• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Antradienis, 23 rugsėjo
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Tobulai pavyks kiekvienam: upėtakio kepsneliai ant Naujųjų metų stalo priblokš jūsų svečius (receptas)

2024-12-31
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Upėtakio kepsneliai

Upėtakio kepsneliai / pranešimo autorių nuotr.

Jei nemažai laiko ir pastangų plušėdami virtuvėje skyrėte Kalėdų stalui, pasitinkant Naujuosius metus, norisi greitai ir lengvai pagaminamų, bet efektingų patiekalų. Vienas tokių galėtų būti vaivorykštinio upėtakio kepsneliai, kurie lengvai pavyks ir virtuvės naujokams.

„Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad tikrai spėsite pigiau jų pasiruošti šventei.

Žuvies riebalai – itin naudingi

Jei šiltuoju metų laiku ne tik mėsą, bet ir žuvį paprasta išsikepti ant grotelių, tai žiemą lygiai taip pat greitai upėtakio filė galime tiesiog išsikepti keptuvėje, pasirinkti įdomesnį padažą ir patiekti su ryžiais, salotomis ar keptomis daržovėmis. Verta įsiklausyti į gydytojų dietologų patarimus žuvį valgyti kelis kartus per savaitę, taip pat per šventes vertėtų nepamiršti ne tik silkės, bet ir kitokios riebios žuvies.

Upėtakiuose gausu aukštos kokybės baltymų, kurie būtini organizmo veiklai: standartinė šios žuvies porcija paprastai būna nuo 100 iki 150 g, kuri suteikia 18–22 g baltymų, o tai patenkina apie ketvirtadalį paros baltymų poreikio. Be to, upėtakiai dar ir Omega-3 rūgščių, įvairių vitaminų ir mineralų šaltinis.

Nereikėtų upėtakio ar lašišos vengti ir reguliuojantiems kūno svorį: jose vyrauja sveikatai palankūs riebalai, žuvų maistingumas gali padėti reguliuoti svorį ir skatinti sotumo jausmą, tik, žinoma, vertėtų paisyti saiko.

Ir kasdienai, ir šventėms

Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, kad išsikepti upėtakį tikrai nesudėtinga, nes druska, pipirais ir žolelėmis pagardinta upėtakio filė dažniausiai dedama tiesiai ant įkaitinto keptuvės ar grilio ant vidutinio stiprumo ugnies ir kepama maždaug 4–6 min. iš kiekvienos pusės.

„Pirmiausia įsitikinkite, kad upėtakis tinkamai išvalytas ir išdarinėtas, tad jį iš pradžių reikėtų nuplauti po šaltu vandeniu ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Jei kepate visą žuvį ar didesnį jos gabalą, aštriu peiliu iš abiejų jos pusių įpjaukite odą, kad karštis tolygiai skverbtųsi ir žuvis kepdama nesusisuktų. Upėtakius galite pagardinti druska, pipirais ar pasirinktomis žolelėmis. Dažniausiai pasirenkami krapai, čiobreliai, rozmarinai arba citrina su česnako prieskoniais“, – pasakoja E. Krasauskienė.

Ji priduria, kad tam, jog upėtakis būtų puikiai iškeptas, labai svarbu tinkamai įkaitinti kepsninę ar keptuvę: reikalingas vidutinis karštis bei visuomet verta įsitikinti, kad kepsninės grotelės švarios ir lengvai pateptos aliejumi, tuomet kepama žuvis neprilips.

„Žuvies per dažnai nevartykite, kad ji nesuplyštų. Įpusėjus kepimo laikui atsargiai apverskite upėtakį mentele ar žnyplėmis. Ar upėtakis tinkamai iškepęs, nustatyti padės jo mėsos išvaizda: jei ši nepermatoma, o užkabinus šakute, lengvai plėšiasi, reiškia, kad jau metas gardžią žuvį patiekti ant stalo“, – pataria E. Krasauskienė.

„Rimi“ siūlo išsikepti upėtakių kepsnelių su vaisių padažu – jie tikrai papuoš jūsų Naujųjų metų stalą.

Upėtakių kepsneliai su vaisių padažu

RECEPTAS (4 porcijoms)

Patiekalui reikės:

4 gabalėlių upėtakių filė;

2 vnt. bananų;

1 stiklinės apelsinų sulčių;

1 vnt. citrinos;

3 šaukštų smulkintų pistacijų arba lazdynų riešutų;

3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

Prieskonių (gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, druskos,maltų juodųjų pipirų).

Kaip gaminti:

Nuplaukite citriną ir nutarkavę žievelę išspauskite sultis. Nulupkite bananus ir supjaustykite griežinėliais, apšlakstę citrinų sultimis.

Žuvies kepsnelius apkepinkite aliejuje, pabarstykite druska, pipirais. Sumažinę ugnį įpilkite pusę stiklinės apelsinų sulčių, įdėkite kelis gvazdikėlius, kvapiųjų pipirų ir apie 10 min. troškinkite.

Žuvį išimkite, o padažą perkoškite. Supilkite likusias apelsinų ir citrinų sultis, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę, bananų griežinėlius. Atsargiai pamaišydami pakaitinkite kelias minutes.

Keptą žuvį apliekite padažu ir pabarstykite smulkintais riešutais. Patiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Eglė KrasauskienėKalėdosLietuvaNaujieji metaiOmega-3
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

„Savivaldos gyvybė 2025“ – žmonėms, kurie kuria mūsų kraštą
Marijampolėje kilus gaisrui išgelbėtas žmogus
„Kultūros kačių“ nominacijomis įvertinti kūrėjai
XI Tarptautinis medinių pučiamųjų instrumentų festivalis „Medynės’2025“

Kultūra

„Kultūros kačių“ nominacijomis įvertinti kūrėjai
XI Tarptautinis medinių pučiamųjų instrumentų festivalis „Medynės’2025“
Marijampolės savivaldybėje paminėti Rudens lygiadienis ir Baltų vienybės diena
Sūdava atšventė šimtmetį

Sportas

Moto šalmo svoris: kodėl jis svarbus ilgesnėse kelionėse?
„Sūduva“ ketvirtą kartą įveikė „Bangą“
Sūduvos regiono krepšinio teisėjų akademija kviečia mokytis teisėjavimo
Taurės turnyras baigėsi pusfinalyje

Politika

Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo baigiamojoje projekto „Resilient Borders“ konferencijoje
Nauji įtarimai tyrimuose dėl galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo pareikšti merui ir dar vienam asmeniui
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Piniginės paramos skyrius
Marijampolės tarybos narė Pituškienė visiškai išteisinta „čekiukų“ byloje

Įdomu

Tyrimas atskleidė: kas aštuntas vairuotojas yra patyręs avariją dėl laukinio gyvūno
Kremavimo kainos Lietuvoje ir užsienyje: palyginimas
Namų picerija: kaip išsikepti tobulą picą su minkštu padu
Psichologė įspėja, kad vaikai praranda ryšį su gamta: kokią įtaką tai daro jų raidai ir sveikatai?

Verslas

Z karta gamyboje: kaip juos išlaikyti darbe?
Verslo bendruomenės išreiškė poziciją dėl 2026 m. valstybės biudžeto projekto
Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje
Privalomas reikalavimas įmonėms: daugiau moterų vadovų pozicijose

Mokslas ir studijos

Z karta gamyboje: kaip juos išlaikyti darbe?
Erasmus+ studentai MRU Sūduvos akademijoje: mažas miestas – dideli atradimai
„Švietimo plunksnos 2025“: kviečiama rinkti laureatus
Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija paskirta 2025–2026 mokslo metų brandos egzaminų bazine mokykla

Turizmas

Istoriniai Marijampolės miesto šešėliai atgimė ant restobaro „Kampas“ sienos
Kaimelio dvaras – atgimstantis istorijos liudininkas
EIMIN tęsia investicijas, skirtas į Lietuvą pritraukti užsienio turistų
Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus