• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Šeštadienis, 14 birželio
Sūduvos Gidas
Belodenta
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Duetas karštai dienai – lašišą derinkite su vaisiais

2022-08-21
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Lašiša

Lašiša

Oro temperatūrai kaistant, norisi lengvesnio maisto, todėl kaštą dieną žuvis yra puikus pasirinkimas. O kad patiekalas būtų dar gaivesnis – žuvį, pavyzdžiui, lašišą, galima derinti ne tik su įvairiomis šviežiomis ar grilintomis daržovėmis, bet ir vaisiais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairios rūšies žuvį bei jūros gėrybes pirkėjai gausiai perka ir vasarą.

„Nors žuvis populiari visais sezonais, pirkėjai ja itin domisi vasarą. Pastebime, kad lietuviai vis dažniau eksperimentuoja virtuvėje, žuvį bei jūros gėrybes ruošia ir ant grilio. Todėl esame paruošę ne tik gausų šviežios žuvies ant ledo, bet ir specialiai grilinimui paruoštos žuvies asortimentą: pradedant įmantriai marinuotu karpiu, lašiša ir baigiant kepimui ant žarijų skirtomis krevetėmis“, – teigia V. Budrienė.

Vaisiai – netikėtas priedas prie žuvies

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad ieškantys įmantresnių skonių ar dar neatrastų patiekalų su žuvimi turėtų pamėginti ją derinti su vaisiais.

„Žuvis, pavyzdžiui, lašiša, – gana universalus produktas, kurį galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais. Lašiša puikiai dera tiek su aštriais čili pipirais ar japoniška miso pasta, tiek patiekta su tradicinėmis agurkų ir pomidorų salotomis, bulvėmis, ryžiais kuskusu ar labiau netikėtomis bolivinės balandos kruopomis. Visgi, prie s žuvies puikiai dera ir vaisiai: citrusai, obuoliai, mangai ar ananasai“, – teigia V. Juodkazienė.

Pasak jos, saldūs ar rūgštūs priedai suteikia žuvies patiekalams unikalumo. Jeigu nenaudojate šviežių vaisių, saldumo pridėti gali įvairiausi ruduoju cukrumi pagardinti marinatai, apelsinų sultys ar klevų sirupas, o rūgštumo – įvairių rūšių actas. Visgi, jeigu lašišą pasirinkote gaminti su vaisiais, juos prie žuvies patiekti galima labai įvairiai – iš jų gaminti salotas, salsas, netgi kepti ant grilio.

Gaminkite salotas, padažus, kepkite ant grilio

Garnyrą ar padažą, kuris tiks prie lašišos, labai nesudėtinga pasigaminti. Vaisiai, žinoma, puikiai tinka įvairiausioms salotoms. Visgi, derinant žuvį ir vaisius galima paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai, tokie kaip citrinos ar žaliosios citrinos, dažniausiai naudojamos padažams. Jeigu norite ryškesnio patiekalo skonio, padažą galite pasigaminti iš grietinėlės ir citrinos. O jeigu mėgstate azijietiškus skonius, padažui naudoti galite augalinį kokosų gėrimą.

„Padažą su kokosų augaliniu gėrimu galima pasigaminti labai paprastai. Tereikės kokosų gėrimo, žaliosios citrinos, poros šaukštų pomidorų padažo, smulkiai supjaustyto svogūno, česnako, raudonėlio bei čili pipiro. Čili pipirus, svogūną ir česnaką reikėtų pakepinti keptuvėje, tuomet supilti kokosų gėrimą, pomidorų padažą, išspausti citrinos sulčių, suberti raudonėlius, viską pagardinti druska bei pipirais ir patroškinti, kol sutirštės. Galiausiai į gautą padažą galima dėti žuvį ir ją kepti orkaitėje arba padažą paprasčiausiai užpilti ant jau paruoštos žuvies“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Ananasas, anot jos, prie žuvies labiausiai tinka keptas grilyje. Mat šitaip paruoštas jis įgauna nepaprasto skonio.

„Ananasai puikiai tinka kepsninėms. Rekomenduojama juos supjaustyti trikampiais ir palikti žieveles. Taip pat įtrinti ruduoju cukrumi, žaliosios citrinos sultimis ar raudonųjų paprikų milteliais – po kelias minutes ant grotelių kepinami vaisiai netruks paskleisti aromatą, o cukrus ims karamelizuotis“, – sako V. Juodkazienė ir dalijasi dar keliais garnyrais puikiai tiksiančiais prie lašišos.

Kuskuso salotos su feta ir persikais

Jums reikės:

250 g kuskuso
250 ml vandens
1⁄2 a. š. druskos
1⁄4 a. š. maltų įvairiaspalvių pipirų
1 citrinos sulčių ir jos tarkuotos žievelės
400 g persikų
2 v. š. smulkintų petražolių lapelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
150 g fetos sūrio

Gaminame:

Į verdantį vandenį suberkite druską ir juo užpilkite kuskusą. Uždenkite ir palikite pastovėti 5–7 minutes, kad kuskusas išbrinktų bei sugertų skystį. Apibarstykite pipirais ir palikite atvėsti. Persikus supjaustykite skiltelėmis, o fetą kubeliais. Atvėsusį kuskusą apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, suberkite petražolių lapelius ir citrinos žievelę. Viską išmaišykite, tada sudėkite persikų skilteles ir fetą. Patiekite iš karto.

Apelsinų salotos su riešutais

Jums reikės:

150 g šviežių špinatų

50 g tarkuoto kietojo sūrio

2 apelsinų

30 g graikinių riešutų

4 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. citrinų sulčių

1 v. š. medaus

Gaminame:

Paruoškite padažą: į dubenėlį supilkite medų, alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir viską gerai išmaišykite. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Graikinius riešutus pasmulkinkite prispausdami peilio geležte. Į salotų indą sudėkite špinatus, apelsinus, riešutus bei sūrį, viską apliekite padažu, išmaišykite ir skanaukite.

Keptos slyvos

Jums reikės:

Slyvų
Mėgstamo aliejaus
Druskos
Pipirų
Čili prieskonių

Gaminame:

Pirmiausia iki vidutinės ugnies įkaitinkite kepsninę. Tuomet groteles švelniai patepkite aliejumi. Nuplaukite slyvas, jas pepjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus. Prieš dedant slyvas ant grilio jas šiek tiek patepkite aliejumi, apibarstykite prieskoniais ir vartydami pakepkite apie 5 minutes.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Marijampolės krašto ambasadorius, palaimintasis Jurgis Matulaitis raitas jodavo į mokyklą
Jungėnuose paminėta Gedulo ir vilties diena
Kai tekstai žengia iš knygų – baigėsi festivalis „Literatūros savaitė Marijampolėje“
Šėšupėje maudytis – nerekomenduojama: vandenys tyrimai rodo taršą

Kultūra

Jungėnuose paminėta Gedulo ir vilties diena
Kai tekstai žengia iš knygų – baigėsi festivalis „Literatūros savaitė Marijampolėje“
Savaitgalio renginiai Sūduvoje
Gegužinė Puskelniuose – bendrystės, dainų ir padėkų vakaras

Sportas

Marijampolės sporto istorijos muziejuje padėkota sporto savaitės organizatoriams ir dalyviams
Pažarauskas ir toliau vilkės „Perlo-Grupinispirkimas.lt“ marškinėlius
Sportas suvienijo: įvyko Marijampolės seniūnijų sporto žaidynės
Vasaros sporto švenčių turnyrų „Kazlų Rūdos savivaldybės Taurei laimėti“ starte – „Blykstės“ tinklininkų ir „Niekam nereikalingi“ krepšininkų triumfas

Politika

Šakių savivaldybės vadovai tęsia susitikimus su gyventojais
Paskirstytos biudžeto lėšos vaikų vasaros poilsio programoms įgyvendinti
Paskirtas dalinis finansavimas vasaros poilsio ir socializacijos organizavimui
Atsisveikinta su ilgamečiu Virbalio seniūnijos darbininku

Įdomu

Kaip kajeno pipirai, imbieras ir česnakai gali tapti natūralia pagalba medžiagų apykaitai?
Kaip atskirti tikrą medų nuo dirbtinio?
Daržas nebūtinas – naudingi patarimai, kad pomidorų užsiaugintumėte net ir bute
Harvardo tyrimas: kavos vartojimas gali būti siejamas su ilgesniu ir sveikesniu gyvenimu

Verslas

Marijampolėje išrinktas ir kiti Seimo nariai marijampoliečiai nerado laiko atvykti pasikalbėti su Sūduvos verslo bendruomene apie mokesčių reformą
„Mantinga“ plečiasi – atidarė filialą Lenkijoje
Didžiausia ILTE paskola: naujai presuotų padėklų blokelių gamyklai Marijampolės rajone – 77 mln. eurų
Kazlų Rūdoje – 8 mln. investicija į dronų dalių gamyklą

Mokslas ir studijos

Sūduvos gimnazijoje – pažangi prevencinė priemonė prieš rūkymą
Kalvarijos savivaldybės ugdymo įstaigos įsitraukė į iniciatyvą „Kryptis – profesijų pasaulis 2025“
EIMIN ir toliau planuoja skirti stipendijas tiksliųjų mokslų studentams regionuose
Kazlų Rūdoje pirmąkart organizuotos savivaldybės ugdymo įstaigų moksleivių lengvosios atletikos pirmenybės

Turizmas

Baltų keliais: vyko dviejų dienų pažintis su paveldu
Aristokratas, per naktį pralošęs devynis dvarus
Pradėtas įgyvendinti projektas: Orijos ežero pakrančių pritaikymas lankymui
Ekskursijos dalyvius žavėjo Marijampolės miesto grožis ir negirdėtos istorijos
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus