Spalio 15 dieną Marijampolės centre atsidarė naujas unikalus baras – „KamBARys“ kuriame ne tik jauku pasėdėti ir pasišnekučiuoti, bet galima pajusti ir tikrąją baro atmosferą – šurmulį, atviras diskusijas, pasivaišinti gardžiais, apetitą keliančiais užkandžiais bei žinoma atsigaivinti alumi. „Mūsų baras jaukus, lyg užsuktum pas gerą draugą į svečius“ – teigia „KamBARio“ įkūrėjos, kurias ir nusprendėme pakalbinti.
Kaip kilo idėja atidaryti naują barą Marijampolėje?
Aistė jau seniai svajojo apie savo barą. Metusi valdišką darbą, išvažiavo į užsienį pasisemti daugiau patirties šioje srityje. Plano atidaryti barą būtent Marijampolės mieste iš pradžių nebuvo. Tačiau vis pagalvodavome, kad būtent mūsų gimtajame mieste nėra tokios vietos, į kurią mums pačioms norėtųsi užsukti ir jaukiai paplepėti prie kavos puodelio, pavakaroti su taure vyno ar smagiai praleisti savaitgalio vakarą su draugais. Tada ir buvo nuspręsta, kad barą reikia atidaryti būtent Marijampolėje.
Kaip išrinkote pavadinimą?
Iš karto buvome nusprendę, kad pavadinimas turi būti lietuviškas. Norėjosi, kad jis gerai skambėtų, trauktų akį ir turėtų prasmę. Taip gimė pavadinimas „kamBARys“, kuriame yra paryškintos trys raidės „BAR“ t.y. angliškai „baras“, kas iš karto leidžia suprasti kokio tai pobūdžio vieta. Mums tai pasirodė idealus lietuviškas pavadinimas barui. Ir idealus pavadinimas būtent mūsų barui. Nes patalpas jau buvom nusižiūrėję, o jos kaip tik buvo nedidelės, kaip kambarys! Taip pat šis pavadinimas puikiai atspindėjo ir mūsų požiūrį, įsivaizdavimą, koks šis baras turėtų būti – tai yra jaukus ir lyg užsukus pas gerą draugą į svečius.
Kaip manote, kas daugiausia bus kamBARio lankytojai?
„KamBARio“ lankytojai bus tie, kuriems trūko Marijampolėje tokios vietos – laisvesnės, su įdomesne muzika, neformalia aplinka, kokybiškais užkandžiais. Mes nesitaikome į konkrečią amžiaus grupę, mes savo kambaryje, kaip ir kiekvienas pas save svečiuose, laukiame kultūringų ir mums mielų žmonių.
Su kokiais iššūkiais susidūrėte įkurdami barą?
Iššūkių buvo labai daug ir kiekvieną dieną. Vis tik didžiausias iššūkis buvo mažas biudžetas. Negavus paskolos palankiomis sąlygomis, teko apsispręsti, ar nedaryti nieko, ar daryti su tiek pinigų, kiek surenkame pačios. Nusprendėme daryti…
Ir tai buvo beveik per pusę mažesnė suma, nei buvome paskaičiavę sąmatą prieš tai, kai planavome imti paskolą. Dėl to su artimųjų pagalba viską darėme patys – nuo remonto iki valymo darbų. Teko nuolat ieškoti sprendimų, kaip sutaupyti, bet nenusipiginti. Tuo pačiu dar reikėjo rūpintis biurokratiniais ir organizaciniais reikalais, kurių taip pat buvo begalės…
Ar manote, kad tokios vietos trūko Marijampolėje?
Tokios vietos trūko mums pačioms mūsų draugams ir pažįstamiems. Kalbant apie barų tipus, mums artimiausias yra „Pub“ stilius, būtent dėl šiose vietose esančios atmosferos – šurmulio, šiek tiek chaoso, pokalbių tiek prie staliukų, tiek atsistojus prie baro, ar kur kitur, kur yra laisvos vietos, geros muzikos ir geros nuotaikos.
Kuo Jūsų baras išsiskirs iš kitų?
Mes labai norime, kad „kamBARys“ išsiskirtų savo gera atmosfera, svetingumu, nuoširdumu, gera muzika, išieškotais skoniais. Kalbant konkrečiau apie maistą, meniu yra daugiau užkandžių, ir kol kas gan siauras, tačiau kiekvienas patiekalas yra apgalvotas ir išbaigtas, gaminamas iš kokybiškų produktų. Ieškant tiekėjų norėjosi į Marijampolę atvežti tai, ko mieste dar nebuvo, tarkime, Lietuvos sūrių mėgėjų pripažintų Varėnos rajone gaminamų „Sūrininkų namų“ sūrių ar pasaulyje populiaraus belgiško „Hoegaarden“ alaus, garsiojo angliško tikro sidro „Westons“.
Ko gali tikėtis lankytojai užsukę į kamBARį?
Kad bus sutikti ir išlydėti kaip svečiai, o ne kaip tiesiog „klientai“, nes „kamBARys“ mums yra daug daugiau nei „viešojo maitinimo įstaiga“.