Šiandien, lapkričio 4-ąją, TV3 televizija jau septintąjį kartą organizuoja „Išsipildymo akcijos“ įkvėptą iniciatyvą „Pyragų diena“. Šią dieną visi žmonės kviečiami kepti pyragus ir savo pagamintų skanėstų gabalėlius už sutartą kainą pardavinėti bičiuliams, kolegoms ar mokslo draugams, o surinktas lėšas paaukoti „Išsipildymo akcijai 2016“.
Kad nepristigtumėte idėjų, kokį pyragą iškepti, pateikiame Jums kelis lengvai pagaminamų, bet labai skanių pyragų receptus.
Lengvas pyragas
Ingredientai:
5 kiaušiniai;
200 g margarine;
1 stiklinė cukraus;
0,5 stiklinės kvietinių miltų;
1 stiklinė bulvių krakmolo;
citrinų aliejaus arba truputį sutarkuotos citrinos žievelės;
2 šaukšteliai kepimo miltelių Kepimo milteliai.
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, suberti miltus ir krakmolą su kepimo milteliais, išmaišyti, po to lėtai pilti išlydytą margariną. Baigiant – įpilti kvapnaus aliejaus, viską supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 30-40 min. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.
Purus obuolių pyragas
Ingredientai:
6 kiaušiniai;
150g margarine;
1,5 stilinės cukraus;
1,5 stiklinės miltų;
Obuolių;
riebalų skardai;
cinamono;
cukraus pudros.
Gaminimo eiga:
Trynius išsukame su margarinu ir cukrumi iki baltumo. Baltymus išplakame. Į trynius imaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus. Tešlą dedame į reibalais ištepta skarda. Ant viršaus dedame skiltelėmis pjaustytus ir nuluptus obuolius juos šiek teik išpaudžiame į tešlą, kad viršus būtu tolygus. Pabarstome cinamonu ir kepame 180 – 200C, kol ismeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas. Maždaug 50-60min. Iškepus pabarstome pudra, valgome atšaldytą.
Meduoliukas
Ingredientai:
Kvietiniai miltai, 800 gramų;
Medus, 500 gramų;
Cukrus, 500 gramų;
Pienas, 1 stiklinė;
Kiaušiniai, 4 vienetai;
Sviestas, 50 gramų;
Prieskoniai, meduoliams, 100 gramų;
Apelsinai, žievelė, kapota, 100 gramų;
Riešutai, 100 gramų;
Soda, 1 arbatinis šaukštelis;
Druska.
Gaminimo eiga:
Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.