• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Sekmadienis, 6 liepos
Sūduvos Gidas
Justicija
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Lašišos pusseserė – kuprė: skanios idėjos netipiniam švenčių stalui

2022-12-04
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Kuprė

Kuprė / įvaizdinė nuotr.

Ruošiantis šventėms – nevengiame eksperimentų ir gruodis yra puikus laikas paragauti mažiau pažįstamų patiekalų. Pavyzdžiui, gaminant mėgstamus raudonosios žuvies valgius rinktis ne tradicinę lašišą ar upėtakį, o kiek mažiau žinomą kuprę.

Ši žuvis itin patiks tiems, kuriems lašišos skonis kiek per intensyvus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad gruodį lietuviai išties valgo kur kas daugiau žuvies ir jūros gėrybių. Tai rodo ir pardavimų duomenys.

„Svarbiausioms metų šventėms pirkėjai dažniausiai perka tradicinę lašišą ir karpį. Tačiau pastaraisiais metais pastebime, kad šias žuvis pradeda keisti ir įvairios jūros gėrybės – midijos, skraidkalmarių čiuptuvai. Taip pat labiau linkę į eksperimentus gyventojai renkasi upėtakį, šamą, skumbrę. Esame paruošę platų žuvies asortimentą, kas mėnesį pristatome kitą mėnesio žuvį, gruodį tai yra kuprė. Pardavimų duomenys rodo, kad prieš šventes žuvies kategorijos pradavimai išauga apie 30 proc., jūros gėrybių pardavimai taip pat padidėja kiek daugiau nei trečdaliu“, – teigia V. Budrienė.

Švelnesnio skonio nei lašiša

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad kuprė, arba rausvoji lašiša, yra mažiausia iš Šiaurės Amerikoje gyvenančių Ramiojo vandenyno žuvų. Kaip ir visos lašišinių šeimos žuvys, kuprės yra šaltųjų vandenų gyventojos.

„Kuprės yra nepaprastai maistingos ir naudingos sveikatai. Jos yra natūralus omega-3 rūgščių ir baltymų šaltinis. Šis junginys gerina cholesterolio kiekį kraujyje, mažina širdies ligų riziką, saugo smegenis ir nervų sistemą. Taip pat kuprė, palyginti su tradicine lašiša, pasižymi švelnesniu skoniu, yra minkštos tekstūros bei turi mažai riebalų“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Mėgstami patiekalai – nauji skoniai

Kuprė – puikus būdas praturtinti mėgstamus patiekalus naujais skoniais. Populiariausias kuprės paruošimo būdas – ją iškepti keptuvėje arba orkaitėje. Tačiau šią žuvį galima paruošti ir įmantresniais būdais, pavyzdžiui, konservuoti, rūkyti ar net sūdyti.

„Kuprė kulinarijoje dažnai ruošiama panašiai, kaip ir tunas arba tradicinė lašiša. Įdėkite kuprės į mėgstamas salotas – jos taps sočiu ir maistingu patiekalu. Pasigaminkite pokės dubenį – sukapokite žalią kuprę ir priderinkite prie kitų mėgstamų daržovių, grūdinių kultūrų. Kuprė dera ir prie makaronų, sriubų, žuvies pyragų, sumuštinių, iš jos galima virti sriubas. Iš šios žuvies gaminami tartarai bei kiti žalios žuvies patiekalai“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Jeigu šių švenčių stalui ieškote šio to neįprasto ir norite nustebinti svečius, išbandykite kuprės sevičę. Sevičė – tai maisto gaminimo technika, kurios metu produktas yra marinuojamas žaliųjų citrinų arba citrinų sultimis. V. Juodkazienė sako, kad šiam patiekalui daug ingredientų nereikia, o ir paruošti jį paprasta.

„Kuprės sevičės marinatui pagaminti reikės žaliosios citrinos, citrinos, saliero stiebo, svogūno, česnako, aitriųjų pipirų ir žuvies sultinio. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Žalią kuprę supjaustykite ir kelias minutes palaikykite marinate. Tuomet sudėkite kuprės gabalėlius ant lėkštės, ant viršaus išdėliokite pjaustytų avokadų, čili pipirų, svogūnų. Viską paskaninkite druska ir pipirais. Skonis nustebins net visko ragavusius“, – pasakoja „Iki“ atstovė ir dalijasi dar trimis kuprės receptais, kuriuos galėsite pasiruošti namuose ir patys.

Kuprės paplotėliai su garstyčių padažu

Jums reikės:

450 g keptos kuprės

2 kiaušinių

1 puodelio džiūvėsėlių

3 v. š. šviežių krapų

½ puodelio svogūno

Alyvuogių aliejaus

Padažui:

2 šaukštų garstyčių

¼ puodelio majonezo

¼ puodelio graikiško jogurto

1 v. š. klevų sirupo

1 v. š. kaparėlių

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, kiaušinius, kapotus krapus ir smulkintus svogūnus. Gerai išmaišykite. Į mišinį įmaišykite susmulkintą kuprę. Iš mišinio suformuokite kuprės paplotėlius ir trumpam atidėkite. Nedideliame dubenėlyje paruoškite padažą. Sumaišykite garstyčias, majonezą, graikišką jogurtą, klevų sirupą, kaparėlius. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėkite paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Patiekite šiltus, pagardintus garstyčių padažu.

Kuprės salotos su avokadais

Jums reikės:

220 g keptos kuprės

1 puodelio tarkuotų morkų

3 paprikų

2 avokadų

1 v. š. kaparėlių

¼ puodelio pjaustytų petražolių

¼ puodelio graikiško jogurto

2 v. š. majonezo

¼ š. druskos

¼ š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

Į didelį dubenį sudėkite kuprę, tarkuotas morkas, pjaustytas paprikas, avokadus, suberkite kaparėlius, petražoles, graikišką jogurtą, majonezą. Užberkite druskos ir juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite. Skanaus!

Kuprės užtepėlė su kaparėliais

Jums reikės:

250 g keptos kuprės

250 g kreminio sūrio

½ puodelio grietinės

3 v. š. supjaustytų laiškinių česnakų

1 v. š. garstyčių

2 v. š. kaparėlių

1 citrinos

Druskos

Pipirų

Gaminimas:

Dideliame inde plaktuvu sumaišykite kreminį sūrį ir grietinę iki vientisos masės. Sudėkite laiškinius česnakus, garstyčias, kaparėlius, įspauskite citrinos sulčius. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite kuprę ir dar kartą išmaišykite. Užtepėlę šaukštu perkelkite į serviravimo indą. Patiekite su mėgstamais krekeriais ar prancūzišku batonu. Skanaus!

 

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Karo stovis Marijampolėje ir viešos nusikaltėlių egzekucijos
Už 12 mln. Ukrainos grivinų pagrobimą nuteisti penki vyrai
Mokolų kaime – baigti automobilių stovėjimo aikštelės tvarkymo darbai
Teismas įtvirtino viešąjį interesą turėti susiekimą Skvero gatve

Kultūra

Marijampoliečiai gausiai rinkosi į dokumentinio filmo „Kernagis“ peržiūrą po atviru dangumi
Šakiuose jau vienuoliktą kartą surengta „Kaimynadienio“ šventinė santalka
Poezijos parke vyko šventė vaikystei „Pamatyk mane“
Marijampolę ir vėl užliejo menas – startavo MALONNY’12!

Sportas

„Sūduva“ nugalėjo Raudondvaryje ir sugrįžo į 2 vietą
„Sūduva B“ sezono pusiaukelę pasiekė iškovodama pergalę
Įvyko paskutinės I etapo seniūnijų žaidynių krepšinio varžybos
Koks sportas gali padėti prailginti gyvenimo trukmę?

Politika

Teismas įtvirtino viešąjį interesą turėti susiekimą Skvero gatve
Kidulių dvare surengtas kasmėnesinis seniūnų susisirinkimas
Prezidentas žada užlopyti skylę dėl GPM lengvatos ūkininkams
Prie Vyriausybės vyko pareigūnų piketas dėl per mažų algų: policininkai kvietė G. Palucką į ekipažą

Įdomu

Protėvių primygtinis ir įkyrus svečių raginimas valgyti buvo laikomas vaišingumo ženklu
Uogų sezonas: kas stiprina organizmą, o kas – sukelia audrą pilve?
Lietuvoje grynieji išlieka populiariausias mokėjimo būdas, tarp jaunimo sparčiai auga skaitmeninių piniginių populiarumas
Atsargiai naudokitės oro kondicionieriais: peršalti yra kur kas paprasčiau nei atrodo

Verslas

Marijampolėje – aktuali diskusija apie ES investicijų poveikį regionams
Kazlų Rūdos savivaldybė paskirstė paramą smulkiems prekybininkams
Baltijos šalių ekonomikos: Lietuva išlaiko lyderės poziciją
Populiariausios buhalterinės paslaugos Vilniuje: ką siūlo šiuolaikinės įmonės?

Mokslas ir studijos

Kuo vaiko emocinei būklei gali būti svarbi privati mokykla?
Vilkaviškyje startavo Vaikų globos savaitė
Kaip išrinkti privatų darželį?
Finansiškai paskatinti gabūs Kalvarijos savivaldybės mokiniai ir jų mokytojai

Turizmas

Baltų keliais: vyko dviejų dienų pažintis su paveldu
Aristokratas, per naktį pralošęs devynis dvarus
Pradėtas įgyvendinti projektas: Orijos ežero pakrančių pritaikymas lankymui
Ekskursijos dalyvius žavėjo Marijampolės miesto grožis ir negirdėtos istorijos
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus