• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Pirmadienis, 27 spalio
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

10+ paprastų ir gaivių vasaros receptų

2023-06-28
Receptai
Laikas: 4 min skaitymo
A A

Pakilus temperatūrai ir ryškiai šviečiant saulei, nėra geresnio būdo įveikti vasaros karščius, kaip gaiviai paruošti valgiai, kuriuose atsiskleidžia sezono skoniai. Juk vasarą gausu šviežių produktų ir ingredientų – nuo daržovių iki uogų, patiekalus paversiančių kulinariniu malonumu!

Gaivios salotos

Vasaros mėnesiais salotos yra puikus pasirinkimas, nes jose galima rasti gaivų skonių ir tekstūrų derinį.

Arbūzų ir fetos salotos – šis klasikinis sultingo arbūzo, fetos sūrio ir šviežių mėtų lapelių derinys yra puikus saldumo bei pikantiškumo pavyzdys. Apšlakstykite lengvu užpilu, suteikiančiu papildomą prieskonį.

Grilyje keptų persikų ir rukolos salotos – šias salotas papildo pipirinė rukola, kreminis ožkos sūris ir pabarstyti skrudinti riešutai. Pabaigai salotas apšlakstykite glajumi, kad jos būtų saldesnės.

Kaprio salotų iešmeliai – ant iešmelių suverkite vyšninius pomidorus, mocarelos rutuliukus ir bazilikų lapelius, kad klasikinės Kaprio salotos įgautų įdomų pavidalą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kad skonis būtų ryškesnis.

Atšaldytos sriubos

Kai vasaros karštis tampa per didelis, atšaldytos sriubos suteikia atgaivą.

Iš Ispanijos kilusi gaspačio – tai atšaldyta pomidorų sriuba su šviežiomis daržovėmis, pavyzdžiui, agurkais, paprikomis ir svogūnais. Tai puikus aštraus, saldaus ir pikantiško skonio derinys.

Agurkų ir jogurto sriuba yra populiarus patiekalas daugelyje kultūrų. Sumaišykite agurkus, jogurtą, česnaką ir žoleles, kad gautumėte lengvą sriubą.

Arbūzų ir mėtų sriuba – šioje energingoje ir gaivioje sriuboje sultingas arbūzas derinamas su vėsinančiais mėtų lapeliais. Įdėkite laimo sulčių, kad valgis įgautų pikantiško skonio.

Šaldyti skanėstai

Kai vasaros karštis pasiekia piką, niekas taip gerai neatvėsina, kaip šaldyti skanėstai.

Vaisių ledinukai – mėgstamus vaisius sumaišykite su trupučiu vandens ar sulčių, supilkite mišinį į ledinukų formeles ir užšaldykite. Nuo braškių ir kivių iki mangų ir ananasų – skonio galimybių yra begalė.

Šaldyto jogurto žievelė – ant kepimo skardos užtepkite sluoksnį graikiško jogurto, ant jo užberkite įvairių šviežių vaisių, riešutų ir granolos. Užšaldykite, kol sustings, tada sulaužykite gabalėliais, kad gautųsi skanus ir sveikas užkandis.

Granita – panašiai kaip ledinukas, granita yra pusiau užšaldytas desertas, gaminamas užšaldant vaisių sulčių, cukraus ir vandens mišinį. Naudokite citrinų, laimų ar uogų skonius, kad karštą dieną pasigamintumėte gaivų skanėstą.

Dar 4 receptų idėjos

Išbandykite šiuos sočius receptus, kuriuose atsiskleidžia geriausi vasaros skoniai! Juos pagaminti leis indai iš FORMADORE. Įsigykite rinkinį arba ieškokite daugiau informacijos!

Vištiena su citrinomis ir ryžiais

  1. Vištienos gabalėlius su kaulais apkepkite dideliame puode, kol taps auksinės spalvos.
  2. Išimkite vištieną ir atidėkite į šalį. Tame pačiame puode pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus, česnakus ir įvairias daržoves, pavyzdžiui, morkas, žirnelius bei paprikas.
  3. Sudėkite ryžius, citrinos sultis ir žolelių, tarkim, čiobrelių bei rozmarinų, mišinį.
  4. Sudėkite vištieną atgal į puodą, uždenkite ir virkite, kol ryžiai išvirs bei vištiena suminkštės. Patiekite karštą.

Vasaros daržovių makaronai

  1. Išvirkite pasirinktus makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje, kol jie bus al dente. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  2. Tame pačiame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite vasarinių daržovių mišinį, pavyzdžiui, cukinijas, vyšninius pomidorus, paprikas bei šparagus.
  3. Įdėkite smulkinto česnako, raudonųjų pipirų ir šlakelį baltojo vyno (nebūtinai), kad būtų aromatingiau.
  4. Įmaišykite virtus makaronus, tarkuotą parmezano sūrį ir smulkintus šviežius bazilikus. Viską išmaišykite. Patiekite šiltus.

Aštrios jūros gėrybės

  1. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir įberkite didelį kiekį jūros gėrybių prieskonių.
  2. Į puodą sudėkite raudonąsias bulves, kukurūzus ir rūkytą dešrą bei virkite, kol beveik suminkštės.
  3. Į puodą sudėkite įvairias jūros gėrybes, pavyzdžiui, krevetes, krabų kojeles, midijas ir moliuskus. Virkite, kol jūros gėrybės visiškai išvirs ir atsidarys kiautai.
  4. Nusausinkite puodo turinį ir patiekite aromatingą jūros gėrybių patiekalą didelėje lėkštėje. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su ištirpintu sviestu bei citrinos skiltelėmis.

Daržovių karis

  1. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus, kol taps permatomi. Sudėkite smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą ir kario miltelius arba pastą.
  2. Įmaišykite pasirinktas vasaros daržoves, pavyzdžiui, žiedinius kopūstus, paprikas, šparagines pupeles ir žirnelius.
  3. Supilkite kokosų pieną ir daržovių sultinį. Užvirkite ir virkite, kol daržovės suminkštės.
  4. Sudėkite smulkintus pomidorus, įspauskite laimo sulčių ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Daržovių karį patiekite ant garuose virtų ryžių arba su naan duona.

Naudodami šiuos paprastus vasaros receptus mėgausitės sezono skoniais. Nesvarbu, ar tai būtų salotos, atšaldyta sriuba, ledinis skanėstas, ar karštas valgis, šie receptai suteikia skonio ir gaivumo pliūpsnį. Leiskitės į kulinarinę kelionę, kad ši vasara būtų tikrai gardi!

Šaltinis: Pranešimo autorių nuotr.
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Marijampolėje lankėsi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Jūratė Zailskienė
Liaudiškos muzikos kapela „Vaivora“ atšventė 5-ajį gimtadienį
Ateitis prasideda čia: Marijampolė pulsuoja technologijomis
Šakiuose aptartos sumanių kaimų strategijos gairės

Kultūra

Liaudiškos muzikos kapela „Vaivora“ atšventė 5-ajį gimtadienį
Jungėnuose paminėta žemdirbių šventė
Šakių rajono savivaldybėje lankėsi viešnios iš Slovėnijos
Ansamblis „Lietuva“ kviečia prisiminti legendines dainas koncerte „Dainuojanti laisvė“

Sportas

Dvigubo „atakiečių“ savaitgalio vaisiai – nusileista Gargždams, įveikta Vilniaus „Rytas-MRU“ ekipa
NKL: „Vytis-VDU“ ir „Mantinga-Sūduva“ iškovojo svarbias pergales
NKL: „Vytis-VDU“ ir „Perlas“ pasiekė pergales, „Sūduva-Mantinga“ dramatiškai suklupo Garliavoje
„Sūduva“ įveikė „Dainavą“

Politika

Marijampolėje lankėsi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Jūratė Zailskienė
Šakiuose aptartos sumanių kaimų strategijos gairės
Posėdžiavo Vilkaviškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras
Su verslo bendruomene – apie tarptautinį finansavimą ir inovacijas

Įdomu

Zanavykas – vienas pirmųjų karo lakūnų Lietuvos aviacijos istorijoje
Išankstinis planavimas – visapusiška nauda: ką apie emocijas laukiant kelionės sako mokslas?
Atskleidė, kuriuose vairavimo egzamino klausimuose daroma daugiausiai klaidų
Tarpukaryje Šiluvoje tikintieji eidavo aplink koplyčią keliais

Verslas

Su verslo bendruomene – apie tarptautinį finansavimą ir inovacijas
Kviečiama siūlyti kandidatus „Gintarinė Bitė 2025“ apdovanojimams
V. Janulevičius. Gynybos pramonė – pagaliau strateginiame lygmenyje
Kokybė, patikimumas, rezultatai: kaip pasirinkti patikimą kalbinių paslaugų teikėją

Mokslas ir studijos

Ateitis prasideda čia: Marijampolė pulsuoja technologijomis
Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija pakeitė pavadinimą – nuo šiol Prezidento Kazio Griniaus gimnazija
Smalsūs Marijonų gimnazijos šeštokai svečiavosi pas merą
Startavo 21-osios „Lietuvos mokyklų žaidynės“

Turizmas

Vilkaviškyje pristatytas taktilinis baltų genčių žemėlapis
Ramybės parkas pasipildo naujais tautodailės kūriniais
Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Jungiame sienas, kuriame ateitį: turizmo plėtros perspektyvos Lietuvos–Lenkijos pasienyje“
Kalvarijos savivaldybėje paminėta Pasaulinė turizmo diena
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus