• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Antradienis, 3 birželio
Sūduvos Gidas
Justicija
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Šventinių vaišių ruoša – kartu su virtuvės meistrais

2021-12-26
Įdomu, Maitinimas
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Kalėdų stalas / Pexels nuotr.

Kalėdų stalas / Pexels nuotr.

Restoranų savininkai pastebi, kad per šventes padaugėja užsakymų – vis daugiau žmonių Lietuvoje nori mėgautis maistu be ilgo triūso virtuvėje. Parduotuvėse taip pat išauga įvairių pusgaminių ir jau paruoštų patiekalų paklausa – pirkėjai nori, kad kalėdinį stalą būtų galima paruošti kuo greičiau ir lengviau.

„Kasmet prasiplečia ratas klientų, kurie renkasi mūsų kulinarijos ir konditerijos meistrų paruoštus šventinius patiekalus. Kepta višta, šaltiena ar net balta mišrainė – tradiciniai patiekalai, bet jų gamyba užima nemažai laiko. Be to, įsigyti visada galima tik tiek, kiek reikia. Per šventes neverta apsikrauti puodais – geriau savo laiką ir dėmesį skirti brangiausiems žmonėms“, – sako Ernesta Dapkienė, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Taip pat E. Dapkienė pastebi, kad prieš šventes padidėja įvairių salotų ir mišrainių paklausa, nuperkama daugiau mėsos patiekalų, kuriuos galima iškart dėti į lėkštes ant kalėdinio stalo. Dėmesio sulaukia ir kasmet meistrų siūlomos naujienos – modernūs, pirkėjų dar neragauti patiekalai. Naujoves išbandyti dažniau nori jaunesni pirkėjai, o vyresni labiau linkę rinktis jau patikrintus skonius – tiesiog palengvinti sau maisto gamybą namuose.

Anot prekybos tinklo Maisto gamybos departamento vadovės Brigitos Baratinskaitės, kai kurie pirkėjai yra linkę „Maximos“ meistrams patikėti jeigu ne visą, tai bent dalį maisto ruošos. Pavyzdžiui, parduotuvėje įsigyja Kijevo kotletų, keptų vištienos ketvirčių arba gražiai apskrudusių šonkauliukų, o patys namuose pagamina tik garnyrą ar gardų padažą.

Vis labiau ryškėjant šiai tendencijai, maisto gamybos ekspertė B. Baratinskaitė siūlo išbandyti tris receptus, kurie padės suderinti meistrų ir jūsų pastangas.

Garnyras prie Kijevo kotleto

Reikės: 2–3 saldžių bulvių, 1 didelės morkos, 3 v. š. sviesto, 100 ml pieno arba grietinėlės, svogūnų laiškų, 300 g špinatų.

Saldžias bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite stambiais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės kaitros, kol daržovės taps minkštos.

Nupilkite vandenį, į puodą su daržovėmis sudėkite sviestą, supilkite grietinėlę arba pieną, prieskonius ir viską susmulkinkite šakute iki norimos konsistencijos. Smulkinimui nenaudokite buitinių prietaisų, nes košė išeis per skysta.

Sudėkite stambiai pjaustytus špinatus, svogūnų laiškus ir viską gerai išmaišykite. Košei gardinti galite naudoti ir kitas mėgstamas daržoves.

Garnyras prie vištienos ketvirčio

Reikės: 4-5 didesnių pievagrybių, 200 ml vištienos sultinio, 200 g plikytų ir laukinių ryžių mišinio, 2 v. š. sviesto, svogūno, morkos, saliero stiebo, šiek tiek smulkintų petražolių, druskos ir pipirų.

Užvirkite puodą su sultiniu ir jame užkaiskite virti ryžius. Kol ryžiai virs, keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną, morkas ir salierus bei kepkite kol suminkštės – maždaug 3–4 minutes.

Sudėkite pievagrybius ir kepkite tol, kol grybai suminkštės ir iš keptuvės išgaruos skystis. Gautą daržovių mišinį suberkite į išvirusius ryžius ir gerai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais, apibarstykite petražolėmis.

Šventinis užkandis

Reikės: ilgo prancūziško batono, brie sūrio, 2 kriaušių, šiek tiek pekano riešutų, 2 v. š. medaus, šiek tiek sviesto, 1 skiltelės česnako.

Batoną supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kiekvieno batono gabalėlio užtepkite ploną sluoksnį sviesto. Batoną dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite riekeles, kol jos šiek tiek paruduos.

Kiekvieną batono riekelę lengvai įtrinkite česnaku. Tuomet dėkite brie sūrio riekelę, griežinėlį kriaušės ir pabarstykite smulkintais riešutais. Viršų lengvai aptepkite trupučiu medaus.

Riekeles vėl dėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys – maždaug 10 minučių. Skanaus!

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

Pranešimas spaudai

DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Marijampolės apskrities seniūnai susitiko Zyplių dvare
Vilkaviškio rajono savivaldybėje organizuojama atliekų surinkimo akcija
Marijampolėje ir Jūrėje apgadinti automobiliai
Kybartų socialinės dirbtuvės paminėjo 5-ąjį gimtadienį

Kultūra

Nemokami „Spindulio“ kino seansai po atviru dangumi vėl sugrįžta į Marijampolę!
Opšrūtų kaime pašventintas kryžius Tremtiniams atminti
Marijampolietis dalyvauja parodoje Kauno fotografijos galerijoje
Marijampolėje finišavo rekordu paženklintas „Cukrinis festivalis”

Sportas

„Sūduva“ tvirtai nugalėjo „Riterius“
„Sūduva B“ pralaimėjo Garliavoje
LFF FPRO Taurės turnyre Kazlų Rūdos „Kazlų Rūda“ komandos kelionė baigėsi aštuntfinalyje
„Sūduva“ įveikė aštuntfinalio barjerą

Politika

Marijampolės apskrities seniūnai susitiko Zyplių dvare
Penktadienį surengtas gegužės mėnesio Vilkaviškio rajono savivaldybės tarybos posėdis
Šakių rajono savivaldybės delegacija viešėjo Molėtų rajone
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Bendrųjų reikalų skyrius

Įdomu

Vasariškos saulės vonios sugrįžta: kuo skiriasi UVA, UVB ir UVC spinduliai?
Nematomos būsto remonto grėsmės: kaip išvengti nuostolių ir konfliktų su kaimynais?
Laukiniai gyvūnai mieste – kas atlygins padarytą žalą?
Caras skelbė Vilnių Lietuvos sostine

Verslas

Marijampolėje išrinktas ir kiti Seimo nariai marijampoliečiai nerado laiko atvykti pasikalbėti su Sūduvos verslo bendruomene apie mokesčių reformą
„Mantinga“ plečiasi – atidarė filialą Lenkijoje
Didžiausia ILTE paskola: naujai presuotų padėklų blokelių gamyklai Marijampolės rajone – 77 mln. eurų
Kazlų Rūdoje – 8 mln. investicija į dronų dalių gamyklą

Mokslas ir studijos

Vilkaviškio rajono savivaldybės matematikos mokytojai tobulinosi ilgalaikės profesinio tobulėjimo programos mokymuose
M.K. Čiurlionio sapnas – tiltas tarp pasaulių
Vilkaviškio rajono savivaldybės abiturientams aidėjo paskutinis skambutis
Vilkaviškio meno mokykla išlydėjo 2025 metų absolventus

Turizmas

Aristokratas, per naktį pralošęs devynis dvarus
Pradėtas įgyvendinti projektas: Orijos ežero pakrančių pritaikymas lankymui
Ekskursijos dalyvius žavėjo Marijampolės miesto grožis ir negirdėtos istorijos
Pradėtas įgyvendinti projektas „Kačergų kalno pritaikymas lankymui“
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus