• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Penktadienis, 25 liepos
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Tobulai pavyks kiekvienam: upėtakio kepsneliai ant Naujųjų metų stalo priblokš jūsų svečius (receptas)

2024-12-31
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Upėtakio kepsneliai

Upėtakio kepsneliai / pranešimo autorių nuotr.

Jei nemažai laiko ir pastangų plušėdami virtuvėje skyrėte Kalėdų stalui, pasitinkant Naujuosius metus, norisi greitai ir lengvai pagaminamų, bet efektingų patiekalų. Vienas tokių galėtų būti vaivorykštinio upėtakio kepsneliai, kurie lengvai pavyks ir virtuvės naujokams.

„Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad tikrai spėsite pigiau jų pasiruošti šventei.

Žuvies riebalai – itin naudingi

Jei šiltuoju metų laiku ne tik mėsą, bet ir žuvį paprasta išsikepti ant grotelių, tai žiemą lygiai taip pat greitai upėtakio filė galime tiesiog išsikepti keptuvėje, pasirinkti įdomesnį padažą ir patiekti su ryžiais, salotomis ar keptomis daržovėmis. Verta įsiklausyti į gydytojų dietologų patarimus žuvį valgyti kelis kartus per savaitę, taip pat per šventes vertėtų nepamiršti ne tik silkės, bet ir kitokios riebios žuvies.

Upėtakiuose gausu aukštos kokybės baltymų, kurie būtini organizmo veiklai: standartinė šios žuvies porcija paprastai būna nuo 100 iki 150 g, kuri suteikia 18–22 g baltymų, o tai patenkina apie ketvirtadalį paros baltymų poreikio. Be to, upėtakiai dar ir Omega-3 rūgščių, įvairių vitaminų ir mineralų šaltinis.

Nereikėtų upėtakio ar lašišos vengti ir reguliuojantiems kūno svorį: jose vyrauja sveikatai palankūs riebalai, žuvų maistingumas gali padėti reguliuoti svorį ir skatinti sotumo jausmą, tik, žinoma, vertėtų paisyti saiko.

Ir kasdienai, ir šventėms

Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, kad išsikepti upėtakį tikrai nesudėtinga, nes druska, pipirais ir žolelėmis pagardinta upėtakio filė dažniausiai dedama tiesiai ant įkaitinto keptuvės ar grilio ant vidutinio stiprumo ugnies ir kepama maždaug 4–6 min. iš kiekvienos pusės.

„Pirmiausia įsitikinkite, kad upėtakis tinkamai išvalytas ir išdarinėtas, tad jį iš pradžių reikėtų nuplauti po šaltu vandeniu ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Jei kepate visą žuvį ar didesnį jos gabalą, aštriu peiliu iš abiejų jos pusių įpjaukite odą, kad karštis tolygiai skverbtųsi ir žuvis kepdama nesusisuktų. Upėtakius galite pagardinti druska, pipirais ar pasirinktomis žolelėmis. Dažniausiai pasirenkami krapai, čiobreliai, rozmarinai arba citrina su česnako prieskoniais“, – pasakoja E. Krasauskienė.

Ji priduria, kad tam, jog upėtakis būtų puikiai iškeptas, labai svarbu tinkamai įkaitinti kepsninę ar keptuvę: reikalingas vidutinis karštis bei visuomet verta įsitikinti, kad kepsninės grotelės švarios ir lengvai pateptos aliejumi, tuomet kepama žuvis neprilips.

„Žuvies per dažnai nevartykite, kad ji nesuplyštų. Įpusėjus kepimo laikui atsargiai apverskite upėtakį mentele ar žnyplėmis. Ar upėtakis tinkamai iškepęs, nustatyti padės jo mėsos išvaizda: jei ši nepermatoma, o užkabinus šakute, lengvai plėšiasi, reiškia, kad jau metas gardžią žuvį patiekti ant stalo“, – pataria E. Krasauskienė.

„Rimi“ siūlo išsikepti upėtakių kepsnelių su vaisių padažu – jie tikrai papuoš jūsų Naujųjų metų stalą.

Upėtakių kepsneliai su vaisių padažu

RECEPTAS (4 porcijoms)

Patiekalui reikės:

4 gabalėlių upėtakių filė;

2 vnt. bananų;

1 stiklinės apelsinų sulčių;

1 vnt. citrinos;

3 šaukštų smulkintų pistacijų arba lazdynų riešutų;

3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

Prieskonių (gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, druskos,maltų juodųjų pipirų).

Kaip gaminti:

Nuplaukite citriną ir nutarkavę žievelę išspauskite sultis. Nulupkite bananus ir supjaustykite griežinėliais, apšlakstę citrinų sultimis.

Žuvies kepsnelius apkepinkite aliejuje, pabarstykite druska, pipirais. Sumažinę ugnį įpilkite pusę stiklinės apelsinų sulčių, įdėkite kelis gvazdikėlius, kvapiųjų pipirų ir apie 10 min. troškinkite.

Žuvį išimkite, o padažą perkoškite. Supilkite likusias apelsinų ir citrinų sultis, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę, bananų griežinėlius. Atsargiai pamaišydami pakaitinkite kelias minutes.

Keptą žuvį apliekite padažu ir pabarstykite smulkintais riešutais. Patiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Eglė KrasauskienėKalėdosLietuvaNaujieji metaiOmega-3
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Atgimimas Draugystės gatvėje – įsikurs šiuolaikiškas socialinių paslaugų centras
Rygiškių Jono gimnazijos abiturientams įteikti brandos atestatai
Marijampolės savivaldybėje gerėja kaimų keliai
Projektas „Sveikatos labui“ suvienijo senjorus aktyviai veiklai

Kultūra

Vasaros šventė Gudeliuose nuskambėjo su pramogomis ir šypsenomis
Kazlų Rūdoje – paroda, skirta neseniai anapilin iškeliavusios dr. Aldonos Vasiliauskienės jubiliejui paminėti
Ypatingas savaitgalis Želsvoje – skambėjo „VasarOK“ šventė
Vasaros šventės Pajevonyje ir Gražiškiuose subūrė bendruomenes

Sportas

Vilkaviškyje įvyko tradicinis šachmatų turnyras
Vilkaviškio atletų pasiekimai Alytaus lengvosios atletikos čempionate
Rungtynės su „Riteriais“ baigėsi lygiosiomis
„Perlą Go“ papildė „Omegos-Tauro-LSU“ marškinėlius vilkėjęs jaunuolis

Politika

EK siūlo mažinti bendrųjų žemės ūkio ir žuvininkystės politikų finansavimą
Marijampolės regionas imasi aktyvių veiksmų investicijoms pritraukti: kuriamos naujos galimybės verslui
Kauno PPA rūmų atstovai lankėsi Šakių rajono savivaldybėje
Šakių rajone baigėsi rajonų vadovų susitikimų ciklas seniūnijose

Įdomu

Standartiniai butai, nestandartiniai lūkesčiai: ar tikrai lietuviai bijo gyventi „kaip visi“?
Dažniausiai užduodami klausimai apie gyvūnų globą
Saugu tik atrodo: UV spinduliai veikia net pro debesis ir stiklą
Kaip paskatinti save ir kitus gerti daugiau vandens?

Verslas

Naujos prekės neatsiperka? Galite tai sustabdyti su Terra Stock prognozėmis
Siūloma svarstyti įvesti sankcijas prekybos tinklo „Mere“ savininkams
Lietuva – tarp greičiausiai inovacijose augančių ES šalių
Komandos formavimo renginiai: efektyvių komandų kūrimo strategijos

Mokslas ir studijos

Rygiškių Jono gimnazijos abiturientams įteikti brandos atestatai
ŠMSM siūlo koreguoti į aukštąsias mokyklas stojančių šimtukininkų konkursinius balus: pridės papildomų taškų
Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijos abiturientams įteikti brandos atestatai
Jau galima teikti prašymus nemokamam mokinių maitinimui ir būtinoms reikmėms įsigyti

Turizmas

Prie Ivoniškio ežero Gudeliuose bus įkurta poilsio zona
Kviečiame atrasti – nauji maršrutai po Lietuvos regionus
Stovyklautojams laikas ugdyti naujus įpročius – vieno dalyko stovyklavietėse gali nelikti
Miškininkai kviečia pažinti miškų paslaptis: daugiau nei 1000 rekreacinių objektų visoje Lietuvoje
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus