Užgavėnės – žiemos šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą siekiant prisišaukti pavasarį bei žyminti paskutinę žiemos mėsiedo dieną. Šventė žavi liaudiško humoro grožiu ir kūrybingumu. Pagrindiniai šventės simboliai – persirengėliai, kaukės, blynai, Lašininio ir Kanapinio kova, Morės deginimas.
Kadangi blynai yra vienas iš šios gražios šventės simbolių ir aišku, nepaprastai gardus patiekalas, siūlome Jums šiandieną išbandyti gardžių purių bylų receptą.
Kad išsikeptumėte purius blynelius Jums reikės:
250 gr. miltų
1 v.š. medaus
2 v.š. aliejaus
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos
0,5 šaukšt. sodos
1 šaukšt. cukraus
Gaminimo eiga:
Išplakame kiaušinį su šakute.
Į kiaušinio plakinį įmaišyti cukrų, druską ir nugesintą sodą. Į šaukštelį su soda įpilkite kelis lašus acto, kad soda nusiputotų.
Įmaišyti aliejų, medų ir miltus.
Kepti įkaitintoje keptuvėje.
Apkepti kiekvieną blyną po 2 min. iš abiejų pusių. Blynus versti tik 1 kartą, nes jei vartysite, subliukš ir nebus tokie purūs.
Skanaus.
Sūduvos gido redakcijos kolektyvas rekomenduoja išbandyti receptą ir smagiai atšvęsti Užgavėnes.