Erasmus+ programos projekto „Europinė patirtis sėkmingai profesinei ateičiai“ stažuotėje Italijoje Lesinos mieste dalyvauja šešios Centro mokinės. Virėjo specialybės mokinės dirba dviejuose restoranuose. Vienas jų „Le Antiche Sere“ garsėja žuvies ir jūros gėrybių patiekalais, o jo šefas – vienas garsiausių regione. Kitame restorane gaminami įvairiausi tradiciniai Apulijos regiono patiekalai. Nors pradžioje mokinės paprastai dar tik stebi patiekalų gamybą, lietuvaitėms jau teko pilnai įsijungti į darbą rengiant banketą. Naujos patirties merginos semiasi kiekvieną dieną. Stažuotės koordinatorius Mindaugas Lucka jau surengė pažintinę ekskursiją – merginos pamatė, kur kasamas marmuras, aplankė San Giovanni Rotondo miestą, kuriame gyveno šventuoju paskelbtas tėvas Pijus, grožėjosi Adrijos jūros smaragdine spalva. Laisvalaikiu merginos pamatys Apulijos regiono gamtą, jūrų kurortus, kalnus, o darbe išmoks gaminti žuvies ir jūros gėrybių patiekalus. Po stažuotės grįžę mokyklon, jos turės parodyti, ką išmoko. Tad neįkainojama patirtis kaupiasi pamažu, bet išlieka ilgam.
Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.
Marijampolės profesinio rengimo centro informacija