūrį. Iš masės formuokite rutuliukus. Kiekviename rutuliuke pirštu padarykite duobutę ir ten įdėkite sūrio gabalėlį. Padarykite taip, kad sūris liktų rutuliuko viduryje. Dėkite rutuliukus į šaldytuvą ir paruoškite grilį kepti netiesioginėje kaitroje apie 130 laipsnių temperatūroje. Nuostabiam dūmo kvapui išgauti įmeskite 3 brendžio statinės kaladėles. Tai nėra būtina, tačiau patiekalui suteikia puikų aromatą. Kepkite rutuliukus 45 minutes (iki 70 laipsnių vidinės temperatūros). Dėkite kamuoliukus į ketaus keptuvę, apipilkite barbekiu padažu ir dar pakepkite apie 10–15 minučių.

Naminiam barbekiu padažui reikės:

1 v. š alyvuogių aliejaus;

1 skiltelės česnako;

1 a. š garstyčių;

1 a. š aitriosios paprikos miltelių;

0,5 a. š maltos paprikos;

200 g pomidorų padažo;

60 ml vandens;

30 g rudojo cukraus;

1 v. š obuolių acto;

1 v. š Vorčesterio padažo;

druskos, pipirų.

Gaminimas:

Įsijunkite vidutinę kaitrą. Į mažą puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnakus ir pakepinkite juos apie 3 minutes. Sudėkite prieskonius ir pakepinkite viską dar minutę, tada supilkite pomidorų padažą, rudąjį cukrų, obuolių actą, Vorčesterio padažą. Palaukite, kol padažas užvirs, tada sumažinkite kaitrą iki minimalios ir palikite virti apie 20 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kol padažas sutirštės.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Kitos naujienos

Rizotas
Receptai

Vasaros atradimas: gaivus rizotas su cukinijomis pripildys namus citrinų aromato ir nekainuos nė 5 eurų

Pomidorai
Receptai

Pomidorų rūšys lemia ne tik skonį: dietistė V. Kurpienė dalijasi jų savybėmis ir pataria, ką pasigaminti

Rekomenduojami video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Su apgaule, kaip ir su melu, toli nenuvažiuosi: du užsieniečius įklampino padirbti dokumentai
Nė kojų Latvijoje neapšilę, prieglobsčio prašytojai slapčia bandė sprukti į Vakarų Europą
Geležinkelio gatvė – draugiška pėstiesiems
Meras susitiko su dešimtokais

Kultūra

Tarptautinio Šv. Jurgio meno sezono misija – ugdyti kultūrinį gyvenimą ištisus metus
Prasidėjo pleneras „Marijampolė jaunimo akimis!“
Baraginė – Lietuvos mažoji kultūros sostinė kviečia vasarą praleisti kartu!
Vaikų gynimo dieną pasveikino festivalis „Vaikystės spalvos – 2023“

Sportas

Pilviškių „Santakos” gimnazija – tarp geriausiųjų Lietuvos mokyklų žaidynėse
Marijampolės sporto centro baseine vyko jauniausiųjų plaukikų varžybos
Marijampolės sporto centro abiturientai apdovanoti už sportinius pasiekimus
Lietuvos jaunių žaibo ir greitųjų šachmatų čempionate – Šarūno Norkeliūno auksas

Politika

Mantas Varaška – LSA viceprezidentas
Kazlų Rūdos savivaldybės Taryboje – pasikeitimai
Tarybos posėdyje prisiekė keturi nauji Savivaldybės tarybos nariai
Sudarytos Vilkaviškio rajono savivaldybės komisijos

Įdomu

Gydytoja dermatologė išsklaidė mitus apie grožio injekcijas: „Pripūstos lūpos jau seniai nebemadingos“
M. Navickienė: prieinamesnės socialinės paslaugos, kurias teiks ne tik įstaigos, bet ir gyventojai
Kelionė su augintiniu – kaip užtikrinti jo saugumą ir komfortą?
4 sveikatos priežastys, kodėl verta darytis reguliarius manikiūrus ir pedikiūrus

Verslas

Sūduvos pramonės ir verslo asociacijos susirinkime apžvelgti praėję metai
Marijampolės LEZ įsikūrusi UAB „Dovista“ didina gamybos apimtis
„Mantinga“ plečia gamybinius pajėgumus: pradėjo veikti nauja sluoksniuotų gaminių linija
KPPAR kviečia į nemokamą seminarą „Energijos tausojimas. Finansinė parama ir kompensacijos juridiniams asmenims“

Mokslas ir studijos

Meras susitiko su dešimtokais
Pilviškių „Santakos” gimnazija – tarp geriausiųjų Lietuvos mokyklų žaidynėse
Marijampolės sporto centro abiturientai apdovanoti už sportinius pasiekimus
Paskutinis skambutis nuaidėjo Vilkaviškio „Aušros“ gimnazistams

Turizmas

Besiruošiant kelionėms: ką pasiimti ir kaip efektyviai išnaudoti vietą lagamine?
Keliautojų apklausa: 43 proc. lietuvių tikros atostogos asocijuojasi su kelione į užsienį
Lietuviai plūsta į užsienio kurortus: kokiais vaistais pasirūpinti ir kokių dokumentų jiems gali prireikti?
Kazlų Rūdoje pristatyti pažintiniai, edukaciniai, kultūriniai paketai
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2023

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Kino repertuaras
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus