• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Ketvirtadienis, 3 liepos
Sūduvos Gidas
Justicija
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Artėjant Velykoms žinomos moterys domėjosi šventinio stalo patiekalais: dietologė išskyrė pagrindines maitinimosi klaidas

2023-04-01
Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Velykų stalas

Velykų stalas / asociatyvi „Freepik“ nuotr.

Iki Velykų likus kiek daugiau nei savaitei, daugelis jau planuoja būsimą vaišių stalą ir ieško įkvepiančių patiekalų idėjų bei dekoro elementų.

Į vėlyvuosius pusryčius sukvietęs žinomas savo ambasadores, prekybos tinklas „Rimi“ gražiausią pavasario šventę kviečia pasitikti sveikatai palankiau. Renginyje dalyvavusi gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad pavasaris – puikus laikas po žiemos nualintą organizmą aprūpinti reikalingais vitaminais bei mineralais, o daugiausiai jų galime gauti su maistu. Todėl ir ruošiant patiekalus Velykoms mitybos ekspertė primena nepamiršti šviežių daržovių, įvairių salotų, vaisių ar uogų.

Svarbiausia – įvairovė ir spalvų gausa lėkštėje

Vėlyvuosiuose pusryčiuose dalyvavusi gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė susirinkusioms viešnioms priminė, kad sveikatai palankią mitybą turi sudaryti skirtingais vitaminais ir mineralais turtingi produktai. Renkantis lėkštės turinį labai svarbu nepamiršti produktų įvairovės bei spalvų gausos, o šių principų patartina laikytis ir per artėjančias Velykas.

„Turime atkreipti dėmesį į lėkštės turinį, jo visavertiškumą ir stengtis užtikrinti įvairų, maistingą, pakankamą savo kasdienį racioną. Kiekvieną dieną turėtume rinktis tai, ką valgyti yra naudingiausia, įskaitant ne mažiau kaip 400 gramų daržovių ir vaisių, pakankamai viso grūdo kruopų, žuvies, liesos mėsos ir kiaušinių, ankštinių daržovių bei pieno produktų. Taip pat svarbu nepamiršti gerti reikiamą kiekį vandens. Pavasaris – ypatingas metas, kai spalvų ir šviežių produktų gausos išties netrūksta, todėl daugiau šviežių daržovių, įvairių salotų, vaisių ir uogų reikėtų nepamiršti ir ant Velykinio stalo“, – renginio metu pasakojo E. Gavelienė.

Pasidalino patarimais, kaip papuošti Velykų stalą

Besiklausydamos gydytojos dietologės patarimų, į renginį susirinkusios moterys grožėjosi ir įspūdingai dekoruotu vėlyvųjų pusryčių stalu, kurį papuošė tinklaraštininkė, verslininkė, „Liu Patty“ desertinės įkūrėja Liucina Rimgailė.

L. Rimgailė sako, kad per Velykas pasipuošti namus ir šventinį stalą jos šeimai yra labai svarbi tradicija, o įkvėpimu bei idėjomis dekorui ji noriai pasidalijo su renginio dalyvėmis. „Neįsivaizduoju šventinio stalo be narcizų, žaliuojančių augalų, prieskoninių žolelių – tuomet namuose tvyro tikro pavasario nuotaika bei kvapai. Per Velykas mėgstu ryškias spalvas, tad stalo dekorui išnaudoju spalvingas staltieses ir servetėles, naudoju puošnesnius indus bei stalo įrankius“, – pasakojo L. Rimgailė.

Nepamainoma šventinio stalo puošmena moters namuose tampa ir desertai, nes L. Rimgailė yra jų gaminimo profesionalė. Šeimą ji visuomet stengiasi nustebinti tiek tradiciniais, tiek naujais desertais. Tačiau Velykų stalą bene labiausiai papuošia namuose dažyti kiaušiniai. „Manau, kad ne tik mano, bet ir kiekvienoje šeimoje, kurioje yra bent vienas vaikas, kiaušinių marginimas prieš Velykas tampa ne tik gražia tradicija, bet ir puikia pramoga. Todėl stengiamės, kad ant stalo būtų kuo daugiau gražių margučių ir juos dažome skirtingais, bet natūraliais būdais“, – pasakoja L. Rimgailė ir Velykinio dekoro ar kiaušinių marginimo priemonių kviečia ieškoti gausiame „Rimi“ asortimente.

Velykų stalo be desertų ir namuose margintų kiaušinių taip pat neįsivaizduoja tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė Kotryna Stankuvė. „Man Velykų stalas asocijuojasi su pavasariu ir gaiva, tad ir patiekalus ruošiame lengvus, gaivius, su daug daržovių. Gilių maisto tradicijų, išskyrus margučius pusryčiams, neturime, kasmet išbandome vis ką nors naujo. Bet štai desertas ant šventinio stalo privalo būti visada. Už jį esu atsakinga aš, tad dažniausiai gaminu mielinės arba raugintos tešlos pynes, kepu gaivesnį citrusinį keksą ar tortą“, – renginio dalyvėms pasakojo K. Stankuvė.

Kruopščiai atrinktas Velykų asortimentas 

Pusryčių metu renginio viešnios ne tik išklausė gydytojos dietologės E. Gavelienės patarimų, bet ir skanavo „Rimi“ Velykų naujienas, kurias bus galima įsigyti šventinę savaitę. Anot kulinarijos technologės Linos Barčaitės, per šventes nenorintys vargti virtuvėje ar tiesiog pritrūkę kulinarinių idėjų „Rimi“ prekybos centruose ras kruopščiai atrinktą ir platų jau paruoštų gaminių pasirinkimą: „Formuodami šventinį „Mano dienai“ asortimentą visuomet ieškome aukso vidurio tarp to, ko nori tradicinių skonių išsiilgę pirkėjai bei to, ko ieško naujų skonių mėgėjai. Per šias Velykas siūlome įsigyti pavasariškas daržovių salotas su vištiena, ypatingą suktinuką su silke ir šviežiu sūriu, jau keletą metų išbandytą, pirkėjų atrastą ir pripažintą vyniotinį su omletu. Tuo tarpu kiaušinių užtepėlė su avokadais puikiai tiks užkandžiams, o jautiena arba lašiša drebučiuose – stalui papuošti.“

Pasak L. Barčaitės, tradicinis „Panettone“ pirkėjų tarpe populiarus ne tik per Kalėdas, bet ir per Velykas: „Šiais metais desertui turėsime ir specialiai Velykoms kepamą pyragą, keksą su varškės ir uogų įdaru bei nepakartojamo skonio pyragą su karamelės ir apelsinų įdaru. Tai itin šventiškas derinys, kuris patiks net ir išrankiausiam saldumynų mėgėjui.“

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

„Spindulio“ kino teatro repertuaras
Marijampolėje – svarbus pokytis aplinkosaugos ir kokybiškų paslaugų link: UAB „Sūduvos vandenys“ laboratorija akredituota pagal tarptautinį standartą
„Žalioji erdvė 2025“ konkursas: dvigubas Marių parko salos triumfas
Šakiuose vyras pakėlė ranką prieš moterį

Kultūra

Poezijos parke vyko šventė vaikystei „Pamatyk mane“
Marijampolę ir vėl užliejo menas – startavo MALONNY’12!
Bartninkuose nuaidėjo tradicinė Petrinių šventė
Nuskambėjo Vilkaviškio miesto šventės akordai

Sportas

„Sūduva“ nugalėjo Raudondvaryje ir sugrįžo į 2 vietą
„Sūduva B“ sezono pusiaukelę pasiekė iškovodama pergalę
Įvyko paskutinės I etapo seniūnijų žaidynių krepšinio varžybos
Koks sportas gali padėti prailginti gyvenimo trukmę?

Politika

Kidulių dvare surengtas kasmėnesinis seniūnų susisirinkimas
Prezidentas žada užlopyti skylę dėl GPM lengvatos ūkininkams
Prie Vyriausybės vyko pareigūnų piketas dėl per mažų algų: policininkai kvietė G. Palucką į ekipažą
R. Juknevičienė: „Ukraina jau dabar kariauja kaip de facto NATO narė“

Įdomu

Populiarėja kondicionierių teikiamas komfortas, kiek gali kainuoti?
Šilumos kupina Vaikų globos savaitė Marijampolėje: žvilgsnis į kiekvieną vaiką
Vasaros palydovė – dehidratacija: kas išduoda skysčių trūkumą ir kodėl vandens gali nepakakti?
Dviračių saugumas vaikams: Ką privalo žinoti tėvai?

Verslas

Kazlų Rūdos savivaldybė paskirstė paramą smulkiems prekybininkams
Baltijos šalių ekonomikos: Lietuva išlaiko lyderės poziciją
Populiariausios buhalterinės paslaugos Vilniuje: ką siūlo šiuolaikinės įmonės?
Šiemet įsigalios nulinės emisijos aktas: tikisi žaliųjų technologijų proveržio Lietuvoje

Mokslas ir studijos

Kuo vaiko emocinei būklei gali būti svarbi privati mokykla?
Vilkaviškyje startavo Vaikų globos savaitė
Kaip išrinkti privatų darželį?
Finansiškai paskatinti gabūs Kalvarijos savivaldybės mokiniai ir jų mokytojai

Turizmas

Baltų keliais: vyko dviejų dienų pažintis su paveldu
Aristokratas, per naktį pralošęs devynis dvarus
Pradėtas įgyvendinti projektas: Orijos ežero pakrančių pritaikymas lankymui
Ekskursijos dalyvius žavėjo Marijampolės miesto grožis ir negirdėtos istorijos
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus