• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Penktadienis, 9 gegužės
Sūduvos Gidas
Belodenta
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Noras tobulėti virtuvės šefą nukėlė į Europos širdį – Austriją

2024-04-25
Įdomu, Marijampolė
Laikas: 2 min skaitymo
A A
Virtuves-sefas-Skirmantas-Karosa-virtuves-sefas-Andreas-Spitzer

Virtuvės šefas Skirmantas Karosa, virtuvės šefas Andreas Spitzer / autorių nuotr.

Marijampolės centre esanti kavinė-baras „Nica” – viena iš dažniausiai rekomenduojamų ir lankomų kavinių. Marijampoliečių ir Marijampolės miesto svečių pamėgtos kavinės sėkmės paslaptis – virtuvės šefas Skirmantas Karosa.

Talentingas ir perspektyvus virtuvės šefas nemėgsta daugžodžiauti apie save, bet pradėjus kalbėti apie maistą jo virtuvėje, žodžiai liejasi.

Patirties semiasi užsienio restoranuose

Skirmanto patirties bagažas didelis – nuo profesionalių picų kepėjų mokyklos „Pizza University” Italijoje iki stažuotės Amerikoje įžymiausiuose restoranuose su garsiausiais virtuvės šefais. Neseniai Skirmantas grįžo iš Austrijos, dažnai turistų vadinamos Europos širdies valstybe.

Austrija – valstybė pačioje Europos širdyje, nenuostabu, kad šios šalies kulinarijos tradicijose susipina įvairiausių kraštų ir tautų įtakos. Patiekalų bei ingredientų įvairovę lemia ir šalies geografija bei klimatas. Keturių žvaigždučių viešbutyje „Fliana” įsikūrusiame restorane virtuvės šefas Andreas Spitzer ne tik pasidalino savo patirtimi su Skirmantu, bet ir įkvėpė naujiems skoniams, atradimams.

Kaip pats Skirmantas Karosa teigia: „Nors viešbučio restorano meniu dominuoja europietiška virtuvė, tačiau galima pajausti Austriškos virtuvės akcentus, tokius kaip Vienos šnicelis, obuolių štrudelis, desertas Kaiserschmarrn, baltos duonos su šonine virtinukai Speckknodel, arba su sūriu Kasknodel”.

Kasdien keičiamas meniu – restorano vizitinė kortelė

Sugrįžęs į Lietuvą Skirmantas pasidalino savo atradimais. Vienas jų, kad meniu restorane keičiamas kiekvieną dieną ir išlaikoma patiekalų įvairovė, kas atrodo neįtikėtina pas mus. „Restorano meniu keičiamas kiekvieną dieną, todėl viešbutyje apsistoję svečiai kiekvieną dieną mėgaujasi skirtingais patiekalais. Svečiams siūloma dvi sriubos, trys karšti arba šalti užkandžiai, du karšti patiekalai ir desertas. Taip pat galima pasirinkti vegetarišką arba veganišką patiekalą”,- stebisi „Nica” virtuvės šefas.

Taip pat pasidžiaugė virtuvės organizuojamu darbu,- „Itin profesionaliai yra organizuojamas pats virtuvės darbas naudojant vietinių tiekėjų ir gamintojų paruoštą šviežią produkciją, į virtuvę integruotos naujausios maisto gaminimo ir ryšio technologijos, kas leidžia dirbti efektyviai tiek aptarnaujančiam personalui, tiek virtuvės darbuotojams. Be skanaus maisto, labai svarbu ir personalo sinergija, aš ją ten pamačiau”.

Vienos šnicelio paslaptis

Vienos šnicelio variacijų yra visokiausių, priklausomai nuo šalies. Pavyzdžiui, vokiečiai paprastai jį gamina iš kiaulienos, kitos šalys renkasi vištieną, tačiau kultinis austriškasis Vienos šnicelis visuomet ruošiamas iš veršienos. Kaip teigia pats šefas, „Buvo labai įdomu pamatyti kaip gaminamas tikras Vienos šnicelis. Šnicelis mums skamba labai paprastai, tačiau pagaminti tikrą Vienos šnicelį iš veršienos su nuo mėsos atšokusia banguota džiūvėsėlių plutele, reikia žinoti kelias paslaptis (šypsosi)”.

Paklaustas, ar marijampoliečiams ir kavinės lankytojams pavyks paragauti to tikrojo „Vienos šnicelio”, virtuvės šefas tikina, kad tai artimoje ateityje.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Andreas SpitzerAustrijaEuropaItalijaJAVKavinė-baras „Nica“LietuvaPicų kepėjų mokykla „Pizza University"Skirmantas KarosaViešbutis „Fliana"
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Posėdžiavo Marijampolės verslo taryba
Marijampolės savivaldybėje svarstoma steigti melioracijos fondą
Fotografijų paroda „Bundantis gamtos grožis mūsų akimis“ – jautrus žvilgsnis į pavasarį ir pasaulį
Vilkaviškio rajone iš namų išėjo ir dingo jauna moteris

Kultūra

Fotografijų paroda „Bundantis gamtos grožis mūsų akimis“ – jautrus žvilgsnis į pavasarį ir pasaulį
Savaitgalio renginiai Sūduvoje
Pagerbtos dvi Sūduvos etninės kultūros puoselėtojos iš Kalvarijos savivaldybės
Marijampolėje paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena

Sportas

„Sūduva“ žengė į kitą FPRO LFF taurės turnyro etapą
Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena – kviečiame dalyvauti sportinėse varžybose
Pasveikinti Kazlų Rūdą garsinantys sportininkai
Kazlų Rūdos atvirose 4×4 tinklinio pirmenybėse paaiškėjo trys iš keturių finalininkų

Politika

Marijampolės savivaldybėje svarstoma steigti melioracijos fondą
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Žemės ūkio skyrius
Plokščiuose vyko seniūnų susirinkimas
R. Juknevičienė: „Antrojo pasaulinio karo pabaiga nereiškė laisvės visiems europiečiams“

Įdomu

Kodėl lietuviai nusivilia darbo paieška? Atsakymų nesulaukia daugiau nei pusė ieškančiųjų, atskleidžia apklausa
Prostatos sveikata po 40-ies
Investicija, kuri atsiperka: kokybiškos odos priežiūros nauda po metų
Trapecinė skarda ne tik ūkininkams: miestietiškas stogas, kuris nustebins kaimynus

Verslas

Posėdžiavo Marijampolės verslo taryba
UAB „Justicija“ ieško vyr. buhalterio (-ės) Marijampolėje
Pilviškiuose planuojama atidaryti vieną moderniausių didmaišių gamybos linijų Europoje
V. Janulevičius. Solidarumas pagal adresą: kaip mokesčių reformos skaldo Lietuvą

Mokslas ir studijos

Posėdžiavo Marijampolės verslo taryba
Spaudos atgavimo diena paminėta kūrybiškai ir prasmingai
Marijampolė – tarp švietimo lyderių Lietuvoje
Smalsūs Marijampolės Petro Armino progimnazijos penktokai apsilankė pas merą

Turizmas

Pradėtas įgyvendinti projektas „Kačergų kalno pritaikymas lankymui“
Marijampolė – tarp geriausiai turistų vertinamų regioninių savivaldybių
Marijampolė tapo kaimo turizmo sezono atidarymo centru
Top 5 slidinėjimo kurortai
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus