• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Sekmadienis, 14 rugsėjo
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Šventinių vaišių ruoša – kartu su virtuvės meistrais

2021-12-26
Įdomu, Maitinimas
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Kalėdų stalas / Pexels nuotr.

Kalėdų stalas / Pexels nuotr.

Restoranų savininkai pastebi, kad per šventes padaugėja užsakymų – vis daugiau žmonių Lietuvoje nori mėgautis maistu be ilgo triūso virtuvėje. Parduotuvėse taip pat išauga įvairių pusgaminių ir jau paruoštų patiekalų paklausa – pirkėjai nori, kad kalėdinį stalą būtų galima paruošti kuo greičiau ir lengviau.

„Kasmet prasiplečia ratas klientų, kurie renkasi mūsų kulinarijos ir konditerijos meistrų paruoštus šventinius patiekalus. Kepta višta, šaltiena ar net balta mišrainė – tradiciniai patiekalai, bet jų gamyba užima nemažai laiko. Be to, įsigyti visada galima tik tiek, kiek reikia. Per šventes neverta apsikrauti puodais – geriau savo laiką ir dėmesį skirti brangiausiems žmonėms“, – sako Ernesta Dapkienė, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Taip pat E. Dapkienė pastebi, kad prieš šventes padidėja įvairių salotų ir mišrainių paklausa, nuperkama daugiau mėsos patiekalų, kuriuos galima iškart dėti į lėkštes ant kalėdinio stalo. Dėmesio sulaukia ir kasmet meistrų siūlomos naujienos – modernūs, pirkėjų dar neragauti patiekalai. Naujoves išbandyti dažniau nori jaunesni pirkėjai, o vyresni labiau linkę rinktis jau patikrintus skonius – tiesiog palengvinti sau maisto gamybą namuose.

Anot prekybos tinklo Maisto gamybos departamento vadovės Brigitos Baratinskaitės, kai kurie pirkėjai yra linkę „Maximos“ meistrams patikėti jeigu ne visą, tai bent dalį maisto ruošos. Pavyzdžiui, parduotuvėje įsigyja Kijevo kotletų, keptų vištienos ketvirčių arba gražiai apskrudusių šonkauliukų, o patys namuose pagamina tik garnyrą ar gardų padažą.

Vis labiau ryškėjant šiai tendencijai, maisto gamybos ekspertė B. Baratinskaitė siūlo išbandyti tris receptus, kurie padės suderinti meistrų ir jūsų pastangas.

Garnyras prie Kijevo kotleto

Reikės: 2–3 saldžių bulvių, 1 didelės morkos, 3 v. š. sviesto, 100 ml pieno arba grietinėlės, svogūnų laiškų, 300 g špinatų.

Saldžias bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite stambiais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės kaitros, kol daržovės taps minkštos.

Nupilkite vandenį, į puodą su daržovėmis sudėkite sviestą, supilkite grietinėlę arba pieną, prieskonius ir viską susmulkinkite šakute iki norimos konsistencijos. Smulkinimui nenaudokite buitinių prietaisų, nes košė išeis per skysta.

Sudėkite stambiai pjaustytus špinatus, svogūnų laiškus ir viską gerai išmaišykite. Košei gardinti galite naudoti ir kitas mėgstamas daržoves.

Garnyras prie vištienos ketvirčio

Reikės: 4-5 didesnių pievagrybių, 200 ml vištienos sultinio, 200 g plikytų ir laukinių ryžių mišinio, 2 v. š. sviesto, svogūno, morkos, saliero stiebo, šiek tiek smulkintų petražolių, druskos ir pipirų.

Užvirkite puodą su sultiniu ir jame užkaiskite virti ryžius. Kol ryžiai virs, keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną, morkas ir salierus bei kepkite kol suminkštės – maždaug 3–4 minutes.

Sudėkite pievagrybius ir kepkite tol, kol grybai suminkštės ir iš keptuvės išgaruos skystis. Gautą daržovių mišinį suberkite į išvirusius ryžius ir gerai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais, apibarstykite petražolėmis.

Šventinis užkandis

Reikės: ilgo prancūziško batono, brie sūrio, 2 kriaušių, šiek tiek pekano riešutų, 2 v. š. medaus, šiek tiek sviesto, 1 skiltelės česnako.

Batoną supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kiekvieno batono gabalėlio užtepkite ploną sluoksnį sviesto. Batoną dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite riekeles, kol jos šiek tiek paruduos.

Kiekvieną batono riekelę lengvai įtrinkite česnaku. Tuomet dėkite brie sūrio riekelę, griežinėlį kriaušės ir pabarstykite smulkintais riešutais. Viršų lengvai aptepkite trupučiu medaus.

Riekeles vėl dėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys – maždaug 10 minučių. Skanaus!

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

Pranešimas spaudai

DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Tarpukario vilkaviškiečių verslai, įmonės ir fabrikai
Senųjų Kazlų Rūdos gyventojų akmenukai į valdžios daržą: elektros ir barzdaskučių kainos
Marijampolėje įtariamas paukščių nuodijimas: gyventojai raginami nelikti abejingais
Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos mokytojų kolektyvą papildė Prezidento Kazio Griniaus giminaitis

Kultūra

Šakių viešojoje bibliotekoje – tarptautinė raštingumo diena
Vasara su kinu baigėsi filmu apie pasaulinio lygio pianistę Mūzą Rubackytę
Savaitgalio renginiai Sūduvoje
80-ųjų roko legendos Miko Suraučiaus sugrįžimas

Sportas

Kazlų Rūdoje – LKL ir NKL patirties turintis naujokas iš Prienų bei šansas vietiniam jaunuoliui
Kazlų Rūdos savivaldybės Taurė – „Niekur nežaidę“ futbolininkų rankose
Oficialiai atidaryta padelio aikštė Šakių jaunimo kultūros ir sporto centro komplekse
„Sūduva“ pasirašė sutartį su Titu Milašiumi

Politika

Vilkaviškyje viešėjo Nyderlandų Karalystės ambasadorius
Darbą pradėjo administracijos direktoriaus pavaduotoja
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Administracijos ūkio skyrius
Nyderlandų ambasadoriaus vizitas Marijampolėje: draugiškų ryšių stiprinimas

Įdomu

Tarpukario vilkaviškiečių verslai, įmonės ir fabrikai
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Administracijos ūkio skyrius
Nuo odos priežiūros iki vidinės ramybės: ką turite žinoti apie grožį brandžiame amžiuje?
Sukčių pinklės: kodėl jaunimui gėda prisipažinti tapus apgavystės auka?

Verslas

Privalomas reikalavimas įmonėms: daugiau moterų vadovų pozicijose
Lietuvos įmonės kviečiamos dalyvauti žaliųjų technologijų verslo misijose užsienyje
Skelbiama registracija į mugę „Sūduvos kraitė 2025“
Profesionalų arsenale: būtinos trimerio dalys komerciniams kraštovaizdžio darbams

Mokslas ir studijos

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos mokytojų kolektyvą papildė Prezidento Kazio Griniaus giminaitis
Į ugdymo įstaigas sugrįžusius moksleivius sutinka atnaujintos erdvės
Investicijos į ateitį: modernizuojamos Marijampolės švietimo įstaigų erdvės
Vilkaviškio rajone pradėtas rengti 2026–2030 metų mokyklų tinklo pertvarkos planas

Turizmas

Istoriniai Marijampolės miesto šešėliai atgimė ant restobaro „Kampas“ sienos
Kaimelio dvaras – atgimstantis istorijos liudininkas
EIMIN tęsia investicijas, skirtas į Lietuvą pritraukti užsienio turistų
Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus