• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Sekmadienis, 2 lapkričio
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Naujam skoniui atrasti: patiekalai iš ryžių miltų

2021-11-25
Gyvenimas, Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
A A
ryžių miltų patiekalai

Ryžių miltai yra viena iš daugumos miltų rūšių, kurie yra gaunami iš visiškai sumaltų ryžių kruopų. Šio tipo miltai yra puikus kvietinių miltų pakaitalas ir ypač naudingas tiems, kurie netoleruoja glitimo bei turi problemų su virškinimu. Taip pat pakeitus kvietinius į ryžių miltus, kepiniai įgauna visiškai kitokią tekstūrą ir skonį, todėl galima patirti naujų skonių.

Plačiau apie ryžių miltus

Dažnai net ryžių miltai yra naudojami ne tik kaip sveikesnis kvietinių miltų pakaitalas, kurio pagalba galima kepti blynus, ruošti makaronus, sausainius, bandeles, pyragus, bet ir kaip tirštiklis sriuboms, troškiniams, pudingams ir padažams, nes jie pasižymi tirštinančiomis savybėmis.

Ryžių miltai yra skirstomi į dvi rūšis: baltųjų ir rudųjų ryžių miltai. Nors šie abu miltai pasižymi tomis pačiomis savybėmis, šiek tiek skiriasi jų skonis, kuris persiduoda ir gaminamam patiekalui. Taip pat skiriasi ir patiekalo spalva – ji yra šviesesnė, kai gaminama iš baltųjų ir tamsesnė – kai iš rudųjų ryžių miltų. Dar įdomus faktas toks, kad patiekalai, kurie yra pagaminti iš rudųjų ryžių yra gaminami žymiai ilgiau nei iš baltųjų.

Plačiausiai, kur yra paplitę ryžių miltai, tai: Azijos, Filipinų, Japonijos, Bangladešo ir Indijos virtuvėse. Japonijoje Naujųjų Metų progą, tradiciškai yra gaminamas Mochi pyragas, kuris yra pagamintas iš ryžių miltų. Na, o vietnamiečiai mėgsta su ryžių miltais pagardinti tirštą sriubą Bánh canh, kuri yra su žuvimi, kiauliena, makaronais arba kitais produktais.

Pastebėjus Indijos virtuvę, joje galima pamatyti populiariuosius lietinius blynus (Neer dosa), kurie yra gaminami iš ryžių miltų. Jie yra patiekiami su įvairiais nesaldžiais ir saldžiais priedais: žuvimi, vištiena, čatniais, kariu, kokosu pienu kartu su vaisių salotomis ir pan. Ryžių miltus galima naudoti skirtinguose patiekaluose (kas mus yra išties neįprasta), o tam, kad būtų pasiektas mums įprastesnis skonis ir tekstūra, šiuos miltus galima maišyti su kvietiniais arba kukurūzų miltais. Ryžių miltai kepiniams suteikia šiek tiek trapumo ir minkštumo.

Kaip pasigaminti ryžių miltus namuose?

Ryžių miltų galima įsigyti vos ne visuose maisto prekių parduotuvėse, bet jeigu norite įsitikinti, kad produktas yra išties natūralus (be jokių priemaišų), tuomet galite juos pasigaminti ir patys. Jums reikės:

  • Ne greito paruošimo ryžius (neapdorotus „žalius“) nuplaukite po tekančiu vandeniu;
  • Ryžius suberti į didelį dubenį ir įpilkite tiek šalto vandens, kad apsemtų juos (palikite apie 3 – 6 valandas);
  • Nupilkite vandenį ir suberkite išbrinkusius ryžius į sietelį bei palikite juos nuvarvėti;
  • Ant lygaus paviršiaus, paskleiskite kelis sluoksnius popierinio rankšluosčio ir ant jo tolygiai paberkite ryžius. Taip palikite juos kokiai valandai (jie turi būti drėgni, bet ne šlapi);
  • Į maisto smulkintuvą suberkite apie pusę puodelio ryžių. Malkite juos pulsuojančiais judesiais iki tol, kol jie susismulkins į mažus gabalėlius. Tuomet viską bendrai sumalkite iki miltų masės;
  • Į įkaitintą keptuvę suberkite pusę puodelio ryžių miltų ir maišykite iki tol, kol nebeliks drėgmės (stebėkite, kad miltai nepradėtų ruduoti!);
  • Paimkite miltus iš keptuvės ir patrinkite tarp pirštų: jeigu jie yra birūs, tuomet jau juos galima atvėsinti, jeigu – limpa, dar pakepkite;
  • Atvėsusius ryžius persijokite per sietelį;
  • Paruoštus miltus suberkite į indelį bei laikykite šaldytuve.

Nebijokite eksperimentuoti

Pasigaminę arba nusipirkę ryžių miltų būtinai išsikepkite lietinių, pyragų, keksų ir pan. Palyginsite skonius tarp ryžių ir kvietinių miltų! Taip pat ryžių miltai yra žymiai sveikesni, todėl jeigu jums šis variantas patiks, galėsite savo maisto racioną papildyti nauju skoniu! Geriausia pradėti ragauti nuo lietinių blynelių, bananų duona bei ryžių miltų trupiniuočiu. Skanaus!

Norintiems išbandyti ir daugiau sveikuoliškų receptų, kuriuose nebūtų pridėtinio cukraus, gliuteno ir kitų medžiagų, kurių vis daugiau žmonių bando atsisakyti, rekomenduotina išbandyti elektroninę parduotuvę No Sugar.

DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Vilkaviškio rajono savivaldybė – tarp lygių galimybių lyderių Lietuvoje
Galimai vykdama į Vilnių dingo nepilnametė
Savivaldybių atstovai diskutavo apie melioracijos valstybinės priežiūros tobulinimą
Šakiuose pradedamas naudoto kepimo aliejaus surinkimas iš gyventojų

Kultūra

Kalvarijoje atgimė kultūros centras: atidarymo vakarą lydėjo meno ir bendrystės dvasia
Savaitgalio renginiai Sūduvoje
„Zanavykų balsai“ subūrė Šakių krašto kolektyvus
Vaikų ir jaunimo grupė „Šmiki šmaki“ paminėjo savo veiklos 30-metį

Sportas

Viena iš trijų: ketvirtadienį NKL kovose iš Suvalkijos atstovų pergale džiaugėsi tik Šakių ekipa
„Shodaniečių“ pergalės tarptautiniame „Waterpoort Cup 2025“ turnyre Olandijoje
Kazlų Rūdos sporto centro dziudo imtynininkai – Lietuvos vaikų, jaunučių ir jaunių čempionato prizininkai
„Sūduva“ palaužė mažumoje likusį „Kauno Žalgirį“

Politika

Savivaldybių atstovai diskutavo apie melioracijos valstybinės priežiūros tobulinimą
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Igliaukos seniūnija
Marijampolės savivaldybė skiria didelį dėmesį užsienyje gyvenantiems ir į Marijampolę sugrįžtantiems kraštiečiams
Bendrystės galia: nuo Pasaulio iki Šakių – lietuvių susitikimai, įkvepiantys bendradarbiavimą ir kviečiantys namo

Įdomu

Senasis Utenos miesto sodas ir lenkų persekiojamas lietuvių klebonas
Tyrimas: 7 iš 10 lietuvių bent kartą per metus įsigyja prekę iš antrų rankų
Pasitikrinkite, ar į atostogas nuvyksite su visais savo daiktais: atskleidė, kuriuose oro uostuose dažniausiai dingsta bagažas
Lietuviai kapaviečių įrengimui skiria vis didesnes sumas: kaip jas apsaugoti nuo gamtos ir piktavalių?

Verslas

40 m² komercinės patalpos Vilniuje: ar tai gali būti pelningas verslo startas?
Biometrinis parašas – pasirašymas planšetėje su ZebraSign
Kalvarijoje surengtos tinklaveikos dirbtuvės
Su verslo bendruomene – apie tarptautinį finansavimą ir inovacijas

Mokslas ir studijos

Sūduvos jaunimo ateitis: ką atskleidė tyrimas ir kokių pamokų verta pasimokyti iš Gran Kanarijos
Dideli klausimai iš mažų žmonių: trečiokų viešnagė pas merą
Prezidento Kazio Griniaus gimnazijos skyriuje lopšelyje-darželyje „Pušelė“ – stebuklingas fėjų miškas, kur atgyja vaikiška fantazija
„Karjeros GPS“ suvienijo jaunimą karjeros krypčių paieškose

Turizmas

Vilkaviškyje pristatytas taktilinis baltų genčių žemėlapis
Ramybės parkas pasipildo naujais tautodailės kūriniais
Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Jungiame sienas, kuriame ateitį: turizmo plėtros perspektyvos Lietuvos–Lenkijos pasienyje“
Kalvarijos savivaldybėje paminėta Pasaulinė turizmo diena
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus