Ar jūsų aplinkoje žmonės tapo išrankesni maistui? O gal nusibodo tokios pačios vaišės kiekviename susibūrime, gimtadienyje ar vestuvėse? Pergyventi nėra ko, tačiau suprantama, kad maisto paieškos gali varginti – labai platus pasirinkimas reiškia, kad pasiruošimui reikia skirti daug daugiau laiko. Kaip procesą paversti malonesniu?
- Atsikvėpkite ir išmeskite viską iš galvos. Pradėkite nuo mažo žingsnelio – „kokią auditoriją subursiu šiai šventei“? Maistą rinkite atsižvelgdami į tai. Svečių įvairovė per didelė? Galbūt galima kiekvienam svečiui nusiųsti klausimą apie (ne)pageidaujamą maistą? Gauti atsakymai būtų puikus atspirties taškas.
- Nuspręskite, koks patiekalas ar desertas bus šventės akcentas ir aplink jį dėliokite valgiaraštį.
- Norite saldžiai? Gaivūs, jogurtiniai, medaus, šokoladiniai, sūrio proginiai tortai – dauguma svečių tokiam skanėstui vis tiek negalės atsispirti ir pasiduos raginimams paragauti.
- Subalansuotos vaišės – saugus ir protingas pasirinkimas. Leiskite svečiui rinktis – lengvos, vieno kąsnio užkandėlės, maistas su mėsa, be mėsos. Nepalikite ir vegetarų bei veganų alkanų, juk pasirinkimo yra vis daugiau.
- Ar tarp svečių bus vaikų? Galima paruošti valgiaraštį būtent jiems – protingai parinkti užkandžiai be desertų pertekliaus leis vaikų tėvams nebudėti prie vaiko tikrinant ką jis valgo.
- Išrinkite šventei temą ir ruoškite patiekalus pagal ją. Pavyzdžiui, tema galėtų būti tam tikros šalies virtuvė. Siaura tema leis maistą rinktis iš mažesnio raciono.
Linkime būti kūrybiškiems ir tikimės, kad patarimai padės sutaupyti organizacinių nervų.