Sakoma, kad žmogus taip jau sutvertas, jog nevertina veltui gautų dalykų. Ir toli gražu ne visada mintyse čia turima pinigai. Taip neretai sakoma apie žmogaus įdėtą triūsą ir apie asmenines pastangas. Ko gero, ši sėkmės istorija labiausiai ir bus apie pastangas keisti gyvenimą.
Egidijaus iš Šakių rajono kelias iki dabartinės veiklos – virėjo darbo puikiame restorane – buvo gan ilgas ir akmenuotas, visokiais klupimais ženklintas, tačiau jo pavyzdys įrodo, kad kiekvienas gali pasiekti savo tikslą, jei tik labai stengiasi ir nori nelikti toje pačioje vietoje. Tuomet darbo biržos finansinė ir specialistų profesionali pagalba suteikia neįkainojamas galimybes imti ir padėti nutiesti „raudoną kilimą“ į tikrą gyvenimo naują startą.
Ankstyvoje jaunystėje Egidijus pernelyg rimtai nežiūrėjo nei į mokslus, nei į darbą, tiesiog gyveno taip, kaip tą dieną atrodė geriausia. Vidurinį išsilavinimą įgijo profesinėje mokykloje, bet pagal įgytą technikos priežiūros darbuotojo profesiją nedirbo nei dienos. Vaikinas nuolat imdavosi įvairių trumpalaikių darbų ir darbelių, versdavosi savarankiška veikla statybose. Nepamesti savęs ir visiškai nenuplaukti pasroviui gyvenimo vandenyse jam padėjo, kaip pats sako, sportas, natūraliai lydintis Egidijų nuo vaikystės. Sportui reikia pastangų, valios ir disciplinos, o tai padeda siekiat ir kitų tikslų. Kažkur tarp įvairių nekvalifikuotų darbų ir sporto vaikinas domėjosi kulinarija, kuri, kaip pats teigia, neatsiejama ir nuo sportiško gyvenimo būdo.
Į darbo biržą Egidijus užsiregistravo 2016 m. rudenį ir buvo pakviestas dalyvauti projekte „Atrask save“. Projekto metu, sako, ne tiek atrado save, kiek pasitvirtino tai, ką pats nujautė. Jį traukė iš pirmo žvilgsnio labai patrauklus, o iš tiesų nelengvas ir ne visada tinkamai įvertintas virėjo amatas. Po projekto Egidijus nesvyravo ir išvyko mokytis į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą virėjo profesijos, finansuojant ESF projekto „Naujas startas“ lėšomis. Ilgi, beveik aštuonių mėnesių mokslai, kaip pats sako, neprailgo, bet rasti darbą neturinčiam patirties jaunuoliui nei Kaune, nei Šakių rajone nebuvo paprasta.
Tuo tarpu Šakių rajone, Zyplių dvaro buvusioje virtuvėje įkūręs istorinę virtuvę ir dvarų kultūrą puoselėjantis restoranas „Kuchmistrai“ ieškojo pastiprinimo virtuvės komandai. Egidijus, perėjęs griežtą virtuvės vyriausiojo šefo motyvacinę atranką, buvo priimtas dirbti remiant Darbo įgūdžių įgijimo priemonei, finansuojamai taip pat ESF projekto „Naujas startas“. Apie Egidijų puikiai atsiliepia restorano vadovė Rita, kurią labiausiai džiugina Egidijaus pastangos augti ir tobulėti, nes būtent motyvacijos ir degančių akių labiausiai trūksta dirbantiesiems.
Šiandien Egidijus darbuojasi puikioje vietoje, kur turi galimybę įgyti taip reikalingus ir neįkainuojamus virtuvės „Kuchmistro“ (taip buvo vadinami svarbiausi dvarų virtuvės virėjai) įgūdžius, patikėti, kad pasirinktas kelias yra teisingas ir leis nuolat dirbti širdžiai mielą darbą, džiaugtis savo pastangomis ir asmeniniu nauju startu.
Marijampolės TDB informacija