• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
21 °c
Marijampolė
19 ° Št
16 ° Sk
14 ° Pr
Ketvirtadienis, 5 spalio
Sūduvos Gidas
Justicija
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Speltos blynas su daržovėmis ir grybais

2015-09-26
Įdomu, Naujienos
Laikas: 2 min skaitymo
A A

Kaip patiekalą, kuris be didelių pastangų gali būti lengvais pusryčiais ar sekmadieniniu pasilepinimu, paversti dar ir sveiku? Mitybos specialistė Vaida Kurpienė teigia, kad sveikuoliški pilno grūdo blynai tikrai gali konkuruoti su visų mėgstamais, iš baltų sijotų kvietinių miltų kepamais blynais – jei pasirenkami kokybiški produktai, jie gali būti ne tik skanūs, bet ir turtingi vitaminų bei skaidulų.

„Įprastuose blynuose be kalorijų ir skonio nelabai daugiau ko yra – daugelis grūdo maistingųjų medžiagų pašalinamos kartu su sėlenomis ir gemalais. Įprasta manyti, kad visadalių grūdų miltai skaniems blynams netinka, todėl vengiama juos naudoti, tačiau toks įsitikinimas – visiškai nepagrįstas. Pasirinkus kokybiškus miltus, puikius blynus galima iškepti ir iš nesijotų pilno grūdo miltų, o vienas geriausių pasirinkimų – spelta“, – sako V. Kurpienė. Anot jos, speltą gali vartoti kai kurie ir kviečiams alergiški bei glitimui jautresni žmonės, nes didelė dalis speltos glitimo kaitinant suyra.

„La Crepe“ technologas Valdemaras Vaitulevičius namuose siūlo pasigaminti speltos blynų su organizmui naudingomis ir gardžiomis daržovėmis. „Palyginus su kviečiais, spelta turi daugiau skaidulinių medžiagų ir baltymų, be to, pilnas grūdas yra visapusiškai naudingesnis negu šlifuotas. Grybai – puikus baltymų, sėlenų ir vitamino D šaltinis, jie neturi riebalų, tad puikiai tinka sveikuoliško blyno įdarui“, – sako V. Vaitulevičius, atkreipdamas dėmesį, kad šio blyno receptas, V. Kurpienės dėka, yra ir naujame „La Crepe“ meniu.

Speltos blyno tešlai reikės (6 vnt. blynų):

Kiaušinių 4 vnt., avižų pieno 436 ml, lydyto sviesto 130 g, karotino aliejaus 40 g, speltos pilno grūdo miltų 312 g, nerafinuoto cukraus 10 g, Himalajų druskos 2 g.

Į maišymui skirtą indą sudėkite kiaušinius, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir Himalajų druską. Viską gerai suplakite iki vientisos masės (didžiausiu greičiu užtruksite apie 5 min.). Supilkite avižų pieną, plakite apie 2 min. Į suplaktą masę berkite persijotus speltos pilno grūdo miltus ir plakite mažiausiu greičiu, kol išsimaišys miltai. Sumaišę, supilkite tirpintą (ne užvirintą) sviestą ir vėl didžiausiu greičiu plakite apie 5-10 minučių, priklausomai nuo tešlos kiekio. Kai masė bus išmaišyta, supilkite aliejų ir plakite dar apie 10-15 sekundžių. Tam, kad tešloje neliktų gumuliukų, ją galima perkošti per sietą ir likusius gumuliukus pertrinti. Vienam blynui ant keptuvės pilkite apie 150 g tešlos, ją gerai išskirstykite ant keptuvės paviršiaus. Kepkite apie minutę, tuomet blyną apverskite ir kitą jo pusę kepkite apie 30-40 sekundžių.

Įdarui reikės:

Morkų 145 g, pievagrybių 275 g, cukinijos 275 g, Himalajų druskos 5 g, pipirų 5 g, šalto spaudimo alyvuogių aliejaus 20 g.

Į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi suberkite 2-3 mm žiedais supjaustytas morkas, nuolat maišykite. Kai morkos apkeps, sudėkite pievagrybius (jei pievagrybiai maži – nepjaustykite, jei vidutiniai – supjaustykite puselėmis, o jei dideli – pjaustyti galima skiltelėmis į 4 ar 6 dalis). Viską sumaišykite ir kepkite, kol paskrus pievagrybiai. Tuomet sudėkite 5 mm storio pusžiedžiais supjaustytą cukiniją, sumaišykite ir viską trumpai apkepkite. Kepimo pabaigoje suberkite druską ir juodus grūstus pipirus. Viską kepkite ne žemesnėje nei 80 laipsnių temperatūroje. Paruošę įdarą, pilkite jo ant blyno, blyną sulankstykite trikampėliu. Paskaninimui galima užpilti graikiško jogurto, sumaišyto su mėgstamomis žolelėmis.

Skanaus!

DalintisSiųsti

Kitos naujienos

Autobusų stotelė
Aktualijos

Skelbiamas autobusų eismas renginio „Sūduvos kraitė 2023“ metu

Marijampolėje vyks civilinės saugos mokymai
Aktualijos

Marijampolėje vyks civilinės saugos mokymai

Palikti komentarą su FB

Rekomenduojami video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

„Angelų takais“ – iš Nevados dykumos į Marijampolę!
Marijampolėje sulaikytas paieškomas vyras su narkotinėmis medžiagomis
Skelbiamas autobusų eismas renginio „Sūduvos kraitė 2023“ metu
Kelyje „Via Baltica“ susidūrė du vilkikai

Kultūra

„Angelų takais“ – iš Nevados dykumos į Marijampolę!
Kalvarijos savivaldybės kultūros centre, įvyko pirmieji kultūros pusryčiai
Mokolų kaimo bendruomenė minėjo dvi gražias progas: kaimo 340-ąjį gimtadienį ir bendruomenės veiklos 20-metį
Marijampolėje įvyko trečiasis istorinių šokių festivalis

Sportas

Kazlų Rūdos „Kazlų Rūda“ KAFF III lygos futbolo pirmenybių sezoną baigė čempioniškai
Pavilkijo trasoje vyko Lietuvos automobilių kroso, šeštojo etapo lenktynės
Ventspilio baidarių ir kanojų irklavimo sezono baigimo varžybose – marijampoliečių pergalės
Tarptautinėse vaikų ir jaunučių lengvosios atletikos varžybose – MSC atletų medaliai

Politika

Rasa Juknevičienė paragino kuo skubiau į Šengeno sienų aktą sugrąžinti migracijos instrumentalizacijos apibrėžimą
„Čekiukų“ skandalas atvilnijo į Marijampolę
Vilkaviškyje vyko susitikimas su Jaunimo reikalų agentūros direktoriumi
Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška nusprendė dalyvauti prezidento rinkimuose

Įdomu

Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo iniciatyva be svarbių priežasčių: ką reikia žinoti?
Alyva: viena klaida ir automobilį sugadinsite nepataisomai
Tyrimas: dažniausiai apgadinti yra 7-16 metų amžiaus automobiliai
Dizainerės patarimai, kaip sukurti gražius ir funkcionalius vidaus apšvietimo sprendimus

Verslas

Kalvarija dalyvaus projekte „Išmanusis miestas 10“
Artėjant Vėlinėms, prekybininkai raginami pasirūpinti prekybos leidimais iš anksto
Kalvarijoje vyko pirmieji verslo pusryčiai
Marijampolėje pradedama statyti nauja gamykla

Mokslas ir studijos

Marijampolės PRC: prevencinė ir integruota pamoka bei integracinis futbolo turnyras
Šakių TAU studentai rinkosi paminėti Mokslo metų pradžią
Marijampolės PRC: dalyvavimas Vilkaviškio krašto žemdirbių šventėje, gražiausio žodžio rinkimai ir prevencinė pamoka
Marijampolės PRC: dalyvavimas integruotoje pamokoje, išvyka į įmonę, derliaus šventė, konkursas ir Europos sporto savaitės renginys

Turizmas

Marijampolėje atgyja gatvės meno kūriniai
Kelionės po Lietuvą: kur nuvykti? Saugumas kelyje ir patarimai vairuojant naktį
Ką svarbu žinoti kiekvienam, kai oro vežėjas atsisako vežti, atšaukia ar atideda skrydį?
Nepriklausomybės Akto signatarų pėdsakai Sūduvos krašte
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2023

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus