Marijampolės profesinio rengimo centro Vilkaviškio skyriaus Vg19V grupės mokiniai, kartu su vyresniąja profesijos mokytoja Reda Juodaitiene lankėmės Marijampolės rajone įsikūrusioje rezidencijoje „Grįžulo Ratai“. Apžiūrėjome šiuolaikiškus maisto ruošimo įrengimus, paruošiamuosius cechus, pagalbines patalpas. Kavinės vyr. virėja papasakojo, kaip vykdomas gamybos technologinis procesas, lėkščių serviravimas, supažindino su gamybinių stalų ir inventoriaus paskirtimis. Taip pat aptarėme banketinį meniu bei populiariausių patiekalų asortimentą. Įmonės direktorė papasakojo apie darbo organizavimą, parodė banketines sales. Likome nustebinti baltosios banketinė salės puošnumu ir elegancija. Buvo įdomu susipažinti su viešbučio sektoriumi.
Visus sužavėjo patalpų erdvės su didelėmis vitrinomis , gražiai sutvarkyta aplinka bei linksmas ir draugiškas kolektyvas. Jaukiai laiką praleidome gurkšnodami arbatą, degustuodami obuolių pyragą ir diskutuodami apie profesionalaus virėjo charakterio savybes ir darbo specifiką.
Vilkaviškio skyriaus mokinė Paulina Jurgelaitytė (Vg17 V)
MPRC informacija