• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Antradienis, 16 rugsėjo
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Maisto tinklaraštininkė pasidalijo greitai pagaminamų mėsos kukulių ant grilio receptu: kartosite kiekvieną savaitgalį

2023-04-29
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Mėsos kukuliai

Mėsos kukuliai / asociatyvi „Freepik“ nuotr.

Prasidėjo šiltasis metų sezonas. Daugumai šis laikotarpis asocijuojasi su buvimu gamtoje, maisto ruošimu grilyje bei smagiais pašnekesiais su mylimais žmonėmis.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė – ne išimtis. Ji sako, kad sako, kad vasarą jai labiausiai praverčia greitai paruošiamų patiekalų receptai, kuomet gardžiai pavalgyti gali gausus būrys artimųjų bei draugų.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad norintiems greit ir be vargo pasiruošti pačių įvairiausių grilio patiekalų – nereikia ilgų valandų gaišti virtuvėje.

„Parduotuvėse jau kurį laiką galima rasti pačių įvairiausių ruošimui ant žarijų skirtų gaminių. Pradedant kelių rūšių šašlykais, kurie kasmet tradiciškai susilaukia didžiausio pirkėjų dėmesio, pirkėjų krepšeliuose dažnai matyti ir įvairiausių rūšių grilinimui skirtų dešrelių, kiaulienos šonkaulių ar kepsnių. Susidomėjo vis dažniau sulaukia ir jūros gėrybės, ar griliui skirti sūriai. Norėdami, kad pirkėjai grilio gaminiais galėtų apsirūpinti pigiau – kiekvieną savaitę pristatome nuolaidas skirtingoms šios kategorijos prekėms“, – sako V. Budrienė.

Eksperimentuodami su vyru sukūrė itin pasisekusį receptą

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė ir prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė, sako, kad draugų susibūrimai jų namuose dažniau vyksta būtent šiltuoju metų sezonu. Tokiais atvejais norisi mylimus žmones pavaišinti gardžiais patiekalais, tačiau gaišti daug laiko prie viryklės bei išleisti krūvos pinigų – nesinori.

„Grilyje mūsų šeima mėgsta kepti įvairius patiekalus: šonkauliukus, vištienos sparnelius, žuvį. Nors tai – vieni dažniausių pasirinkimų, kartais norisi šeimos narius ir draugus nustebinti kažkuo, ko jie dar nebūtų ragavę. Būtent taip ir gimė grilyje keptų mėsos kukulių receptas. Tai – bendras mūsų su vyru kūrinys, kuris susilaukė itin daug pagyrų“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Ji sako, kad šie kukuliai paruošiami labai lengvai ir greitai, o jų skonis – išties nuostabus. Kukulių viduje slepiasi sūrio gabalėliai, kurie suteikia patiekalui pikantiškumo. O viską „vainikuoja“ naminis barbekiu padažas, kuriam atsispirti tiesiog neįmanoma.

Ragina atrasti dar neragautus skonius

Tinklaraščio kūrėja įsitikinusi, kad maistą ruošiant grilyje galima eksperimentuoti lygiai taip pat, kaip ir gaminant virtuvėje.

„Skirtingi marinatai, kepimo technikos ir garnyrai padeda kiekvieną kartą patiekalą paruošti vis kitaip. Juk norisi išnaudoti grilio sezoną, atrasti naujus skonius. Šie kukuliai ir „gimė“ eksperimentuojant, siekiant sukurti patiekalą, kuris būtų pagaminamas greitai, paprastai, nekainuotų daug“, – pasakoja ji.

Pašnekovė pabrėžia ir tai, kad kiekvienam grilio patiekalui subtilumo bei ypatingo skonio suteikia naminis barbekiu padažas. Juo galima gardinti įvairius mėsos patiekalus. Šio padažo pagaminimas – nesudėtingas ir greitas.

K. Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi itin daug komplimentų sulaukusiu mėsos kukulių bei naminio barbekiu padažo receptais, kuriuos privalote išbandyti ir jūs.

10–12 vienetų kukulių reikės:

500 g maltos jautienos (arba jautienos, maišytos su kiauliena);

30 g panko džiūvėsėlių (arba paprastų džiūvėsėlių);

0,5 a. š cukraus;

0,5 a. š druskos;

1 a. š smulkintų juodųjų pipirų;

1 a. š maltos paprikos;

0,5 a. š česnako miltelių;

1 a. š džiovinto čiobrelio;

2 skiltelės tarkuoto česnako;

2 v. š Vorčesterio padažo;

1 kiaušinio;

2 v. š tarkuoto parmezeno sūrio;

12 kubelių mocarelos sūrio (arba kito gerai besilydančio sūrio).

Gaminimas:

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus mocarelos sūrį. Iš masės formuokite rutuliukus. Kiekviename rutuliuke pirštu padarykite duobutę ir ten įdėkite sūrio gabalėlį. Padarykite taip, kad sūris liktų rutuliuko viduryje. Dėkite rutuliukus į šaldytuvą ir paruoškite grilį kepti netiesioginėje kaitroje apie 130 laipsnių temperatūroje. Nuostabiam dūmo kvapui išgauti įmeskite 3 brendžio statinės kaladėles. Tai nėra būtina, tačiau patiekalui suteikia puikų aromatą. Kepkite rutuliukus 45 minutes (iki 70 laipsnių vidinės temperatūros). Dėkite kamuoliukus į ketaus keptuvę, apipilkite barbekiu padažu ir dar pakepkite apie 10–15 minučių.

Naminiam barbekiu padažui reikės:

1 v. š alyvuogių aliejaus;

1 skiltelės česnako;

1 a. š garstyčių;

1 a. š aitriosios paprikos miltelių;

0,5 a. š maltos paprikos;

200 g pomidorų padažo;

60 ml vandens;

30 g rudojo cukraus;

1 v. š obuolių acto;

1 v. š Vorčesterio padažo;

druskos, pipirų.

Gaminimas:

Įsijunkite vidutinę kaitrą. Į mažą puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnakus ir pakepinkite juos apie 3 minutes. Sudėkite prieskonius ir pakepinkite viską dar minutę, tada supilkite pomidorų padažą, rudąjį cukrų, obuolių actą, Vorčesterio padažą. Palaukite, kol padažas užvirs, tada sumažinkite kaitrą iki minimalios ir palikite virti apie 20 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kol padažas sutirštės.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Gavaltuvoje nuaidėjo spalvinga šventė „Lik sveika, vasarėle!“
Kai laisvė buvo svarbesnė už gyvenimą: Tauro partizanų apygardos atminčiai – 80 metų
Šakių kultūros centro galerijoje atidaryta Lolitos Rūgytės tapybos darbų paroda
Rugsėjo 16–22 dienomis – Europos judumo savaitė Marijampolėje!

Kultūra

Gavaltuvoje nuaidėjo spalvinga šventė „Lik sveika, vasarėle!“
Kai laisvė buvo svarbesnė už gyvenimą: Tauro partizanų apygardos atminčiai – 80 metų
Šakių kultūros centro galerijoje atidaryta Lolitos Rūgytės tapybos darbų paroda
Šakių viešojoje bibliotekoje – tarptautinė raštingumo diena

Sportas

„Sūduva B“ sužaidė lygiosiomis Alytuje
Kazlų Rūdos savivaldybės Taurės tinklinio maratoną laimėjo „Blykstė“
Kazlų Rūdoje – LKL ir NKL patirties turintis naujokas iš Prienų bei šansas vietiniam jaunuoliui
Kazlų Rūdos savivaldybės Taurė – „Niekur nežaidę“ futbolininkų rankose

Politika

Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje
Marijampolėje vyko LVTPS posėdis
Šakių rajono savivaldybėje vyko rajono socialinių įstaigų vadovų pasitarimas
Vilkaviškyje viešėjo Nyderlandų Karalystės ambasadorius

Įdomu

Tarpukario vilkaviškiečių verslai, įmonės ir fabrikai
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Administracijos ūkio skyrius
Nuo odos priežiūros iki vidinės ramybės: ką turite žinoti apie grožį brandžiame amžiuje?
Sukčių pinklės: kodėl jaunimui gėda prisipažinti tapus apgavystės auka?

Verslas

Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje
Privalomas reikalavimas įmonėms: daugiau moterų vadovų pozicijose
Lietuvos įmonės kviečiamos dalyvauti žaliųjų technologijų verslo misijose užsienyje
Skelbiama registracija į mugę „Sūduvos kraitė 2025“

Mokslas ir studijos

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos mokytojų kolektyvą papildė Prezidento Kazio Griniaus giminaitis
Į ugdymo įstaigas sugrįžusius moksleivius sutinka atnaujintos erdvės
Investicijos į ateitį: modernizuojamos Marijampolės švietimo įstaigų erdvės
Vilkaviškio rajone pradėtas rengti 2026–2030 metų mokyklų tinklo pertvarkos planas

Turizmas

Istoriniai Marijampolės miesto šešėliai atgimė ant restobaro „Kampas“ sienos
Kaimelio dvaras – atgimstantis istorijos liudininkas
EIMIN tęsia investicijas, skirtas į Lietuvą pritraukti užsienio turistų
Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus