• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Antradienis, 12 rugpjūčio
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Ledo kubelis, šviežia bulvė ir svogūnas: 3 stebinančios grilio gudrybės

2023-07-09
Įdomu, Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Ledukai

Ledukai / asociatyvi Freepik nuotr.

Grilio sezonas įsibėgėja – daugelis šią vasarą jau išbandė daugybę jo patiekalų, tačiau šbandykite tris maisto technologo siūlomus triukus. Anot jo, šios mažiau žinomos gudrybės pavers jus tikru grilio meistru.

Svogūnas – švariai kepsninei ir papildomam skoniui
Vilniaus paukštyno produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio teigimu, gero ant grotelių kepto patiekalo paslaptis slypi ne tik kokybiškuose ir suderintuose produktuose.

„Svarbu ne tik pasirinkti kuo šviežesnę mėsą, gerai sunokusias daržoves, kuo natūralesnius padažus bei kokybiškus kitus reikalingus produktus, bet ir tinkamai paruošti kepsninę. Ją būtina išvalyti prieš naudojimą, o neretai ir kepimo metu, ypač, jei vieną po kito kepsite skirtingus patiekalus. Pridegę riebalai ar maisto likučiai gali sugadinti net geriausiai paruoštą mėsą, pakeisti jos skonį“, – teigia R. Čironis.

Anot jo, tokių situacijų išvengti padės paprasčiausias svogūnas.

„Perpjaukite svogūno galvą pusiau, vieną jos dalį pasmeikite ant iešmo ir lyg šepečiu ja gerai ištrinkite jau įkaitusias kepsninės groteles ar iešmus. Svogūno sultys ne tik akimirksniu nuvalys visus nešvarumus bei riebalus, bet ir paskleis puikų aromatą – jis mėsai suteiks papildomo skonio“,  – sako maisto technologas.

Ką daryti, kad mėsa nepriliptų prie grotelių? 
Kitas patarimas itin pravers tiems, kurie grilyje dažnai kepa liesą mėsą, pavyzdžiui, vištieną: filė kepsnelius ar net didkepsnį.

„Kepdami mažai riebalų turinčią mėsą, tam, kad ji neprikibtų, daugelis groteles papildomai ištepa riebalais. Tačiau to visai nereikia. Svarbiausia, paukštienos nedėti ant šaltų grotelių, o tuomet iškart į karštą kepsninę. Dėl staigaus temperatūrų pokyčio mėsa dažniausiai ir prikimba. Prieš kepimą būtinai įkaitinkite groteles ar kitus įrankius, ant kurių dėsite mėsą“, – sako R. Čironis.

Jis taip pat pataria mėsą versti tik vieną kartą – nekantriai kilnojama ir vis tikrinama ji taip pat gali prikibti.

„Normalu, kad iš pat pradžių mėsa truputį prilimpa prie grotelių, o vėliau nuo jų atšoka. Jei ją bandysite atversti per anksti, dalis mėsos liks prikibusi, be to, iš jos ištekės sultys. Jei viską darote tinkamai, tačiau mėsa vis tiek lengvai neapsiverčia, tuomet prieš kitą kepimą groteles pabandykite įtrinti perpjauta šviežia bulve“, – patarimu dalijasi R. Čironis.

Pasak maisto eksperto, šis triukas puikiai veikia, nes bulvėje esantis krakmolas groteles padengia natūraliai nelipnia plėvele.

Ledukas – itin sultingiems maltinukams
Jei savaitgalį ketinate mėgautis mėsainiais, R. Čironis jums taip pat turi patarimą.

„Gero mėsainio paslaptis yra geros kokybės, geriau malta mėsa, o ne faršas, šviežios bandelės ir traškios, sultingos daržovės. Taip pat – ne per ryškaus skonio padažai. Jei visa tai turėsite, beliks kepsninėje neišsausinti ir neperkepti mėsos paplotėlio. To išvengti visuomet padeda ledo kubelis. Tiesiog lengvai įspauskite jį į maltinuką ir kepkite. Ledas galiausiai ištirps, o jūs galėsite mėgautis itin sultingu mėsainiu“, – sako Vilniaus paukštyno ekspertas.

Jis pabrėžia, kad maltinukus geriausia kepti ne ant atviros ugnies, tačiau virš žarijų, o taip pat dalijasi naminių vištienos mėsainių receptu.

Naminių vištienos mėsainių su avokadais receptas

Reikės:

4 vnt. mėsainių bandelių;
450 g smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos;
50 g džiūvėsėlių.
1 smulkiai supjaustyto svogūno;
2 skiltelių smulkinto česnako;
Saujos smulkintų šviežių petražolių;
1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio;
Žiupsnelio juodųjų pipirų ir druskos;
1 sunokusio ir plonai supjaustyto avokado;
4 salotų lapų;
4 pomidoro griežinėlių;
Raudonojo svogūno griežinėlių (pagal skonį);
Mėgstamo padažo;
4 ledo kubelių.

Paruošimo būdas:

Į smulkintą vištieną sudėkite džiūvėsėlius, svogūną, česnaką, petražoles, raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus. Masę gerai išmaišykite, padalykite į keturias lygias dalis ir iš kiekvienos suformuokite po mėsos paplotėlį.
Vištienos paplotėlius dėkite į įkaitintą kepsninę ir į kiekvieno vidurį įspauskite po ledo kubelį. Maltinukus kepkite maždaug po 4–5 minutes iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir iškeps.
Kol paplotėliai kepa, kiekvieną bandelę perpjaukite per pusę ir lengvai paskrudinkite.
Vieną bandelės pusę patepkite mėgstamu padažu, tuomet uždėkite salotos lapą, vieną pomidoro ir keletą raudonojo svogūno griežinėlių. Ant viršaus uždėkite iškepusį mėsos paplotėlį, o ant jo – keletą avokado skiltelių.
Mėsainį uždenkite viršutine bandelės dalimi ir mėgaukitės.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

„Via Lietuva“: svarbūs pokyčiai A5 kelyje – trečiadienį atidaroma nauja „Via Baltica“ atkarpa, keisis eismo tvarka
Renginys „Žiūrėkite, ką valgote“ Kazlų Rūdoje
Suvalkų miesto šventėje – ir delegacija iš Marijampolės
Mykolo Romerio universitetas kuria ateitį: akademinių erdvių metamorfozė

Kultūra

Marijampolės „Spindulio“ kino teatras kviečia į nemokamą kino vakarą po atviru dangumi su filmu „Mamutų medžioklė“
Kviečiama siūlyti pretendentus kultūros srities nominacijoms gauti
Marijampolė sekmadienį virto tikru jaunimo magnetu
Užgiriuose – šypsenos, dainos ir sugrįžimo džiaugsmas

Sportas

Jungėnai alsavo naktiniu krepšiniu
„Sūduva“ žengė į FPRO LFF taurės turnyro pusfinalį
Atvirų durų diena ir Rugsėjo 1-osios šventė
„Sūduva“ patyrė pralaimėjimą Vilniuje

Politika

Suvalkų miesto šventėje – ir delegacija iš Marijampolės
Marijampolės savivaldybės delegacija lankėsi garbės partnerių susitikime Šeptyckio savivaldybėje
Kviečiama dalyvauti apklausoje dėl Vilkaviškio miesto mokyklų tinklo pertvarkos
Klaipėdos uosto direkcijos vizitas Šakių rajone – pristatyta Gelgaudiškio uosto vizija

Įdomu

Renginys „Žiūrėkite, ką valgote“ Kazlų Rūdoje
Romantika skaitmeniniame amžiuje: ar saugu mylėti DI?
Lakštinės veido kaukės: nauda Jūsų odai
Psichiatro pasirinkimas: kaip tikslingiausia rinktis?

Verslas

Įmonių pirkimas: saugus ir greitas būdas pradėti verslą
Žemo centro elektros varikliai: savybės, tipai ir pritaikymas
Komandos formavimo renginiai: svarba ir nauda įmonėms
Apskaitos lokalizavimas – kaip tarptautinė grupė prisitaiko prie vietinių reikalavimų?

Mokslas ir studijos

Mykolo Romerio universitetas kuria ateitį: akademinių erdvių metamorfozė
Pasveikinti sėkmingiausi mokiniai ir jų mokytojai
Vilkaviškio „Aušros“ gimnazija išleido 16-ąją abiturientų laidą
Kalvarijoje surengtas geriausių abiturientų ir jų mokytojų pagerbimas

Turizmas

Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Z karta keliauja kitaip: kaip ji keičia turizmo pasaulį?
Oro uostai dalijasi esminiais patarimais: padės pasiruošti kelionei ir išvengti streso
Prie Ivoniškio ežero Gudeliuose bus įkurta poilsio zona
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus