• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Šeštadienis, 16 rugpjūčio
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Vilkaviškietės Jolitos pomėgis gaminti maistą išaugo į sėkmingą verslą

2021-05-27
Sūduvos veidai, Vilkaviškis
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Jolita Avižinienė

Jolita Avižinienė © Sūduvos gidas / Vytautas Karsokas

Prieš 5-erius metus nuolatinį darbą išmainiusi į nuosavą verslą vilkaviškietė Jolita Avižinienė sako niekada šio sprendimo nesigailėjusi. Sakoma, kad suradęs mėgstamą darbą niekada nebedirbsi. Taip nutiko ir mūsų pašnekovei. Maisto gaminimas, sako moteris, jai – ne tik pragyvenimo šaltinis, bet ir pagrindinis hobis ir maloniausia veikla.

Vilkaviškio pašonėje esančiuose Giedriuose gyvenanti Jolita sakosi esanti kulinarė savamokslė – iš pašaukimo. Dar būdama paauglė netinginiavo, o su „gaspadinėmis“ ėjo darbuotis į vestuves, balius. Taip ir išmoko maisto gamybos subtilybių ir ši patirtis padėjo pagrindą jos verslui.

Įsitvirtinti užtruko ne vienerius metus

Prieš įkurdama savo verslą moteris dirbo pardavėja, tačiau sumenkus atlyginimui ji nusprendė surizikuoti ir imtis savo mėgstamos veiklos – maisto gamybos, ir iš to užsidirbti pragyvenimui. „Sugalvojus tokią veiklą, po truputį pabandžiau vieną, kitą kartą kažką įdomiau pagaminti, pateikti savo valgius šeimos šventėse. Sulaukiau gerų atsiliepimų, žmonėms patiko. Tai jau nebeabejojau imtis tokio verslo. O tuo labiau, kad labai mėgstu gaminti“, – sakė Jolita.užkandžiai

Pirmųjų klientų savamokslė kulinarė ieškojo per socialinius tinklus, į Facebook kėlė savo gaminių nuotraukas. „Pati pradžia buvo labai sunki, – neslepia pašnekovė, – kol susirinkau klientų ratą, kol įsitvirtinau praėjo pora metų“.  Tiesa, moteris džiaugiasi, kad dabar jau neretai ir patys klientai ją susiranda, išgirdę teigiamus atsiliepimus ar pas kitus paragavę jos patiekalų. Taip pat jos paslaugas rekomenduoja ir sodybų, kuriose teko tiekti maistą savininkai.

Konkurencijos Jolita sako nejaučianti: „Turiu savo klientų ratą, kurie mane dar ir kitiems rekomenduoja. Darbo tikrai netrūksta, tad nesiskundžiu“.

Idėjos naujiems receptams gimsta galvoje

Jolita savo klientams siūlo per šventes ar tiesiog vakarienę su šeima paskanauti įvairių, tiek karštų, tiek ir šaltų mėsos ir žuvies patiekalų – duonos ar žuvies tortų, vieno kąsnio sumuštinukų, įvairių užkandžių. Visus patiekalus moteris gamina savo namų virtuvėje, kur turi įsirengusi kampelį su reikalingiausia įranga.

Žinoma, svarbu žmones nustebinti naujovėmis. Tam moteris dažniausiai pasitelkia savo fantaziją – pati galvoja ir tobulina naujus receptus. „Kai sugalvoju naują patiekalą jį tobulinti tenka gana ilgai, kartais užtrunku net mėnesį ar du. – Pasakojo Jolita. – Pirmiausia pagaminusi duodu paragauti šeimynai, o jeigu sulaukiu gerų vertinimų siūlau ir klientams“.

Kulinarė turi ir savo firminį receptą – vištienos suktinukus. „Tiesiog iškaulinu vištienos šlauneles, į vidų dedu įvairių daržovių, susuku, dar apsuku šonine ir pakepu. Po to dar suktinukus patroškinu ir patiekiu su padažu“, – receptu dalinasi Jolita.

Pandemija paveikė verslą

Užkandžiai

Koronaviruso pandemija paveikė ir Jolitos verslą. Iki tol daugiausiai maistą tiekus per įvairius pokylius, vestuves, prasidėjus karantinui užsakymų sumažėjo. „Daugiausiai per karantiną užsakomi užkandžiai darbo vietose pasivaišinti ar namuose, šeimos rate“, – sakė moteris.

Iki karantino, kol dar buvo galima rengti dideles šventes, Jolitos pagrindinis darbas vykdavo savaitgaliais. „Prieš vestuves ar kokį balių, kuriame maistą turiu tiekti, keliuosi 4 valandą ryto, nes nemėgsti gaminti iš vakaro, gaminu tą pačią dieną, – pasakojo Jolita, – nuo trečiadienio pradedu dirbti ir taip iki pat savaitgalio pabaigos. Pirmadienis ir antradienis man – dažniausiai laisvadieniai“.

Tiesa, laisvomis dienomis moteris nuo savo darbo nenutolsta – kuria naujus receptus, gamina ir kartu su šeimyna degustuoja bei tobulina patiekalus.

Įsitraukia visa šeima

Prie Jolitos verslo daug prisideda ir jos šeimos nariai – vyras Alvydas bei dukra Vilija. Kai reikia ruošti didelį užsakymą, moteris sako neišsiverčianti be šeimynos. Pavyzdžiui dukra gamina vieno kąsnio sumuštinukus, vyras taip pat prisideda kuo galėdamas.

žuvies tortas„Per metines šventes – Kalėdas, Velykas, būda labai daug užsakymų, būna pats darbymetis. Tuomet visą šeimą tenka įtraukti, nes pati niekaip nespėčiau“, – mintimis dalinasi kulinarė.

Ateities planuose – plėtra

Moteris paklausta ar neplanuoja ateityje samdyti daugiau pagalbos, prasitarė, kad tokie planai jos galvoje sukasi, tačiau kol kas norėtų pasitobulinti savo darbo vietą, o ir pati dar kol kas su šeimos pagalba suspėja pagaminti visus klientų užsakytus patiekalus.

„Norisi dar paaugti, pasitobulinti virtuvę, įsirengti ją dar geresnę, su naujesne, patogesne įranga“, – sako Jolita.

Žinoma, ateities planuose moteris prioritetu laiko produkcijos tobulinimą, todėl sako siekianti gaminti dar daugiau įvairesnių patiekalų, kurti naujus receptus ir jais stebinti žmones.

Patiekalai
kibinai
stalas
užkandžiai
užkandžiai
užkandžiai
užkandžiai
užkandžiai
užkandžiai
Įdaryta lydeka

Ugnė Stanaitė

Vytauto Karsoko ir asmeninio herojės archyvo nuotraukos

Sūduvos gidas

Žymos: Sūduvos veidai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Tragiškas įvykis Marijampolėje: gaisro metu bute žuvo vyras
Mokslas, kūryba ir inovacijos susitinka Marijampolėje
„Spindulio“ kino teatro repertuaras
Vasara su kinu tęsiasi: „Spindulio“ kino ekrane – rekordinė juosta „Pietinia kronikas“

Kultūra

Savaitgalio renginiai Sūduvoje
Vasara su kinu tęsiasi: „Spindulio“ kino ekrane – rekordinė juosta „Pietinia kronikas“
Kalvarijoje surengta jaunimo dienos šventė „Vibe’ink“
„Marijampolė Music Park“ – dvyliktą kartą kviečia į muzikos kelionę

Sportas

Jungėnai alsavo naktiniu krepšiniu
„Sūduva“ žengė į FPRO LFF taurės turnyro pusfinalį
Atvirų durų diena ir Rugsėjo 1-osios šventė
„Sūduva“ patyrė pralaimėjimą Vilniuje

Politika

Suvalkų miesto šventėje – ir delegacija iš Marijampolės
Marijampolės savivaldybės delegacija lankėsi garbės partnerių susitikime Šeptyckio savivaldybėje
Kviečiama dalyvauti apklausoje dėl Vilkaviškio miesto mokyklų tinklo pertvarkos
Klaipėdos uosto direkcijos vizitas Šakių rajone – pristatyta Gelgaudiškio uosto vizija

Įdomu

Gyvenimas per sieną: kontrabandos kasdienybė Paprūsėje
Ar mokate iš tikrųjų ilsėtis? Gydytoja atskleidė, kodėl šiandienis poilsis dažnai būna tik iliuzija
3 dantų balinimo namuose mitai: ne tik pažeidžia emalį, bet ir didina apsinuodijimo riziką
Tarptautinė savanorystė – daugiau nei kelionė: tai gyvenimą keičianti patirtis

Verslas

UAB „Gulbelė“ pradėjo naujos krautuvės statybas Kazlų Rūdoje
Kviečiama teikti paraiškas LEZ ir pramonės teritorijų infrastruktūros gerinimui
Įmonių pirkimas: saugus ir greitas būdas pradėti verslą
Žemo centro elektros varikliai: savybės, tipai ir pritaikymas

Mokslas ir studijos

Mokslas, kūryba ir inovacijos susitinka Marijampolėje
Mykolo Romerio universitetas kuria ateitį: akademinių erdvių metamorfozė
Pasveikinti sėkmingiausi mokiniai ir jų mokytojai
Vilkaviškio „Aušros“ gimnazija išleido 16-ąją abiturientų laidą

Turizmas

Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Z karta keliauja kitaip: kaip ji keičia turizmo pasaulį?
Oro uostai dalijasi esminiais patarimais: padės pasiruošti kelionei ir išvengti streso
Prie Ivoniškio ežero Gudeliuose bus įkurta poilsio zona
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus