• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Antradienis, 23 rugsėjo
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

3 skanūs ir nebrangūs būdai, kaip voveraites patiekti su šviežiomis bulvėmis

2025-07-25
Receptai
Laikas: 4 min skaitymo
A A
Voveraitės /freepik

Voveraitės /freepik

Virtos bulvės ir dabar miškus nuspalvinusios voveraitės – tobulas vasaros duetas ir saugi klasika. Tačiau nereikia baimintis įsileisti naujų vėjų ir skonių į virtuvę – šviežios bulvės tokios universalios, kad jos šalia grybų sužibti gali labai įvairiais pavidalais. Nesvarbu, ar rinksite voveraites miške, ar parduotuvėje – tobulas priedas prie jų kainuos visai mažai.

 

„Tikriausiai vienas sunkiausių klausimų lietuviui būtų – kokia bulvė yra skaniausia? Virta su šviežiais krapais, paskrudinta orkaitėje su kmynais, sutrinta į šilkinę košę ar virtusi traškiais blynais, kvapniu kugeliu, o gal legendiniais cepelinais? Daugelis skanauja jas visaip, todėl nieko keisto, kad šviežio derliaus bulves lietuviai perka tikrai ne po kelias – ieško akcijų ir kraunasi pilnus maišelius ar net kelis. Net ir vis gausėjant šviežiam įvairių lietuviškų gėrybių derliui, bulvė pirkėjams – daržovė numeris vienas“, – sako G. Kitovė.

 

Iš bulvių lietuviai moka paruošti nesuskaičiuojamą galybę skanių patiekalų, tačiau kai kalba pasisuka apie voveraites su padažu, daugelis eina paprasčiausiu keliu – bulves šalia patiekia tiesiog išvirtas arba iškeptas ir paskanintas šviežiais žalumynais. Tai visiškai nieko blogo ir be galo skanu, tačiau „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė kviečia nustebinti save ir artimuosius.

 

Bulvės mėgstamos ir valgomos kone visame pasaulyje, todėl įkvėpimą kulinariniams viražams galima rasti visur.

 

„Lietuviškuose patiekaluose, kitų virtuvių tradicijose ar tiesiog „pasileisti plaukus“ ir išbandyti visišką naujovę. Bulvių keksiukai – kodėl gi ne? O gal traškus bulvinis blynas suteiks dar malonesnį tekstūros kontrastą burnoje tirpstančiomis voveraitėmis? Įsisukti į gastronomijos eksperimentus tikrai verta, nes su minimaliomis išlaidomis galite sukurti išties įsimintų įspūdžių. Ypač, jeigu gaminsite drauge – tada maistas būna tik dar skanesnis“, – siūlo J. Tamoševičienė.

 

Dalijamės 3 receptais, kuriuose bulvių ir voveraičių tandemas privers aiktelti:

 

Ispaniška bulvių ir voveraičių tortilija

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 75 min. (25 min. ruošti ir 50 min. kepti)

Reikės: 500 g šviežių bulvių, 300 g voveraičių, 3 mažų svogūnų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 ryšulėlio šviežių petražolių, 8 kiaušinių, ½ šaukštelio maltos paprikos, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Nuplaukite ir gerai nušveiskite bulves. Sudėkite jas į puodą, su vandeniu, pasūdykite ir išvirkite. Nusausinkite, ataušinkite ir supjaustykite storais griežinėliais.
  2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Kruopščiai nuvalykite voveraites, nuplaukite, nusausinkite ir didesnes pasmulkinkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepkite svogūnus ir voveraites ant didelės ugnies, kol lengvai paruduos. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 165 °C (su ventiliatoriumi). Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite maltą papriką, bulves ir voveraičių mišinį. Švelniai išmaišykite.
  5. Ištepkite kepimo formą alyvuogių aliejumi ir supilkite mišinį. Kepkite 20-30 min.
  6. Išėmę iš orkaitės, leiskite kelias minutes atvėsti. Patiekite karštą arba šiltą, kartu su šviežiomis salotomis. Tiks ir sotiems pusryčiams, ir priešpiečiams, ir net vakarienei – skanaus!

 

Bulvių keksiukai su voveraitėmis

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 40 min.

Reikės: 12 vidutinio dydžio bulvių, 250 g voveraičių, 250 g 30% grietinėlės, šviežių petražolių, mocarelos arba čederio sūrio, 2 česnako skiltelių, 1-2 svogūnų, sviesto, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Bulves nuplaukite, nušveiskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  2. Keptuvėje svieste pakepinkite susmulkintus svogūną ir česnaką.
  3. Įdėkite nuplautas voveraites, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite kelias minutes.
  4. Įpilkite grietinėlės ir virkite, kol padažas sutirštės, tuomet sudėkite smulkintas petražoles.
  5. Išvirusias bulves sudėkite į aliejumi pateptą keksiukų formą ir sutrinkite stikline ar stiklainiuku. Į vidų sudėkite voveraičių įdarą ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
  6. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min., kol sūris taps auksinis. Išimkite ir dar pabarstykite petražolėmis – skanaukite!

 

Bulvių ir cukinijų blynai su voveraičių padažu

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 20 min.

Reikės: 1 kg šviežių bulvių, 500 g cukinijos, 2 kiaušinių, 4 šaukštų miltų, druskos, pipirų, 200 g voveraičių, 2 šaukštų sviesto, 1 puodelio grietinėlės, 1/2 svogūno, ryšulėlio šviežių petražolių.

Gaminame:

  1. Bulves ir cukiniją sutarkuokite vidutinio dydžio tarka (ne į košę, o į „drožles“ – blynai bus traškesni). Mišinį nuspauskite, sudėkite kiaušinius, miltus (jeigu gerai nuspausite, miltų gali reikėti mažiau arba išvis apsieisite be jų) ir prieskonius, gerai išmaišykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius, kol taps auksinės spalvos.
  3. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir nuvalytas voveraites, švelniai pakepinkite ant mažos ugnies, pabarstykite druska, tada uždenkite ir šiek tiek patroškinkite.
  4. Supilkite grietinėlę, įdėkite kelias petražolių šakeles, pagardinkite druska, pipirais ir kelias minutes patroškinkite, kol padažas sutirštės.
  5. Bulvinius blynus apliekite padažau, apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir mėgaukitės!
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

„Savivaldos gyvybė 2025“ – žmonėms, kurie kuria mūsų kraštą
Marijampolėje kilus gaisrui išgelbėtas žmogus
„Kultūros kačių“ nominacijomis įvertinti kūrėjai
XI Tarptautinis medinių pučiamųjų instrumentų festivalis „Medynės’2025“

Kultūra

„Kultūros kačių“ nominacijomis įvertinti kūrėjai
XI Tarptautinis medinių pučiamųjų instrumentų festivalis „Medynės’2025“
Marijampolės savivaldybėje paminėti Rudens lygiadienis ir Baltų vienybės diena
Sūdava atšventė šimtmetį

Sportas

Moto šalmo svoris: kodėl jis svarbus ilgesnėse kelionėse?
„Sūduva“ ketvirtą kartą įveikė „Bangą“
Sūduvos regiono krepšinio teisėjų akademija kviečia mokytis teisėjavimo
Taurės turnyras baigėsi pusfinalyje

Politika

Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo baigiamojoje projekto „Resilient Borders“ konferencijoje
Nauji įtarimai tyrimuose dėl galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo pareikšti merui ir dar vienam asmeniui
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Piniginės paramos skyrius
Marijampolės tarybos narė Pituškienė visiškai išteisinta „čekiukų“ byloje

Įdomu

Tyrimas atskleidė: kas aštuntas vairuotojas yra patyręs avariją dėl laukinio gyvūno
Kremavimo kainos Lietuvoje ir užsienyje: palyginimas
Namų picerija: kaip išsikepti tobulą picą su minkštu padu
Psichologė įspėja, kad vaikai praranda ryšį su gamta: kokią įtaką tai daro jų raidai ir sveikatai?

Verslas

Verslo bendruomenės išreiškė poziciją dėl 2026 m. valstybės biudžeto projekto
Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje
Privalomas reikalavimas įmonėms: daugiau moterų vadovų pozicijose
Lietuvos įmonės kviečiamos dalyvauti žaliųjų technologijų verslo misijose užsienyje

Mokslas ir studijos

Erasmus+ studentai MRU Sūduvos akademijoje: mažas miestas – dideli atradimai
„Švietimo plunksnos 2025“: kviečiama rinkti laureatus
Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija paskirta 2025–2026 mokslo metų brandos egzaminų bazine mokykla
MO ir „TMV Foundation“ pristatė edukacinių užsiėmimų projektą Marijampolės mokiniams

Turizmas

Istoriniai Marijampolės miesto šešėliai atgimė ant restobaro „Kampas“ sienos
Kaimelio dvaras – atgimstantis istorijos liudininkas
EIMIN tęsia investicijas, skirtas į Lietuvą pritraukti užsienio turistų
Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus