• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Antradienis, 23 rugsėjo
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pusryčių idėjos su kruasanais: 3 paprasti receptai kasdienai ir ypatingoms progoms

2022-09-04
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Kruasanai

Kruasanai

Švelnaus skonio sviestiniai rageliai kruasanai lengvai pasiduoda tiek sūrioms, tiek saldžioms interpretacijoms, todėl puikiai tinka pusryčiams. Mėgstantys pikantiškesnio skonio pusryčius kruasanus gali derinti su kiaušiniais, kumpiu, daržovėmis, sūriais. Norintieji saldžiau kruasanus gali pagardinti įvairiausiais džemais, uogienėmis ar kitais saldžiais pagardais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad švieži kruasanai dažnai patenka ir į kasdienį pirkėjų krepšelį.

„Kruasanus Lietuvoje savo tinkle pradėjome siūlyti vieni pirmųjų. Pastebime, kad pirkėjai šiuos kepinius mėgsta ir vertina. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę gausų jų asortimentą: nuo tradicinių iki kruasanų su įvairiausiai įdarais: pradedant karamelės, šokolado ir baigiant migdolų, obuolių. Be to, šviežumą vertinančių pirkėjų patogumui, juos kelis kartus per dieną kepame tiesiog parduotuvėse“, – teigia V. Budrienė.

Itin paprastos sudėties

Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditeris, sako, kad kruasanai – visame pasaulyje mėgstamas pusryčių gardumynas. O įvairiausias interpretacijas su šiuo ingredientu paruošti yra labai nesudėtinga.

„Kruasanai žavi tuo, kad yra itin paprastos sudėties, nes pagrindiniai klasikinio kruasano ingredientai yra vos 8: sviestas, miltai, mielės, pienas, vanduo, cukrus, druska ir kiaušiniai. Na, o galimybė juos skanauti tiek su saldžiais, tiek su sūriais pagardais labai praplečia šių prancūziškų skanėstų gerbėjų ratą“, – teigia T. Lauvray.

Renkantis kokybiškus kruasanus dėmesį reikėtų atkreipti į kelis dalykus. Jis turėtų būti ne tik traškus ir auksaspalvis, bet ir nepalikti ant gomurio riebalo jausmo. O atsikandus sviestinio ragelio viduje turėtų slėptis daugybė smulkių skylučių, primenančių korį.
„Kruasanai yra gana universalus kepinys, nes gali būti skanaujami tiek vieni, tiek pagardinti įvairiais džemais, kumpiu, sūriu, lašiša ar avokadu. O smagiausia, kad visada galima eksperimentuoti ir įdaryti kruasanus tuo, kuo tik širdis geidžia. Jeigu norite pasigaminti dar ypatingesnius pusryčius, galite paruošti užkeptų kruasanų“, – pataria T. Lauvray.

Nebijokite improvizuoti

Užkeptus kruasanus pasigaminti labai nesudėtinga. Tereikia sugalvoti, pageidaujate pikantiško, ar saldaus skonio. Pavyzdžiui, užkeptiems pikantiškiems kruasanams reikės kumpio, sūrio, jeigu norite – galite juos užkepti kiaušinių plakiniu ar bešamelio padažu. Kruasanus tereikia išilgai perpjauti per pusę, dėti į gilesnį kepimo indą, ant kruasanų užberti susmulkinto kumpio, daržovių, berti sūrio ir viską aplieti plaktais kiaušiniais arba bešamelio padažu ir iškepti orkaitėje.

Jeigu norite pusryčiams prie kruasanų patiekti naminių pagardų, paprastai galite pasigaminti riešutinio kremo. Jam pasigaminti prireiks vos 3 ingredientų: lazdynų riešutų, kakavos miltelių ir rudojo cukraus. Lazdyno riešutus nuolat maišydami pakepinkite keptuvėje ant silpnos kaitros. Riešutai bus pakankamai apskrudę, kai odelės pradės atlipti nuo riešuto. Į elektrinį trintuvą suberkite pakepintus riešutus bei kakavą ir trinkite, kol masė pradės panašėti į kremą. Suberkite cukrų ir trinkite toliau, kol kremas taps vientisas. Šokoladinį kremą T. Lauvray pataria laikyti šaldytuve. „Iki“ konditeris dalijasi ir dar keliais pusryčiams puikiai tiksiančiais receptais su kruasanais.

Orkaitėje kepti kruasanai su uogomis

Jums reikės:

8 kruasanų
5 kiaušinių
1 puodelio grietinėlės
1 arbatinio šaukštelis vanilės ekstrakto
1 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1 apelsino žievelės
2 šaukštų klevų sirupo
Cukraus pudros
Gabalėlio sviesto
Mėgstamų šviežių uogų

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu sutepkite kepimo indą. Kruasanus išilgai perpjaukite per pusę. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, grietinėlę, vanilę, cinamoną, tarkuotą apelsino žievelę ir klevų sirupą. Kruasano puseles panardinkite į gautą mišinį ir jame palaikykite kol šie visiškai išmirks. Išdėliokite kruasanus į kepimo formą ir kepkite 25–30 minučių. Prieš patiekdami, viską apibarstykite cukraus pudra ir šviežiomis uogomis.

Rūkytos lašišos kremu įdaryti kruasanai

Jums reikės:

Šviežių kruasanų
Kelių indelių kreminio sūrio
Pakelio rūkytos lašišos
Žiupsnelio pipirų ir drukos
Mėgstamų šviežių žolelių: krapų, petražolių, svogūnų laiškų, bazilikų

Gaminame:

Visus įdarui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Kruasanus įpjaukite ir įdarykite paruoštu kremu. Jeigu norisi gaiviai, į kruasanų vidų pridėkite mėgstamų daržovių, salotų ar žalumynų.

Rikota ir šilauogėmis įdaryti kruasanai

Jums reikės:

Kruasanų
Kelių puodelių šilauogių
Indelio rikotos
Kelių šaukštų cukraus pudros
Tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

Gaminame:

Perpjaukite kruasanus išilgai ir puseles paskrudinkite sausoje keptuvėje. Tuomet į keptuvę sudėkite šilauoges, berkite cukraus pudros ir jas šiek tiek pakepkite, kol išsiskirs sultys. Galiausiai dubenyje sumaišykite rikotą, cukraus pudrą ir žaliosios citrinos žievelę. Ant kruasano puselės tepkite paruoštos rikotos, dėkite šilauogių padažą, viską suspauskite antrąja kruasano pusele. Skanaus!

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

„Savivaldos gyvybė 2025“ – žmonėms, kurie kuria mūsų kraštą
Marijampolėje kilus gaisrui išgelbėtas žmogus
„Kultūros kačių“ nominacijomis įvertinti kūrėjai
XI Tarptautinis medinių pučiamųjų instrumentų festivalis „Medynės’2025“

Kultūra

„Kultūros kačių“ nominacijomis įvertinti kūrėjai
XI Tarptautinis medinių pučiamųjų instrumentų festivalis „Medynės’2025“
Marijampolės savivaldybėje paminėti Rudens lygiadienis ir Baltų vienybės diena
Sūdava atšventė šimtmetį

Sportas

Moto šalmo svoris: kodėl jis svarbus ilgesnėse kelionėse?
„Sūduva“ ketvirtą kartą įveikė „Bangą“
Sūduvos regiono krepšinio teisėjų akademija kviečia mokytis teisėjavimo
Taurės turnyras baigėsi pusfinalyje

Politika

Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo baigiamojoje projekto „Resilient Borders“ konferencijoje
Nauji įtarimai tyrimuose dėl galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo pareikšti merui ir dar vienam asmeniui
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Piniginės paramos skyrius
Marijampolės tarybos narė Pituškienė visiškai išteisinta „čekiukų“ byloje

Įdomu

Tyrimas atskleidė: kas aštuntas vairuotojas yra patyręs avariją dėl laukinio gyvūno
Kremavimo kainos Lietuvoje ir užsienyje: palyginimas
Namų picerija: kaip išsikepti tobulą picą su minkštu padu
Psichologė įspėja, kad vaikai praranda ryšį su gamta: kokią įtaką tai daro jų raidai ir sveikatai?

Verslas

Z karta gamyboje: kaip juos išlaikyti darbe?
Verslo bendruomenės išreiškė poziciją dėl 2026 m. valstybės biudžeto projekto
Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje
Privalomas reikalavimas įmonėms: daugiau moterų vadovų pozicijose

Mokslas ir studijos

Z karta gamyboje: kaip juos išlaikyti darbe?
Erasmus+ studentai MRU Sūduvos akademijoje: mažas miestas – dideli atradimai
„Švietimo plunksnos 2025“: kviečiama rinkti laureatus
Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija paskirta 2025–2026 mokslo metų brandos egzaminų bazine mokykla

Turizmas

Istoriniai Marijampolės miesto šešėliai atgimė ant restobaro „Kampas“ sienos
Kaimelio dvaras – atgimstantis istorijos liudininkas
EIMIN tęsia investicijas, skirtas į Lietuvą pritraukti užsienio turistų
Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus