Žuvis ir jos produktai, įvairios jūrų gėrybės (krevetės, kalmarai, austrės, midijos ir pan.) priskiriami prie greitai gendančių produktų. Sandarioje taroje ar į foliją suvyniotą šviežią žuvį šaldytuve reikėtų laikyti ne ilgiau kaip 2–3 dienas ir ne aukštesnėje kaip +5 ºC temperatūroje. Paruoštus žuvies patiekalus taip pat būtina saugoti šaldytuve – nuo 0 iki +6 ºC temperatūroje. Pagamintų patiekalų nerekomenduojama saugoti ilgiau kaip 24 valandas.
Į šaldiklį rekomenduojama dėti išvalytą žuvį, ją laikyti šaldymui skirtoje sandarioje taroje – iki 4 mėn. (baltą žuvį) ir iki 2 mėn. (riebią žuvį). Šaldytuve esantys kiti patiekalai neprisigers žuvies kvapo, jeigu sandariai įvyniosite žuvį į maistinę plėvelę ar maišelį.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos informacija