• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Antradienis, 12 rugpjūčio
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Maisto tinklaraštininkė pasidalijo greitai pagaminamų mėsos kukulių ant grilio receptu: kartosite kiekvieną savaitgalį

2023-04-29
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Mėsos kukuliai

Mėsos kukuliai / asociatyvi „Freepik“ nuotr.

Prasidėjo šiltasis metų sezonas. Daugumai šis laikotarpis asocijuojasi su buvimu gamtoje, maisto ruošimu grilyje bei smagiais pašnekesiais su mylimais žmonėmis.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė – ne išimtis. Ji sako, kad sako, kad vasarą jai labiausiai praverčia greitai paruošiamų patiekalų receptai, kuomet gardžiai pavalgyti gali gausus būrys artimųjų bei draugų.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad norintiems greit ir be vargo pasiruošti pačių įvairiausių grilio patiekalų – nereikia ilgų valandų gaišti virtuvėje.

„Parduotuvėse jau kurį laiką galima rasti pačių įvairiausių ruošimui ant žarijų skirtų gaminių. Pradedant kelių rūšių šašlykais, kurie kasmet tradiciškai susilaukia didžiausio pirkėjų dėmesio, pirkėjų krepšeliuose dažnai matyti ir įvairiausių rūšių grilinimui skirtų dešrelių, kiaulienos šonkaulių ar kepsnių. Susidomėjo vis dažniau sulaukia ir jūros gėrybės, ar griliui skirti sūriai. Norėdami, kad pirkėjai grilio gaminiais galėtų apsirūpinti pigiau – kiekvieną savaitę pristatome nuolaidas skirtingoms šios kategorijos prekėms“, – sako V. Budrienė.

Eksperimentuodami su vyru sukūrė itin pasisekusį receptą

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė ir prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė, sako, kad draugų susibūrimai jų namuose dažniau vyksta būtent šiltuoju metų sezonu. Tokiais atvejais norisi mylimus žmones pavaišinti gardžiais patiekalais, tačiau gaišti daug laiko prie viryklės bei išleisti krūvos pinigų – nesinori.

„Grilyje mūsų šeima mėgsta kepti įvairius patiekalus: šonkauliukus, vištienos sparnelius, žuvį. Nors tai – vieni dažniausių pasirinkimų, kartais norisi šeimos narius ir draugus nustebinti kažkuo, ko jie dar nebūtų ragavę. Būtent taip ir gimė grilyje keptų mėsos kukulių receptas. Tai – bendras mūsų su vyru kūrinys, kuris susilaukė itin daug pagyrų“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Ji sako, kad šie kukuliai paruošiami labai lengvai ir greitai, o jų skonis – išties nuostabus. Kukulių viduje slepiasi sūrio gabalėliai, kurie suteikia patiekalui pikantiškumo. O viską „vainikuoja“ naminis barbekiu padažas, kuriam atsispirti tiesiog neįmanoma.

Ragina atrasti dar neragautus skonius

Tinklaraščio kūrėja įsitikinusi, kad maistą ruošiant grilyje galima eksperimentuoti lygiai taip pat, kaip ir gaminant virtuvėje.

„Skirtingi marinatai, kepimo technikos ir garnyrai padeda kiekvieną kartą patiekalą paruošti vis kitaip. Juk norisi išnaudoti grilio sezoną, atrasti naujus skonius. Šie kukuliai ir „gimė“ eksperimentuojant, siekiant sukurti patiekalą, kuris būtų pagaminamas greitai, paprastai, nekainuotų daug“, – pasakoja ji.

Pašnekovė pabrėžia ir tai, kad kiekvienam grilio patiekalui subtilumo bei ypatingo skonio suteikia naminis barbekiu padažas. Juo galima gardinti įvairius mėsos patiekalus. Šio padažo pagaminimas – nesudėtingas ir greitas.

K. Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi itin daug komplimentų sulaukusiu mėsos kukulių bei naminio barbekiu padažo receptais, kuriuos privalote išbandyti ir jūs.

10–12 vienetų kukulių reikės:

500 g maltos jautienos (arba jautienos, maišytos su kiauliena);

30 g panko džiūvėsėlių (arba paprastų džiūvėsėlių);

0,5 a. š cukraus;

0,5 a. š druskos;

1 a. š smulkintų juodųjų pipirų;

1 a. š maltos paprikos;

0,5 a. š česnako miltelių;

1 a. š džiovinto čiobrelio;

2 skiltelės tarkuoto česnako;

2 v. š Vorčesterio padažo;

1 kiaušinio;

2 v. š tarkuoto parmezeno sūrio;

12 kubelių mocarelos sūrio (arba kito gerai besilydančio sūrio).

Gaminimas:

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus mocarelos sūrį. Iš masės formuokite rutuliukus. Kiekviename rutuliuke pirštu padarykite duobutę ir ten įdėkite sūrio gabalėlį. Padarykite taip, kad sūris liktų rutuliuko viduryje. Dėkite rutuliukus į šaldytuvą ir paruoškite grilį kepti netiesioginėje kaitroje apie 130 laipsnių temperatūroje. Nuostabiam dūmo kvapui išgauti įmeskite 3 brendžio statinės kaladėles. Tai nėra būtina, tačiau patiekalui suteikia puikų aromatą. Kepkite rutuliukus 45 minutes (iki 70 laipsnių vidinės temperatūros). Dėkite kamuoliukus į ketaus keptuvę, apipilkite barbekiu padažu ir dar pakepkite apie 10–15 minučių.

Naminiam barbekiu padažui reikės:

1 v. š alyvuogių aliejaus;

1 skiltelės česnako;

1 a. š garstyčių;

1 a. š aitriosios paprikos miltelių;

0,5 a. š maltos paprikos;

200 g pomidorų padažo;

60 ml vandens;

30 g rudojo cukraus;

1 v. š obuolių acto;

1 v. š Vorčesterio padažo;

druskos, pipirų.

Gaminimas:

Įsijunkite vidutinę kaitrą. Į mažą puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnakus ir pakepinkite juos apie 3 minutes. Sudėkite prieskonius ir pakepinkite viską dar minutę, tada supilkite pomidorų padažą, rudąjį cukrų, obuolių actą, Vorčesterio padažą. Palaukite, kol padažas užvirs, tada sumažinkite kaitrą iki minimalios ir palikite virti apie 20 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kol padažas sutirštės.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

„Via Lietuva“: svarbūs pokyčiai A5 kelyje – trečiadienį atidaroma nauja „Via Baltica“ atkarpa, keisis eismo tvarka
Suvalkų miesto šventėje – ir delegacija iš Marijampolės
Marijampolės „Spindulio“ kino teatras kviečia į nemokamą kino vakarą po atviru dangumi su filmu „Mamutų medžioklė“
Netvarka prie konteinerių – ne visada dėl vietos stokos juose

Kultūra

Marijampolės „Spindulio“ kino teatras kviečia į nemokamą kino vakarą po atviru dangumi su filmu „Mamutų medžioklė“
Marijampolė sekmadienį virto tikru jaunimo magnetu
Užgiriuose – šypsenos, dainos ir sugrįžimo džiaugsmas
Vilkaviškyje paminėta prancūzų kultūros diena

Sportas

„Sūduva“ žengė į FPRO LFF taurės turnyro pusfinalį
Atvirų durų diena ir Rugsėjo 1-osios šventė
„Sūduva“ patyrė pralaimėjimą Vilniuje
Mažumoje jau antrą minutę likęs „Kauno Žalgiris“ nusileido Bulgarijos ekipai

Politika

Suvalkų miesto šventėje – ir delegacija iš Marijampolės
Marijampolės savivaldybės delegacija lankėsi garbės partnerių susitikime Šeptyckio savivaldybėje
Kviečiama dalyvauti apklausoje dėl Vilkaviškio miesto mokyklų tinklo pertvarkos
Klaipėdos uosto direkcijos vizitas Šakių rajone – pristatyta Gelgaudiškio uosto vizija

Įdomu

Kraują stingdantis mūšis kelyje Liudvinavas-Krosna
Skaitmeninių mokėjimų era: kaip keičiasi vartotojų atsiskaitymo įpročiai?
Kokio būsto ieškote? 5 klausimai, padėsiantys nuspręsti
Neįžengiamos balos Zanavykijoje ir Vincas Kudirka, raitas jodavęs pas ligonius

Verslas

Keramikos verslas: nuo produkto sukūrimo iki pristatymo klientui
Nuo Marijampolės iki Amsterdamo: „Mantinga“ plečiasi į Vakarų Europą
Ką svarbu žinoti prieš pradedant verslą?
Kokias naudas verslui suteikia veiklos nuoma?

Mokslas ir studijos

Mykolo Romerio universitetas kuria ateitį: akademinių erdvių metamorfozė
Pasveikinti sėkmingiausi mokiniai ir jų mokytojai
Vilkaviškio „Aušros“ gimnazija išleido 16-ąją abiturientų laidą
Kalvarijoje surengtas geriausių abiturientų ir jų mokytojų pagerbimas

Turizmas

Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Z karta keliauja kitaip: kaip ji keičia turizmo pasaulį?
Oro uostai dalijasi esminiais patarimais: padės pasiruošti kelionei ir išvengti streso
Prie Ivoniškio ežero Gudeliuose bus įkurta poilsio zona
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus