Trečiadienį Marijampolės profesinio rengimo centras kartu su savo skyriais Vilkaviškyje bei Kudirkos Naumiestyje pakvietė Centro mokinius, darbuotojus bei svečius pasimėgauti graikiškos virtuvės skoniais.
Vos pravėrus Centro valgyklos duris tapo aišku, kad graikiškos virtuvės mėgėjų netrūksta – norint paskanauti patiekalų teko pastovėti nemenkoje eilėje.

Nemažu faktoriumi tapo ir itin patrauklios patiekalų kainos – jos siekė vos nuo keliasdešimt euro centų iki keleto eurų, tad sočiai papietauti buvo galima išleidus vos kelis eurus.

Marijampolės PRC organizuotos graikiškos virtuvės dienos metu siūlyta paragauti graikiškos pupelių sriubos ar visame pasaulyje populiarių graikiškų salotų.

Labiau išalkę galėjo rinktis vištienos ar kiaulienos iešmelius „Souvlaki“, sluoksniuotą apkepą „Moussaka“, kukuliukus, žuvį ar suktinukus, o po sočių pietų pasmaguriauti tradicinį graikišką desertą „Baklava“ su riešutais.

Didelio susidomėjimo sukėlusio renginio atmosferą, dar labiau sustiprino ir skambanti graikiška muzika bei šios šalies aksesuarai bei stilizuoti meno kūriniai.

Tai nebe pirmas kartas, kai Marijampolės profesinio rengimo centras kviečia išmėginti Europos šalių virtuves – visai neseniai visi norintys galėjo mėgautis Ispanijos šalių kulinariniu paveldu, tad ir ateityje galima tikėtis panašių kelionių po platų maisto pasaulį.