• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Penktadienis, 18 liepos
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Buvęs turkų krepšininkas U.Boyra Lietuvoje įkūrė sėkmingą maisto verslą

2017-07-18
Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
A A

Vis daugiau užsieniečių atranda mūsų šalį kaip patrauklią ne tik gyventi, bet ir imtis bei plėtoti vienokį ar kitokį verslą. Vienas tokių – iš Turkijos kilęs verslininkas Utku Boyra, Lietuvą pirmiausia atradęs kaip krepšinio šalį, o vėliau – kaip puikią vietą imtis sėkmingo maisto verslo.

Į Lietuvą atviliojo krepšinis

Utku Boyra – profesionalus krepšininkas, savo laiku žaidęs garsiajame Stambulo „Bešiktaš“ (turk. ,,Beşiktaş”) krepšinio klube. Būtent šis sportas ir atviliojo Utku į Lietuvą: ,,Visuomet stengiuosi tobulėti, ne išimtis ir šis sportas – jūsų šalį pasirinkau neatsitiktinai, juk krepšinis garsina Lietuvą visame pasaulyje: turite puikius trenerius, sėkmingas komandas.’’

Prieš penkerius metus į Lietuvą atvykęs krepšininkas žaidė sostinės „Perlo“ komandoje ir pradėjo studijuoti Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje.

,,Nors krepšininko karjera nesiklojo taip sėkmingai, kaip tikėjausi, studijos čia sekėsi puikiai, o ir šalis man labai patiko. Tad baigęs mokslus, nusprendžiau ne tik likti Lietuvoje, bet ir imtis savo verslo’’, – pasakoja buvęs krepšininkas.

Pristatė naują verslo koncepciją Lietuvoje

Ypatingai vertindamas savo šalies maisto kultūrą bei puikiai žinodamas turkų bei Viduržemio jūros regionų virtuvių populiarėjimą visame pasaulyje, po ilgų rinkos tyrimų, Utku Boyra nusprendė imtis verslo maisto srityje bei pristatyti Lietuvai visai naują verslo koncepciją – išskirtinių Viduržemio regionų maisto produktų parduotuvę, sujungtą su restoranu.

Nors šį verslą Utku Boyra įkūrė tik praeitais metais, jau džiaugiasi vis didėjančiu jo populiarumu ne tik mūsų šalyje, bet ir svetur. ,,Daugiau nei 90 proc. savo parduotuvės produkcijos importuojame iš Viduržemio regionų šalių. Jau dalį jos tiekiame ir tokiems prekybos tinklams kaip ,,Maxima’’, ,,Rimi’’, taip pat kitoms Lietuvos parduotuvėms, restoranams.  Dalis produkcjos iškeliauja ir į kitas Baltijos šalis’’, – savo verslo ypatumus pasakoja Utku, kasdien svarstydamas naujas verslo logistikos linijos galimybes.

Parduotuvėje ,,Eastanbul’’ prekių pasiūla išties stulbina – galima rinktis iš daugiau nei 1700 skirtingų produktų. Ir nors dalį jų lietuviai gausiai perka bei naudoja, vistik yra tokių produktų, kuriuos tenka išvysti ir pirmąkart. ,,Mūsų parduotuvėje yra nemažai nišinių maisto produktų, tad nenuostabu, kad lietuviai dažnai nežino, kaip ir kur jie vartojami. Todėl tose pačiose patalpose ir įkūrėme restoraną – norime parodyti bei supažindinti dar neatrastų produktų skonius bei naudojimo įvairiems patiekalams galimybes’’, – atskleidžia verslininkas.

Atsižvelgia į lietuvių valgymo ypatumus

Restorano ,,Meze’’ sienas puošia įspūdinga Stambulo miesto panorama, projektoriaus pagalba rodoma kvapą gniaužianti Turkijos gamta, ant stalų išdėlioti autentiški, šalį visame pasaulyje garsinantys turkiški prieskoniai. Apsilankius dažną klientą maloniai nustebina maisto kokybės ir draugiškų kainų santykis.

Restorane skirtingu dienos metu maistą galima rinktis net iš trijų valgiaraščių (pusryčių, pietų ir a la carte). Restorano virtuvei vadovauja šefas Christos Georgogiannopoulos, čia dirbti atvykęs iš gimtosios Graikijos. Šefas atskleidžia, kad visų valgiaraščiuose esančių patiekalų kokybė vienoda, o skirtingu metu siūlomas kitoks maistas dėl keleto priežasčių: tinkami patiekalai pusryčiams svarbūs visos dienos produktyvumui, pietų metu, taupydami klientų laiką, patiekalus siūlo išsirinkti iš dienos metu veikiančio bufeto. Vakarienei siūlomi patiekalai iš keptos mėsos, ypatingai avienos.

,,Tenka dažnai susidurti su svečiais, kuriems neteko ragauti tinkamai paruoštos avienos, tad į ją vis dar žiūrinčiais įtariai. Tačiau paragavę avienos pas mus, iškart pajaučia skirtumą – mes ją mokame paruošti taip, kad atsiskleistų geriausios mėsos savybės’’, – pasakoja šefas Christos.

Restoranas – ne tik vieta pavalgyti

,,Esame svetinga tauta ir mums šis restoranas nėra tik maisto patiekimo vieta – savo svečius norime matyti bendraujančius, besijuokiančius ir laimingus. Taip, kaip ir mūsų gimtojoje šalyje’’, – šypsosi Utku Boyra.

Šią vietą ypatingai pamėgo sveiko gyvenimo būdo šalininkai, šeimos, draugų kompanijos. Taip pat mėgstantys gaminti, bent kartą lankęsi Turkijoje ar Graikijoje, ten ragavę tradicinių patiekalų ir iki šiol prisimenantys jų skonį, norintys šiuos patiekalus pasigaminti namuose. Restorane yra organizuojami ir turkų bei Viduržemio virtuvių patiekalų gaminimo vakarai.

Utku Boyra pasakoja, kad Turkijoje vakarienių metu prie stalo praleidžiama išties daug laiko: ,,Prie stalo mes ne tik valgome, bet kartu ir bendraujame, diskutuojame, juokaujame, žaidžiame žaidimus. Šią savo tradiciją norime perduoti ir savo svečiams. Dėl to labai džiugu, kad į mūsų restoraną vis dažniau užsuka šeimos su vaikais, draugų kompanijos, kurie čia praleidžia tikrai nemažai laiko. Neretai pasitaiko, kad žmogus, pirmąkart atėjęs pas mus dieną papietauti, čia sugrįžta savaitgalį su draugais vakarienei.’’

Didžiąją savo laiko dalį Utku Boyra mielai leidžia restorane: bendrauja su klientais, supažindina juos su patiekalais valgiaraštyje, paaiškina, iš ko jie gaminami, taip pat mielai priima klientų pastebėjimus – tai leidžia įvairiapusiškai tobulinti savo verslą.

,,Ši verslo koncepcija buvo mano svajonė, mačiau, kad Lietuvoje turkiškas maistas tikrai mėgstamas ir vertinamas, tik ši niša dar buvo neišnaudota. Džiaugiuosi, kad pavyko įkurti tokią vietą, kurioje susipina gilios kulinarinės tradicijos, meilė maistui ir bendravimo kultūra’’, – pasakoja buvęs krepšininkas, savo verslo planus ateityje planuojantis sieti ir su kitomis Baltijos šalimis.

Nuotr. D.Lopetaičio

DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

„Spindulio“ kino teatro repertuaras
Ąžuolų gatvėje – naujas asfaltas
R. Juknevičiaus gatvėje – daugiau vietos gyventojų automobiliams
Šakių rajone – 17-a „šimtukininkų“

Kultūra

Savaitgalio renginiai Sūduvoje
Ten, kur istorija susitinka su kūryba: surengtas tapybos plenero „Šimtmečio atspindžiai: stotis – mene“ atidarymas
Dvyliktajame Marijampolė Music Park festivalyje atsivers dar viena įspūdinga koncertinė erdvė
Kiduliuose surengtas Šakių rajono bendruomenių sąskrydis

Sportas

Vilkaviškio buriuotojai dalyvavo buriavimo regatose
Antanavo vasaros sporto šventės 2×2 tinklinio turnyro nugalėtojai – „Daktarai“, 3×3 krepšinio čempionai „Niekam nereikalingi“, 6×6 futbolo turnyre triumfavo „Niekur nežaidę“
Vilkaviškio klubas pasikvietė Vokietijoje žaidusį puolėją ir atsisveikino su kapitonu
Sportininkų dėmesiui: kviečiama registruotis į lengvosios atletikos meistrų čempionatą Marijampolėje

Politika

Marijampolės regionas imasi aktyvių veiksmų investicijoms pritraukti: kuriamos naujos galimybės verslui
Kauno PPA rūmų atstovai lankėsi Šakių rajono savivaldybėje
Šakių rajone baigėsi rajonų vadovų susitikimų ciklas seniūnijose
Prokuroras „čekiukų“ byloje teisiamam P. Isodai siūlo skirti 15 tūkst. eurų baudą ir uždrausti dirbti valstybės tarnyboje

Įdomu

Audra kelyje: kaip elgtis, jog kelionė pasibaigtų saugiai?
Pametėte savo ar radote svetimą banko kortelę? Štai, ką turite padaryti pirmiausia
Atostogų biudžetą sustyguoti įmanoma net likus mėnesiui iki kelionės: finansų ekspertė įvardijo dažniausias klaidas ir išskyrė būdus sutaupyti
Niekaip negalite atsikelti ryte? Atskleidžia, ką tai signalizuoja apie jūsų sveikatą

Verslas

Lietuva – tarp greičiausiai inovacijose augančių ES šalių
Komandos formavimo renginiai: efektyvių komandų kūrimo strategijos
Marijampolėje – aktuali diskusija apie ES investicijų poveikį regionams
Kazlų Rūdos savivaldybė paskirstė paramą smulkiems prekybininkams

Mokslas ir studijos

Šakių rajone – 17-a „šimtukininkų“
Vinco Kudirkos gimnazijos abiturientams įteikti brandos atestatai
KAM kompensuoja studijas krašto apsaugos sistemai svarbių specialybių studentams
NŠA paskelbė paskutinius valstybinių brandos egzaminų rezultatus

Turizmas

Miškininkai kviečia pažinti miškų paslaptis: daugiau nei 1000 rekreacinių objektų visoje Lietuvoje
Traukiniu – į kačių sostinę: bilietams į Marijampolę – speciali nuolaida
Baltų keliais: vyko dviejų dienų pažintis su paveldu
Aristokratas, per naktį pralošęs devynis dvarus
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus