• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Penktadienis, 20 birželio
Sūduvos Gidas
Belodenta
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Naujam skoniui atrasti: patiekalai iš ryžių miltų

2021-11-25
Gyvenimas, Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
A A
ryžių miltų patiekalai

Ryžių miltai yra viena iš daugumos miltų rūšių, kurie yra gaunami iš visiškai sumaltų ryžių kruopų. Šio tipo miltai yra puikus kvietinių miltų pakaitalas ir ypač naudingas tiems, kurie netoleruoja glitimo bei turi problemų su virškinimu. Taip pat pakeitus kvietinius į ryžių miltus, kepiniai įgauna visiškai kitokią tekstūrą ir skonį, todėl galima patirti naujų skonių.

Plačiau apie ryžių miltus

Dažnai net ryžių miltai yra naudojami ne tik kaip sveikesnis kvietinių miltų pakaitalas, kurio pagalba galima kepti blynus, ruošti makaronus, sausainius, bandeles, pyragus, bet ir kaip tirštiklis sriuboms, troškiniams, pudingams ir padažams, nes jie pasižymi tirštinančiomis savybėmis.

Ryžių miltai yra skirstomi į dvi rūšis: baltųjų ir rudųjų ryžių miltai. Nors šie abu miltai pasižymi tomis pačiomis savybėmis, šiek tiek skiriasi jų skonis, kuris persiduoda ir gaminamam patiekalui. Taip pat skiriasi ir patiekalo spalva – ji yra šviesesnė, kai gaminama iš baltųjų ir tamsesnė – kai iš rudųjų ryžių miltų. Dar įdomus faktas toks, kad patiekalai, kurie yra pagaminti iš rudųjų ryžių yra gaminami žymiai ilgiau nei iš baltųjų.

Plačiausiai, kur yra paplitę ryžių miltai, tai: Azijos, Filipinų, Japonijos, Bangladešo ir Indijos virtuvėse. Japonijoje Naujųjų Metų progą, tradiciškai yra gaminamas Mochi pyragas, kuris yra pagamintas iš ryžių miltų. Na, o vietnamiečiai mėgsta su ryžių miltais pagardinti tirštą sriubą Bánh canh, kuri yra su žuvimi, kiauliena, makaronais arba kitais produktais.

Pastebėjus Indijos virtuvę, joje galima pamatyti populiariuosius lietinius blynus (Neer dosa), kurie yra gaminami iš ryžių miltų. Jie yra patiekiami su įvairiais nesaldžiais ir saldžiais priedais: žuvimi, vištiena, čatniais, kariu, kokosu pienu kartu su vaisių salotomis ir pan. Ryžių miltus galima naudoti skirtinguose patiekaluose (kas mus yra išties neįprasta), o tam, kad būtų pasiektas mums įprastesnis skonis ir tekstūra, šiuos miltus galima maišyti su kvietiniais arba kukurūzų miltais. Ryžių miltai kepiniams suteikia šiek tiek trapumo ir minkštumo.

Kaip pasigaminti ryžių miltus namuose?

Ryžių miltų galima įsigyti vos ne visuose maisto prekių parduotuvėse, bet jeigu norite įsitikinti, kad produktas yra išties natūralus (be jokių priemaišų), tuomet galite juos pasigaminti ir patys. Jums reikės:

  • Ne greito paruošimo ryžius (neapdorotus „žalius“) nuplaukite po tekančiu vandeniu;
  • Ryžius suberti į didelį dubenį ir įpilkite tiek šalto vandens, kad apsemtų juos (palikite apie 3 – 6 valandas);
  • Nupilkite vandenį ir suberkite išbrinkusius ryžius į sietelį bei palikite juos nuvarvėti;
  • Ant lygaus paviršiaus, paskleiskite kelis sluoksnius popierinio rankšluosčio ir ant jo tolygiai paberkite ryžius. Taip palikite juos kokiai valandai (jie turi būti drėgni, bet ne šlapi);
  • Į maisto smulkintuvą suberkite apie pusę puodelio ryžių. Malkite juos pulsuojančiais judesiais iki tol, kol jie susismulkins į mažus gabalėlius. Tuomet viską bendrai sumalkite iki miltų masės;
  • Į įkaitintą keptuvę suberkite pusę puodelio ryžių miltų ir maišykite iki tol, kol nebeliks drėgmės (stebėkite, kad miltai nepradėtų ruduoti!);
  • Paimkite miltus iš keptuvės ir patrinkite tarp pirštų: jeigu jie yra birūs, tuomet jau juos galima atvėsinti, jeigu – limpa, dar pakepkite;
  • Atvėsusius ryžius persijokite per sietelį;
  • Paruoštus miltus suberkite į indelį bei laikykite šaldytuve.

Nebijokite eksperimentuoti

Pasigaminę arba nusipirkę ryžių miltų būtinai išsikepkite lietinių, pyragų, keksų ir pan. Palyginsite skonius tarp ryžių ir kvietinių miltų! Taip pat ryžių miltai yra žymiai sveikesni, todėl jeigu jums šis variantas patiks, galėsite savo maisto racioną papildyti nauju skoniu! Geriausia pradėti ragauti nuo lietinių blynelių, bananų duona bei ryžių miltų trupiniuočiu. Skanaus!

Norintiems išbandyti ir daugiau sveikuoliškų receptų, kuriuose nebūtų pridėtinio cukraus, gliuteno ir kitų medžiagų, kurių vis daugiau žmonių bando atsisakyti, rekomenduotina išbandyti elektroninę parduotuvę No Sugar.

DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Marijampolėje startavo „Spindulio“ kinas po atviru dangumi“: sezoną pradėjo filmas „Akiplėša“
„Spindulio“ kino teatro repertuaras
Prasidėjo vandens telkinių tvarkymo darbai Santarvės ir Pašešupio parkuose
Iš Latvijos neteisėtai pasišalinę du iraniečiai Johano Štrauso gimtinę tikėjosi pasiekti maršrutiniu autobusu

Kultūra

Marijampolėje startavo „Spindulio“ kinas po atviru dangumi“: sezoną pradėjo filmas „Akiplėša“
Mažoji pasakotoja iš Kazlų Rūdos: „Kai stovėjau ant scenos, atrodė, kad skrendu“
Marijampolėje paminėta Gedulo ir vilties diena
Marijampolės Rotary klubui – 30 metų!

Sportas

Lietuvos seniūnijų sporto žaidynėse vyko moterų tinklinio turnyras
„7bet-NKL“ vicečempionai pasipildė Europoje pirmąkart žaisiančiu gynėju
Vilkaviškyje šurmuliavo Lietuvos seniūnijų sporto žaidynės
Regioninės jaunučių futbolo lygos U13 nugalėtojai – Šilalės sporto mokyklos futbolininkai

Politika

R. Juknevičienė: „Ukraina jau dabar kariauja kaip de facto NATO narė“
Marijampolės savivaldybės delegacija lankėsi Norvegijos mieste Kvame
Vyko Vilkaviškio rajono asmenų su negalia draugijos ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas
Šakių savivaldybės vadovai tęsia susitikimus su gyventojais

Įdomu

Specialistų dėmesys – gaisrinei saugai daugiabučiuose
Vasarą prakaituojame stipriau: kodėl tam tikri dezodorantai palieka baltas žymes ant rūbų?
Nepastebimas pavojus iškylos metu: kada padažai ir prieskoniai gali pakenkti sveikatai
Parama jaunoms šeimoms regionuose: kaip pasinaudoti valstybės pagalba?

Verslas

Z kartos darbuotojai keičia žaidimo taisykles – ką turėtų žinoti Sūduvos regiono darbdaviai?
Kaip kalbų mokėjimas stiprina įmonės įvaizdį tarptautinėje rinkoje?
Kada rankinis darbas tampa nebeefektyvus? Laikas pagalvoti apie elektrinius sprendimus
Tekstas, kuris parduoda: kuo skiriasi paprasta kalba nuo rinkodaros šūkių

Mokslas ir studijos

Sveikatos apsaugos ministerija kviečia būsimus studentus rinktis slaugos studijas ir studijuoti nemokamai bei gauti stipendiją
Marijampolės profesinio rengimo centre – jau prasidėjęs priėmimas
Kaip kalbų mokėjimas stiprina įmonės įvaizdį tarptautinėje rinkoje?
Surengti ilgalaikės profesinio tobulėjimo programos „Universalaus dizaino mokymui – nuo pritaikymo iki universalumo“ mokymai

Turizmas

Baltų keliais: vyko dviejų dienų pažintis su paveldu
Aristokratas, per naktį pralošęs devynis dvarus
Pradėtas įgyvendinti projektas: Orijos ežero pakrančių pritaikymas lankymui
Ekskursijos dalyvius žavėjo Marijampolės miesto grožis ir negirdėtos istorijos
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus