• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Šeštadienis, 9 rugpjūčio
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Šventinių vaišių ruoša – kartu su virtuvės meistrais

2021-12-26
Įdomu, Maitinimas
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Kalėdų stalas / Pexels nuotr.

Kalėdų stalas / Pexels nuotr.

Restoranų savininkai pastebi, kad per šventes padaugėja užsakymų – vis daugiau žmonių Lietuvoje nori mėgautis maistu be ilgo triūso virtuvėje. Parduotuvėse taip pat išauga įvairių pusgaminių ir jau paruoštų patiekalų paklausa – pirkėjai nori, kad kalėdinį stalą būtų galima paruošti kuo greičiau ir lengviau.

„Kasmet prasiplečia ratas klientų, kurie renkasi mūsų kulinarijos ir konditerijos meistrų paruoštus šventinius patiekalus. Kepta višta, šaltiena ar net balta mišrainė – tradiciniai patiekalai, bet jų gamyba užima nemažai laiko. Be to, įsigyti visada galima tik tiek, kiek reikia. Per šventes neverta apsikrauti puodais – geriau savo laiką ir dėmesį skirti brangiausiems žmonėms“, – sako Ernesta Dapkienė, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Taip pat E. Dapkienė pastebi, kad prieš šventes padidėja įvairių salotų ir mišrainių paklausa, nuperkama daugiau mėsos patiekalų, kuriuos galima iškart dėti į lėkštes ant kalėdinio stalo. Dėmesio sulaukia ir kasmet meistrų siūlomos naujienos – modernūs, pirkėjų dar neragauti patiekalai. Naujoves išbandyti dažniau nori jaunesni pirkėjai, o vyresni labiau linkę rinktis jau patikrintus skonius – tiesiog palengvinti sau maisto gamybą namuose.

Anot prekybos tinklo Maisto gamybos departamento vadovės Brigitos Baratinskaitės, kai kurie pirkėjai yra linkę „Maximos“ meistrams patikėti jeigu ne visą, tai bent dalį maisto ruošos. Pavyzdžiui, parduotuvėje įsigyja Kijevo kotletų, keptų vištienos ketvirčių arba gražiai apskrudusių šonkauliukų, o patys namuose pagamina tik garnyrą ar gardų padažą.

Vis labiau ryškėjant šiai tendencijai, maisto gamybos ekspertė B. Baratinskaitė siūlo išbandyti tris receptus, kurie padės suderinti meistrų ir jūsų pastangas.

Garnyras prie Kijevo kotleto

Reikės: 2–3 saldžių bulvių, 1 didelės morkos, 3 v. š. sviesto, 100 ml pieno arba grietinėlės, svogūnų laiškų, 300 g špinatų.

Saldžias bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite stambiais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės kaitros, kol daržovės taps minkštos.

Nupilkite vandenį, į puodą su daržovėmis sudėkite sviestą, supilkite grietinėlę arba pieną, prieskonius ir viską susmulkinkite šakute iki norimos konsistencijos. Smulkinimui nenaudokite buitinių prietaisų, nes košė išeis per skysta.

Sudėkite stambiai pjaustytus špinatus, svogūnų laiškus ir viską gerai išmaišykite. Košei gardinti galite naudoti ir kitas mėgstamas daržoves.

Garnyras prie vištienos ketvirčio

Reikės: 4-5 didesnių pievagrybių, 200 ml vištienos sultinio, 200 g plikytų ir laukinių ryžių mišinio, 2 v. š. sviesto, svogūno, morkos, saliero stiebo, šiek tiek smulkintų petražolių, druskos ir pipirų.

Užvirkite puodą su sultiniu ir jame užkaiskite virti ryžius. Kol ryžiai virs, keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną, morkas ir salierus bei kepkite kol suminkštės – maždaug 3–4 minutes.

Sudėkite pievagrybius ir kepkite tol, kol grybai suminkštės ir iš keptuvės išgaruos skystis. Gautą daržovių mišinį suberkite į išvirusius ryžius ir gerai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais, apibarstykite petražolėmis.

Šventinis užkandis

Reikės: ilgo prancūziško batono, brie sūrio, 2 kriaušių, šiek tiek pekano riešutų, 2 v. š. medaus, šiek tiek sviesto, 1 skiltelės česnako.

Batoną supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kiekvieno batono gabalėlio užtepkite ploną sluoksnį sviesto. Batoną dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite riekeles, kol jos šiek tiek paruduos.

Kiekvieną batono riekelę lengvai įtrinkite česnaku. Tuomet dėkite brie sūrio riekelę, griežinėlį kriaušės ir pabarstykite smulkintais riešutais. Viršų lengvai aptepkite trupučiu medaus.

Riekeles vėl dėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys – maždaug 10 minučių. Skanaus!

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

Pranešimas spaudai

DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Gaisras Marijampolės centre sukėlė sujudimą: skubėjo gausios tarnybų pajėgos
Prieš 80 metų bombarduota Japonija: kas nutiktų, jei atominė bomba būtų numesta ant Marijampolės?
Marijampolėje įrengta dar viena nauja ir atnaujinta esama automobilių stovėjimo aikštelė
Vilkaviškyje paminėta prancūzų kultūros diena

Kultūra

Vilkaviškyje paminėta prancūzų kultūros diena
Savaitgalio renginiai Sūduvoje
Jaunojo kūrėjo premjera gimtajam miestui ir festivaliui „Marijampolė Music Park“
Tarprubežiuose atšvęsta Kraštiečių šventė ir bendruomenės centro 20-metis

Sportas

„Sūduva“ patyrė pralaimėjimą Vilniuje
Mažumoje jau antrą minutę likęs „Kauno Žalgiris“ nusileido Bulgarijos ekipai
Kazlų Rūdos diskgolfo lygos trečiame etape įspūdingas Arno Stankevičiaus pasirodymas, Lauryno Beliausko triumfas
Parašiutų sporto šventė Sasnavos aerodrome: garbinga istorija, adrenalinas ore ir bendrystė ant žemės

Politika

Kviečiama dalyvauti apklausoje dėl Vilkaviškio miesto mokyklų tinklo pertvarkos
Klaipėdos uosto direkcijos vizitas Šakių rajone – pristatyta Gelgaudiškio uosto vizija
Pasirašytas Marijampolės savivaldybės ir Karo komendantūros sąveikos planas – aiškus veiksmų susiderinimas ypatingoms situacijoms
„Čekiukų“ bylose įtarimai pareikšti Marijampolės ir Jonavos savivaldybių tarybų nariams

Įdomu

Prieš 80 metų bombarduota Japonija: kas nutiktų, jei atominė bomba būtų numesta ant Marijampolės?
Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje įregistruota 6,5 tūkstančio santuokų
Geriate daug kavos? O kodėl vietoje jos neišbandžius žaliosios arbatos?
Kenkėjai lagaminuose: ką reikia žinoti keliaujantiems?

Verslas

Keramikos verslas: nuo produkto sukūrimo iki pristatymo klientui
Nuo Marijampolės iki Amsterdamo: „Mantinga“ plečiasi į Vakarų Europą
Ką svarbu žinoti prieš pradedant verslą?
Kokias naudas verslui suteikia veiklos nuoma?

Mokslas ir studijos

Pasveikinti sėkmingiausi mokiniai ir jų mokytojai
Vilkaviškio „Aušros“ gimnazija išleido 16-ąją abiturientų laidą
Kalvarijoje surengtas geriausių abiturientų ir jų mokytojų pagerbimas
Kviečiama dalyvauti apklausoje dėl Vilkaviškio miesto mokyklų tinklo pertvarkos

Turizmas

Z karta keliauja kitaip: kaip ji keičia turizmo pasaulį?
Oro uostai dalijasi esminiais patarimais: padės pasiruošti kelionei ir išvengti streso
Prie Ivoniškio ežero Gudeliuose bus įkurta poilsio zona
Kviečiame atrasti – nauji maršrutai po Lietuvos regionus
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus