Kasdienei jūsų maisto ruošimo veiklai labai svarbu pasirinkti geriausius virtuvės reikmenis maistui ruošti. Yra daug skirtingų virtuvės reikmenų, kurie padės kepti daržoves, paruošti puikią sriubą arba iškepti puikų pagrindinį patiekalą. Šiame vadove bus aptariamos įvairios keptuvės ir puodai bei kaip išsirinkti tinkamiausius indus ir kepimo indus pagal jūsų poreikius.
Keptuvės paprastai turi vieną ilgą rankeną ir yra seklesnės nei puodai. Jie naudojami gaminant aukštoje temperatūroje, pavyzdžiui, troškinant, skrudinant, kaitinant. Pagrindiniai keptuvių tipai. Nerūdijančio plieno keptuvė. Keptuvės yra būtini smulkūs virtuvės reikmenys, kuriuos kiekvienas restoranas ar virtuvės šeimininkas turėtų turėti savo virtuvės reikmenų arsenale. Jie turi apvalią formą ir vidutiniškai aukštus, šiek tiek nuožulnius šonus, kurie yra naudingi kepant maistą, kad jie tolygiai iškeptų keptuvėje. Išlenktos šoninės sienelės leidžia lengvai maišyti ir išstumti maistą iš keptuvės. Nuožulnios pusės neleidžia keptuvėje susidaryti garams. Ilga rankena saugo rankas nuo karščio ir leidžia lengvai manevruoti su maistu. Idealiai tinka kepti, skrudinti, plakti, troškinti.
Maisto gamyba taip pat neatsiejama be puodų. Puodai paprastai turi dvigubas rankenas kiekvienoje indo pusėje ir yra gilesni nei keptuvės, nes dažniausiai naudojami skysčiams šildyti ir virti. Puodų yra labai daug talpų, nuo mažo iki labai didelio. Puodai taip pat skirstomi pagal tai iš kokios medžiagos yra pagaminti.
Kepimui skirtos priemonės. Kepinių formos ne tik būtinos kepykloms, bet ir naudingos delikatesams, restoranams, užkandinėms ir bet kuriai kitai veiklai, kuria siekiama sukurti ir patiekti savo namų gaminius. Renkantis kepimo skardą svarbu atsiminti, kad medžiaga, dydis ir spalva turi įtakos kepimo laikui ir rezultatams. Jos gali būti įvairios ir skirtos skirtingiems procesams, kaip pavyzdys kepimo forma, skirta kepti pyragams ar kugeliui, taip pat kepimo formos skirtos vienetinėms porcijoms tam tikro patiekalo. Virtuvės reikmenų priedai gali pagerinti esamų puodų ir keptuvių funkcionalumą, kad kiekvienas virėjas būtų saugus, o darbo vietos – švarios. Kai kurie priedai netgi gali padėti virtuvėms, kuriose yra ribota erdvė, tinkamai išdėlioti maisto ruošimo indus.