Pasaulinei maisto dienai paminėti spalio 19 dieną Marijampolės profesinio rengimo centro Vilkaviškio skyriuje vyko renginys „Naujos maisto ruošimo technologijos”. Jį organizavo vyresnioji profesijos mokytoja Reda Juodaitienė.
Virėjo mokymo programos mokiniai, suaugusiųjų mokymo virėjo kursų dalyvės, mokytojai įdėmiai stebėjo svečio iš Kauno Egidijaus Katkevičiaus atvežtą maisto ruošimo žemoje temperatūroje įrangą ir jos veikimo principus. Buvo pademonstruota, kaip galima įrengimus valdyti nuotoliniu būdu, kaip vakuumuojami produktai. Su šia įranga E. Katkevičius pagamino įvairius patiekalus. Dalyviai degustuodami lygino skonines savybes su pačių įprastomis technologijomis pagamintų patiekalų skoniais. Pirmiausiai nuo padėklų dingo nauja technologija paruoštas maistas.
Susitikime diskutuota apie virėjo specialybės prestižą, apie paklausius specialistus ir įsidarbinimo galimybes. Mokiniai sakė, kad šis susitikimas juos dar labiau sumotyvavo mokytis šios specialybės.