Nuo šios dienos pirmaujantis restoranų tinklas „McDonald’s“ visų savo Lietuvoje veikiančių restoranų lankytojus ragina naudoti kuo mažiau plastikinių šiaudelių, todėl juos duos tik jų pageidaujantiems. Įmonė užsibrėžė tikslą, kad Lietuvoje būtų sunaudojama iki vieno milijono mažiau plastikinių šiaudelių.
„Šiaudeliai tik paprašius“ reiškia, kad „McDonald’s“ įprastinių gėrimų nebepatieks su šiaudeliais, nebent jų paprašytų patys lankytojai. Kiti gėrimai, pavyzdžiui, ledų kokteiliai, frapės, ir toliau bus patiekiami su šiaudeliais.
„McDonald’s“, kaip pirmaujantis restoranų tinklas Lietuvoje, yra įsipareigojęs atrasti tvarių alternatyvų plastikiniams šiaudeliams. Esame įsitikinę, kad mūsų restoranuose plastikinių šiaudelių sunaudojama bus gerokai mažiau“, – teigė „McDonald’s“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimir Janevski.
„Džiugu, kad „McDonald‘s“ kaip tarptautinio verslo atstovai yra socialiai atsakingi ir imasi plastiko mažinimo, nelaukdami, kol tai įpareigos Europos sąjungos direktyva ar Lietuvos teisės aktai“, – teigia Aplikos ministras dr. Kęstutis Mažeika.
Siekdamas platesnio poveikio visame regione, „McDonald’s“ imasi iniciatyvos – visose Baltijos šalyse naudoti kuo mažiau plastikinių šiaudelių.
Sprendimas šiaudelius duoti tik tiems lankytojams, kurie jų paprašys, – tai dalis visuotinio „McDonald’s“ įsipareigojimo nuolat siekti vis didesnio visų pakuočių tvarumo. Pasaulinis „McDonald’s“ tikslas yra iki 2025 m. pasiekti, kad 100 proc. pakuočių būtų gaminama iš atsinaujinančių, perdirbtų arba sertifikuotų šaltinių. Taip pat siekiama, kad lankytojams skirtos pakuotės būtų perdirbamos viso pasaulio „McDonald’s“ restoranuose. „McDonald’s“ prisijungus prie Pasaulio gamtos fondo Pasaulinio miškų ir prekybos tinklo (Global Forest & Trade Network) programos, buvo numatyta visą pakuotėms naudojamą pluoštą išgauti iš perdirbtų arba sertifikuotų šaltinių.