• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Trečiadienis, 24 rugsėjo
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Kelios gudrybės ir mielinė tešla pavyks iš pirmo karto: kas gali būti geriau už šiltas cinamonines bandeles?

2024-01-07
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Bandelės

Bandelės / asociatyvi „Freepik“ nuotr.

Net jei save laikote kulinarijos pradinuku ir cinamoninėmis bandelėmis ar net naminiais prancūziškais batonais žavitės tik nuotraukose socialiniuose tinkluose, verta pabandyti susikurti mažą šventę. Tereikės atkreipti dėmesį į keletą profesionalų patarimų ir viliojantis kepinių aromatas į namus atneš jaukią žiemišką nuotaiką, o už jų skonį tikrai sulauksite komplimentų.

Nors dabar tai madinga, bet sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė siūlo neatsisakyti miltinių gaminių – kuo įvairesnius miltus saikingai naudosime, tuo mūsų racionas bus įvairesnis. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad pirkėjai vis dažniau ieško įvairesnių miltų bei jų mišinių, išbando įvairias asortimento naujienas.

Ne visai atsisakyti, o saikingai mėgautis

Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, sveikatai palanki mityba – tai ne tam tikrų produktų atsisakymas, o jų įvairovė ir saikas. „Daug kas klaidingai interpretuoja sveikos mitybos esmę. Tai iliustruoja populiariosios mitybos tendencijos, kai sveikos mitybos principai yra perimami iš sergantiesiems skirtų maitinimosi rekomendacijų. Sveiki žmonės be reikalo atsisako produktų, kurie turi sveikatai naudingų komponentų, jei neserga celiakija ir neturi jautrumo gliutenui“, – tikina dr. E. Gavelienė.

Gydytoja dietologė tvirtina, kad visiškai atsisakyti duonos ir jos gaminių racione tikrai nereikia, svarbu juos rinktis kuo maistingesnius, sveikatai palankesnius. Besimaitinantiems įprastai ir valgantiems visų grupių produktus, dubenėlį košės retkarčiais galima pakeisti 100 g duonos.

„Būtų sudėtinga surasti kitą tokį produktą, kuris žmonių būtų taip seniai vartojamas ir mėgstamas, kaip duona. Tačiau dabartinėje sveikatai palankios mitybos piramidėje duona yra toje pačioje kategorijoje, kur ir kompleksinių angliavandenių šaltiniai – kruopos.

Pirmenybę vertėtų teikti maistingesnei viso grūdo duonai, tačiau saikingai galima valgyti ir šviesią duoną. Miltiniai patiekalai turtingi kompleksiniais angliavandeniais, o jei tinkamai pasirenkami miltai, tokie gaminiai gali būti ir skaidulų, mikroelementų, vitaminų šaltinis“, – teigia dr. E. Gavelienė ir siūlo išbandyti sveikatai palankius miltus: grikių, migdolų, bolivinių balandų, avinžirnių, burnočių, moliūgo sėklų, taip pat – visagrūdžius, turinčius daugiau skaidulinių medžiagų.

Pirkėjai noriai ekspermentuoja 

Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė OlgaSuchočeva pastebi, kad žmonės vis dažniau dairosi įvairių duonos alternatyvų – savo mitybos racioną paįvairina trapučiais, duoniukais, įvairiais sausučiais: „Dažnas ne tik ieško tamsios ar šviesios duonos su įvairiais grūdais, sėklomis ar daržovėmis, bet nepraeina ir pro šviežiai iškeptas ne tik Italijoje, bet ir Lietuvoje populiarias čiabatą, fokačiją ar prancūzišką batoną. Pirkėjai mėgsta eksperimentuoti ir nuolat ieško naujų, įdomesnių prekių, todėl siūlome jiems įvairias asortimento naujienas iš skirtingų pasaulio virtuvių. Jie išties pamėgo mūsų kepyklos gaminius ir daugiausiai kasdien nuperka itališkos čiabatos, taip pat – tamsios ir šviesios bemielės duonos su grūdais.“

O norintiems eksperimentuoti namuose, siūlomas platus sveikatai palankesnių miltų asortimentas: „Kviečiame įsigyti ekologiškus kviečių miltus, o taip pat  grikių, viso grūdo kvietinius, avižinius, speltų, ruginius, migdolų, kukurūzų, sorų, ryžių, avinžirnių, kokosų, bolivinės balandos, moliūgų sėklų, žemės riešutų miltus. Taip pat turime miltų liniją netoleruojantiems glitimo žmonėms bei įvairių miltų mišinių. Norintiems sutaupyti, reikėtų paieškoti privačia „Rimi“ etikete pažymėtų miltų ir pasinaudoti savaitės akcija šiems kvietiniams miltams: 2 kg jų pakuotė kainuos tik 1,29 Eur – 40 proc. pigiau, perkant su lojalumo kortele.“

Ekspertė primena, kad tiek fizinėse, tiek elektroninėje parduotuvėje www.rimi.lt pirkėjai ras net 700 produktų bene žemiausia įprasta kaina rinkoje: „Yra ir mylimiausių prekės ženklų, ir žemos kainos bei aukštos kokybės „Rimi Smart“ produkcijos – visi šie produktai parduotuvėje pažymėti euro ženklu, tad juos lengvai pastebėsite.“

Kulinarijos technologai siūlo namuose pabandyti išsikepti kultines cinamonines bandeles, kurių tikrai neatsisakys nė vienas šeimos narys!

RECEPTAS

Cinamoninės bandelės

Tešlai reikės: 

50 g mielių;

50 g sviesto arba margarino;

300 ml pieno;

0,5 stiklinės cukraus;

800 ml miltų;

1 žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

100 g sviesto;

4 šaukštelių malto cinamono;

0,5 stiklinės cukraus.

Prieš kepant: 

1kiaušinio;

perlinio cukraus – papuošimui.

Kaip gaminti:  

Dubenyje sutrinkite mieles.
Sviestą ar margariną išlydykite. Supilkite pieną ir dar šiek tiek pašildykite. Užpilkite šiek tiek masės ant mielių, maišykite, kad ištirptų. Tada supilkite likusią masę.
Suberkite cukrų, druską, beveik visus miltus.
Gerai išminkykite tešlą. Leiskite tešlai iškilti apie 30 min.
Paruoškite įdarą: sumaišykite sviestą, cinamoną ir cukrų.
Iškočiokite tešlą pabarstę likusiais miltais, ištepkite įdarą ir susukite tešlą palei ilgąją iškočiotos tešlos kraštinę.
Supjaustykite ritinį apie 2 cm gabalėliais ir sudėliokite ant skardos. Palikite dar apie 20 min iškilti uždengus rankšluosčiu.
Prieš kepimą patepkite viršų išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite granuliniu cukrumi.
Kepkite 250 °C apie 10 min.
Skanaus!

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Istorija, kurios negalime pamiršti
Kazlų Rūdoje pas jauną vyrą galimai rasta marihuana
Vilkaviškio rajone paminėta Lietuvos žydų genocido atminimo diena
Vilkaviškiečio namuose rasta keli tūkstančiai pakelių kontrabandinių cigarečių

Kultūra

Istorija, kurios negalime pamiršti
Vilkaviškio rajone paminėta Lietuvos žydų genocido atminimo diena
„Kultūros kačių“ nominacijomis įvertinti kūrėjai
XI Tarptautinis medinių pučiamųjų instrumentų festivalis „Medynės’2025“

Sportas

Moto šalmo svoris: kodėl jis svarbus ilgesnėse kelionėse?
„Sūduva“ ketvirtą kartą įveikė „Bangą“
Sūduvos regiono krepšinio teisėjų akademija kviečia mokytis teisėjavimo
Taurės turnyras baigėsi pusfinalyje

Politika

Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo baigiamojoje projekto „Resilient Borders“ konferencijoje
Nauji įtarimai tyrimuose dėl galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo pareikšti merui ir dar vienam asmeniui
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Piniginės paramos skyrius
Marijampolės tarybos narė Pituškienė visiškai išteisinta „čekiukų“ byloje

Įdomu

Misija – švarūs namai kasdien: užtikrinti padės keletas paprastų žingsnių
Tyrimas atskleidė: kas aštuntas vairuotojas yra patyręs avariją dėl laukinio gyvūno
Kremavimo kainos Lietuvoje ir užsienyje: palyginimas
Namų picerija: kaip išsikepti tobulą picą su minkštu padu

Verslas

NIS2 direktyva: kaip ji skirtingai veikia mažas ir dideles įmones?
Z karta gamyboje: kaip juos išlaikyti darbe?
Verslo bendruomenės išreiškė poziciją dėl 2026 m. valstybės biudžeto projekto
Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje

Mokslas ir studijos

Z karta gamyboje: kaip juos išlaikyti darbe?
Erasmus+ studentai MRU Sūduvos akademijoje: mažas miestas – dideli atradimai
„Švietimo plunksnos 2025“: kviečiama rinkti laureatus
Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija paskirta 2025–2026 mokslo metų brandos egzaminų bazine mokykla

Turizmas

Istoriniai Marijampolės miesto šešėliai atgimė ant restobaro „Kampas“ sienos
Kaimelio dvaras – atgimstantis istorijos liudininkas
EIMIN tęsia investicijas, skirtas į Lietuvą pritraukti užsienio turistų
Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus