• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Pirmadienis, 27 spalio
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Duetas karštai dienai – lašišą derinkite su vaisiais

2022-08-21
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Lašiša

Lašiša

Oro temperatūrai kaistant, norisi lengvesnio maisto, todėl kaštą dieną žuvis yra puikus pasirinkimas. O kad patiekalas būtų dar gaivesnis – žuvį, pavyzdžiui, lašišą, galima derinti ne tik su įvairiomis šviežiomis ar grilintomis daržovėmis, bet ir vaisiais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairios rūšies žuvį bei jūros gėrybes pirkėjai gausiai perka ir vasarą.

„Nors žuvis populiari visais sezonais, pirkėjai ja itin domisi vasarą. Pastebime, kad lietuviai vis dažniau eksperimentuoja virtuvėje, žuvį bei jūros gėrybes ruošia ir ant grilio. Todėl esame paruošę ne tik gausų šviežios žuvies ant ledo, bet ir specialiai grilinimui paruoštos žuvies asortimentą: pradedant įmantriai marinuotu karpiu, lašiša ir baigiant kepimui ant žarijų skirtomis krevetėmis“, – teigia V. Budrienė.

Vaisiai – netikėtas priedas prie žuvies

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad ieškantys įmantresnių skonių ar dar neatrastų patiekalų su žuvimi turėtų pamėginti ją derinti su vaisiais.

„Žuvis, pavyzdžiui, lašiša, – gana universalus produktas, kurį galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais. Lašiša puikiai dera tiek su aštriais čili pipirais ar japoniška miso pasta, tiek patiekta su tradicinėmis agurkų ir pomidorų salotomis, bulvėmis, ryžiais kuskusu ar labiau netikėtomis bolivinės balandos kruopomis. Visgi, prie s žuvies puikiai dera ir vaisiai: citrusai, obuoliai, mangai ar ananasai“, – teigia V. Juodkazienė.

Pasak jos, saldūs ar rūgštūs priedai suteikia žuvies patiekalams unikalumo. Jeigu nenaudojate šviežių vaisių, saldumo pridėti gali įvairiausi ruduoju cukrumi pagardinti marinatai, apelsinų sultys ar klevų sirupas, o rūgštumo – įvairių rūšių actas. Visgi, jeigu lašišą pasirinkote gaminti su vaisiais, juos prie žuvies patiekti galima labai įvairiai – iš jų gaminti salotas, salsas, netgi kepti ant grilio.

Gaminkite salotas, padažus, kepkite ant grilio

Garnyrą ar padažą, kuris tiks prie lašišos, labai nesudėtinga pasigaminti. Vaisiai, žinoma, puikiai tinka įvairiausioms salotoms. Visgi, derinant žuvį ir vaisius galima paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai, tokie kaip citrinos ar žaliosios citrinos, dažniausiai naudojamos padažams. Jeigu norite ryškesnio patiekalo skonio, padažą galite pasigaminti iš grietinėlės ir citrinos. O jeigu mėgstate azijietiškus skonius, padažui naudoti galite augalinį kokosų gėrimą.

„Padažą su kokosų augaliniu gėrimu galima pasigaminti labai paprastai. Tereikės kokosų gėrimo, žaliosios citrinos, poros šaukštų pomidorų padažo, smulkiai supjaustyto svogūno, česnako, raudonėlio bei čili pipiro. Čili pipirus, svogūną ir česnaką reikėtų pakepinti keptuvėje, tuomet supilti kokosų gėrimą, pomidorų padažą, išspausti citrinos sulčių, suberti raudonėlius, viską pagardinti druska bei pipirais ir patroškinti, kol sutirštės. Galiausiai į gautą padažą galima dėti žuvį ir ją kepti orkaitėje arba padažą paprasčiausiai užpilti ant jau paruoštos žuvies“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Ananasas, anot jos, prie žuvies labiausiai tinka keptas grilyje. Mat šitaip paruoštas jis įgauna nepaprasto skonio.

„Ananasai puikiai tinka kepsninėms. Rekomenduojama juos supjaustyti trikampiais ir palikti žieveles. Taip pat įtrinti ruduoju cukrumi, žaliosios citrinos sultimis ar raudonųjų paprikų milteliais – po kelias minutes ant grotelių kepinami vaisiai netruks paskleisti aromatą, o cukrus ims karamelizuotis“, – sako V. Juodkazienė ir dalijasi dar keliais garnyrais puikiai tiksiančiais prie lašišos.

Kuskuso salotos su feta ir persikais

Jums reikės:

250 g kuskuso
250 ml vandens
1⁄2 a. š. druskos
1⁄4 a. š. maltų įvairiaspalvių pipirų
1 citrinos sulčių ir jos tarkuotos žievelės
400 g persikų
2 v. š. smulkintų petražolių lapelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
150 g fetos sūrio

Gaminame:

Į verdantį vandenį suberkite druską ir juo užpilkite kuskusą. Uždenkite ir palikite pastovėti 5–7 minutes, kad kuskusas išbrinktų bei sugertų skystį. Apibarstykite pipirais ir palikite atvėsti. Persikus supjaustykite skiltelėmis, o fetą kubeliais. Atvėsusį kuskusą apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, suberkite petražolių lapelius ir citrinos žievelę. Viską išmaišykite, tada sudėkite persikų skilteles ir fetą. Patiekite iš karto.

Apelsinų salotos su riešutais

Jums reikės:

150 g šviežių špinatų

50 g tarkuoto kietojo sūrio

2 apelsinų

30 g graikinių riešutų

4 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. citrinų sulčių

1 v. š. medaus

Gaminame:

Paruoškite padažą: į dubenėlį supilkite medų, alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir viską gerai išmaišykite. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Graikinius riešutus pasmulkinkite prispausdami peilio geležte. Į salotų indą sudėkite špinatus, apelsinus, riešutus bei sūrį, viską apliekite padažu, išmaišykite ir skanaukite.

Keptos slyvos

Jums reikės:

Slyvų
Mėgstamo aliejaus
Druskos
Pipirų
Čili prieskonių

Gaminame:

Pirmiausia iki vidutinės ugnies įkaitinkite kepsninę. Tuomet groteles švelniai patepkite aliejumi. Nuplaukite slyvas, jas pepjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus. Prieš dedant slyvas ant grilio jas šiek tiek patepkite aliejumi, apibarstykite prieskoniais ir vartydami pakepkite apie 5 minutes.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

„Mantinga“ plečiasi ir kviečia į komandą operatorius bei kitus gamybos darbuotojus
Marijampolėje specialiosios tarnybos skubėjo į teismo rūmus – gautas pranešimas apie sprogmenis
MRU Sūduvos akademijoje – mokymai, kaip elgtis užpuolimo atveju
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Patašinės seniūnija

Kultūra

Šakių rajono savivaldybėje lankėsi viešnios iš Slovėnijos
Ansamblis „Lietuva“ kviečia prisiminti legendines dainas koncerte „Dainuojanti laisvė“
Marijampolėje sužibo penktoji šviečianti moliūgų alėja
Savaitgalio renginiai Sūduvoje

Sportas

NKL: „Vytis-VDU“ ir „Perlas“ pasiekė pergales, „Sūduva-Mantinga“ dramatiškai suklupo Garliavoje
„Sūduva“ įveikė „Dainavą“
Su Vilkaviškio ekipa atsisveikinęs Ramanauskas papildė „Nevėžį“
Vilkaviškio miesto lengvosios atletikos sporto klubo bėgikai varžėsi Kelmėje

Politika

Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Patašinės seniūnija
Marijampolėje viešės Socialinės apsaugos ir darbo ministrė
Marijampolės atstovai dalyvavo renginyje apie korupcijai atsparios aplinkos kūrimą
Aptartos Šakių socialinių paslaugų centro veiklos ir jų tobulinimo galimybės

Įdomu

Zanavykas – vienas pirmųjų karo lakūnų Lietuvos aviacijos istorijoje
Išankstinis planavimas – visapusiška nauda: ką apie emocijas laukiant kelionės sako mokslas?
Atskleidė, kuriuose vairavimo egzamino klausimuose daroma daugiausiai klaidų
Tarpukaryje Šiluvoje tikintieji eidavo aplink koplyčią keliais

Verslas

Kviečiama siūlyti kandidatus „Gintarinė Bitė 2025“ apdovanojimams
V. Janulevičius. Gynybos pramonė – pagaliau strateginiame lygmenyje
Kokybė, patikimumas, rezultatai: kaip pasirinkti patikimą kalbinių paslaugų teikėją
Inovacijos po kojomis: kodėl šildanti grindinė platforma yra pramonės ir biuro patalpų sprendimas?

Mokslas ir studijos

Smalsūs Marijonų gimnazijos šeštokai svečiavosi pas merą
Startavo 21-osios „Lietuvos mokyklų žaidynės“
Surengtas Vilkaviškio rajono švietimo įstaigų vadovų susirinkimas
Marijampolėje pagerbtas gabus jaunimas: įteiktos vardinės stipendijos siekiantiems žinių

Turizmas

Vilkaviškyje pristatytas taktilinis baltų genčių žemėlapis
Ramybės parkas pasipildo naujais tautodailės kūriniais
Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Jungiame sienas, kuriame ateitį: turizmo plėtros perspektyvos Lietuvos–Lenkijos pasienyje“
Kalvarijos savivaldybėje paminėta Pasaulinė turizmo diena
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus