Apvali kepimo forma – tikriausiai populiariausias indas saldiems pyragams kepti. Visgi jos panaudojimo galimybės kur kas platesnės nei galima įsivaizduoti. Svarstote, ar verta įsigyti tokį indą? Tuomet nedvejokite – jis puikiai tinka patiems įvairiausiems patiekalams.
Gili storapadė čikagietiška pica
Ar kada nors pagalvojote, kad apvalioje kepimo formoje galima gaminti picą? Tikrai taip, jūs supratote teisingai. Šis indas tiesiog tobulai tinka gilioms storapadėms čikagietiškoms picoms. Tiesiog įspauskite paruoštą tešlą, sudėkite mėgstamus priedus ir kepkite. Rezultatas – gurmaniška pica, pasižyminti itin turtingu skoniu.
Ledų tortas
Kada paskutinį kartą valgėte ledų tortą? O galbūt išvis dar nesate tokio ragavę? Tuomet nepraleiskite progos pasigaminti šio gaivaus deserto. Apvalią formą išklokite kepimo popieriumi ir sluoksniuokite pasirinktus ledus. Šiuo atveju galite drąsiai ekperimentuoti ir rinktis sau labiausiai patinkančius priedus: įvairius vaisius, šokoladą, karamelę, riešutus ir kita. Paruoštą desertą dėkite į šaldiklį, palaukite, kol sustings, ir valgykite kada tik panorėję.
Kišas
Prancūziškas nesaldus pyragas, arba kitaip kišas, taip pat gali būti gaminamas apvalioje kepimo formoje. Tai lengvai paruošiamas patiekalas, kuriam tinka įvairūs priedai. Jį galima valgyti tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Tam, kad paruošta masė kepant neišbėgtų, formą svarbu sandariai uždaryti, taip pat galima iškloti kepimo popieriumi.
Kaserolė
Jeigu esate nesaldžių pyragų mėgėjai, galite išbandyti ir kitą puikų patiekalą – kaserolę (angl. casserole). Į jos sudėtį dažniausiai įeina bulvės, svogūnai, morkos, pomidorai, grietinėlė arba pienas, sūris, įvairūs prieskoniai ir kitos daržovės. Kiekvienas gali rinktis sau labiausiai patinkančius ingredientus. Jau įsivaizduojate, kaip ragausite šviežią kaserolę ir ieškote jai tinkančios kepimo formos internetu? Paspaudę ant nuorodos, išsirinkti ir užsisakyti tokį indą galite jau dabar.
Želė tortas
Jeigu norėtumėte pasigaminti gaivų ir nekaloringą desertą, želė tortas gali būti išties šauni idėja. Be to, jis atrodo labai patraukliai, todėl tinka ir įvairiomis progomis. Pagrindinis tokio deserto ingredientas, be abejonės, yra norimo skonio želė. Papildomai galima naudoti jogurtą, vaisius ir netgi kompotą. Pasirinkimo variantų tiesiog begalė, todėl išlaisvinkite vaizduotę ir kibkite į darbą.
Lazanija
Daugeliui įprasta lazaniją gaminti stačiakampėje kepimo formoje. Tačiau, kodėl gi nepabandžius mažiau įprasto būdo – ypač, jeigu dažniausiai negaminate didelių maisto porcijų? Apvalioje formoje iškepta lazanija gali tapti net ir šventinio stalo meniu dalimi. Tokiam patiekalui skirti makaronų lakštai dažniausiai būna stačiakampės formos, todėl juos gali tekti šiek tiek pasmulkinti. Tačiau nepergyvenkite, jei jais nepavyks tobulai padengti kiekvieno sluoksnio. Kepimo metu nedidelius tarpelius kuo puikiausiai uždengs ir sulipins padažas.
Pasiilgote eksperimentų virtuvėje ir norite išbandyti kažką naujo? Įsigiję apvalią kepimo formą tai galite padaryti pakankamai lengvai. Universalumu pasižymintis indas idealiai tinka tiek desertų, tiek nesaldžių patiekalų gaminimui. Išbandykite ir atraskite naujus arba senus, tačiau pamirštus skonius.