Būsimos virėjos mokysis gaminti sveiką itališką maistą

Šią savaitę vyko Erasmus+ programos projekto „Europinė patirtis sėkmingai profesinei ateičiai“ informacinis seminaras virėjo specialybės mokinėms, kurios kovo 7 d. išvyks į stažuotę Italijoje.

Susitikimo metu Centro direktorius Gražvydas Juodišius ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Irma Mockevičiūtė palinkėjo mokinėms sėkmės, iniciatyvumo semiantis įvairiapusiškos patirties, ir, žinoma, grįžus pasidalinti įgyta patirtimi.

Šešios mokinės sieks įgyti daugiau teorinių žinių ir profesinių įgūdžių apie sveiko maisto produktus, jų apdorojimą, patiekimą bei išmoks gaminti itališko maisto patiekalų, kurių receptais galės pasidalinti su Centro bendruomene ir būsimose darbovietėse.

Mokinės po stažuotės surengs parodomąją pamoką, kurios metu parodys savo žinias ir įgūdžius gaminant sveikus itališkus patiekalus. Dalyvės per šiuos keletą mėnesių atliko daug įvairių pasirengimo stažuotei užduočių, todėl joms buvo įteikti tai patvirtinantys pažymėjimai. Artėjant stažuotės
pradžiai buvo aptarti visi praktiniai aspektai (kelionė, gyvenimas apartamentuose, darbas, bendravimas su kitakalbiais žmonėmis), aptartos psichologinės problemos, kurios gali kilti užsienyje.

Darbų ir civilinės saugos inžinierė Audronė Vaitkevičienė informavo, kaip reikia saugiai ir atsakingai elgtis kelionės ir praktikos metu. Projektų vadovė Monika Lunskutė pristatė dalyviams darbovietę, gyvenamąją vietą, logistiką, buvo aptartį mokinėms kilę klausimai. Mokinės Italijoje gyvens ir dirbs visą mėnesį.

 

 

Marijampolės profesinio rengimo centro informacija

Jums gali patikti

Komentavimas negalimas