• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Sekmadienis, 27 liepos
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Vilkaviškietės Jolitos pomėgis gaminti maistą išaugo į sėkmingą verslą

2021-05-27
Sūduvos veidai, Vilkaviškis
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Jolita Avižinienė

Jolita Avižinienė © Sūduvos gidas / Vytautas Karsokas

Prieš 5-erius metus nuolatinį darbą išmainiusi į nuosavą verslą vilkaviškietė Jolita Avižinienė sako niekada šio sprendimo nesigailėjusi. Sakoma, kad suradęs mėgstamą darbą niekada nebedirbsi. Taip nutiko ir mūsų pašnekovei. Maisto gaminimas, sako moteris, jai – ne tik pragyvenimo šaltinis, bet ir pagrindinis hobis ir maloniausia veikla.

Vilkaviškio pašonėje esančiuose Giedriuose gyvenanti Jolita sakosi esanti kulinarė savamokslė – iš pašaukimo. Dar būdama paauglė netinginiavo, o su „gaspadinėmis“ ėjo darbuotis į vestuves, balius. Taip ir išmoko maisto gamybos subtilybių ir ši patirtis padėjo pagrindą jos verslui.

Įsitvirtinti užtruko ne vienerius metus

Prieš įkurdama savo verslą moteris dirbo pardavėja, tačiau sumenkus atlyginimui ji nusprendė surizikuoti ir imtis savo mėgstamos veiklos – maisto gamybos, ir iš to užsidirbti pragyvenimui. „Sugalvojus tokią veiklą, po truputį pabandžiau vieną, kitą kartą kažką įdomiau pagaminti, pateikti savo valgius šeimos šventėse. Sulaukiau gerų atsiliepimų, žmonėms patiko. Tai jau nebeabejojau imtis tokio verslo. O tuo labiau, kad labai mėgstu gaminti“, – sakė Jolita.užkandžiai

Pirmųjų klientų savamokslė kulinarė ieškojo per socialinius tinklus, į Facebook kėlė savo gaminių nuotraukas. „Pati pradžia buvo labai sunki, – neslepia pašnekovė, – kol susirinkau klientų ratą, kol įsitvirtinau praėjo pora metų“.  Tiesa, moteris džiaugiasi, kad dabar jau neretai ir patys klientai ją susiranda, išgirdę teigiamus atsiliepimus ar pas kitus paragavę jos patiekalų. Taip pat jos paslaugas rekomenduoja ir sodybų, kuriose teko tiekti maistą savininkai.

Konkurencijos Jolita sako nejaučianti: „Turiu savo klientų ratą, kurie mane dar ir kitiems rekomenduoja. Darbo tikrai netrūksta, tad nesiskundžiu“.

Idėjos naujiems receptams gimsta galvoje

Jolita savo klientams siūlo per šventes ar tiesiog vakarienę su šeima paskanauti įvairių, tiek karštų, tiek ir šaltų mėsos ir žuvies patiekalų – duonos ar žuvies tortų, vieno kąsnio sumuštinukų, įvairių užkandžių. Visus patiekalus moteris gamina savo namų virtuvėje, kur turi įsirengusi kampelį su reikalingiausia įranga.

Žinoma, svarbu žmones nustebinti naujovėmis. Tam moteris dažniausiai pasitelkia savo fantaziją – pati galvoja ir tobulina naujus receptus. „Kai sugalvoju naują patiekalą jį tobulinti tenka gana ilgai, kartais užtrunku net mėnesį ar du. – Pasakojo Jolita. – Pirmiausia pagaminusi duodu paragauti šeimynai, o jeigu sulaukiu gerų vertinimų siūlau ir klientams“.

Kulinarė turi ir savo firminį receptą – vištienos suktinukus. „Tiesiog iškaulinu vištienos šlauneles, į vidų dedu įvairių daržovių, susuku, dar apsuku šonine ir pakepu. Po to dar suktinukus patroškinu ir patiekiu su padažu“, – receptu dalinasi Jolita.

Pandemija paveikė verslą

Užkandžiai

Koronaviruso pandemija paveikė ir Jolitos verslą. Iki tol daugiausiai maistą tiekus per įvairius pokylius, vestuves, prasidėjus karantinui užsakymų sumažėjo. „Daugiausiai per karantiną užsakomi užkandžiai darbo vietose pasivaišinti ar namuose, šeimos rate“, – sakė moteris.

Iki karantino, kol dar buvo galima rengti dideles šventes, Jolitos pagrindinis darbas vykdavo savaitgaliais. „Prieš vestuves ar kokį balių, kuriame maistą turiu tiekti, keliuosi 4 valandą ryto, nes nemėgsti gaminti iš vakaro, gaminu tą pačią dieną, – pasakojo Jolita, – nuo trečiadienio pradedu dirbti ir taip iki pat savaitgalio pabaigos. Pirmadienis ir antradienis man – dažniausiai laisvadieniai“.

Tiesa, laisvomis dienomis moteris nuo savo darbo nenutolsta – kuria naujus receptus, gamina ir kartu su šeimyna degustuoja bei tobulina patiekalus.

Įsitraukia visa šeima

Prie Jolitos verslo daug prisideda ir jos šeimos nariai – vyras Alvydas bei dukra Vilija. Kai reikia ruošti didelį užsakymą, moteris sako neišsiverčianti be šeimynos. Pavyzdžiui dukra gamina vieno kąsnio sumuštinukus, vyras taip pat prisideda kuo galėdamas.

žuvies tortas„Per metines šventes – Kalėdas, Velykas, būda labai daug užsakymų, būna pats darbymetis. Tuomet visą šeimą tenka įtraukti, nes pati niekaip nespėčiau“, – mintimis dalinasi kulinarė.

Ateities planuose – plėtra

Moteris paklausta ar neplanuoja ateityje samdyti daugiau pagalbos, prasitarė, kad tokie planai jos galvoje sukasi, tačiau kol kas norėtų pasitobulinti savo darbo vietą, o ir pati dar kol kas su šeimos pagalba suspėja pagaminti visus klientų užsakytus patiekalus.

„Norisi dar paaugti, pasitobulinti virtuvę, įsirengti ją dar geresnę, su naujesne, patogesne įranga“, – sako Jolita.

Žinoma, ateities planuose moteris prioritetu laiko produkcijos tobulinimą, todėl sako siekianti gaminti dar daugiau įvairesnių patiekalų, kurti naujus receptus ir jais stebinti žmones.

Patiekalai
kibinai
stalas
užkandžiai
užkandžiai
užkandžiai
užkandžiai
užkandžiai
užkandžiai
Įdaryta lydeka

Ugnė Stanaitė

Vytauto Karsoko ir asmeninio herojės archyvo nuotraukos

Sūduvos gidas

Žymos: Sūduvos veidai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Marijampolė pagerbė gabiausius abiturientus ir jų mokytojus
Indijos ambasadoriaus vizitas Marijampolėje: naujos tarptautinės draugystės pradžia
Mokolų g. 47 aikštelė bus atnaujinta
Paežerių dvaro apylinkėse kvies Lietuvos bitininkų šventė

Kultūra

Vasaros šventė Gudeliuose nuskambėjo su pramogomis ir šypsenomis
Kazlų Rūdoje – paroda, skirta neseniai anapilin iškeliavusios dr. Aldonos Vasiliauskienės jubiliejui paminėti
Ypatingas savaitgalis Želsvoje – skambėjo „VasarOK“ šventė
Vasaros šventės Pajevonyje ir Gražiškiuose subūrė bendruomenes

Sportas

Vilkaviškyje įvyko tradicinis šachmatų turnyras
Vilkaviškio atletų pasiekimai Alytaus lengvosios atletikos čempionate
Rungtynės su „Riteriais“ baigėsi lygiosiomis
„Perlą Go“ papildė „Omegos-Tauro-LSU“ marškinėlius vilkėjęs jaunuolis

Politika

Indijos ambasadoriaus vizitas Marijampolėje: naujos tarptautinės draugystės pradžia
Skandaluose įbridusių politikų atostogos anksčiau vertintos kitaip: griežtai kalbėjo ir prezidentas, ir socdemai
EK siūlo mažinti bendrųjų žemės ūkio ir žuvininkystės politikų finansavimą
Marijampolės regionas imasi aktyvių veiksmų investicijoms pritraukti: kuriamos naujos galimybės verslui

Įdomu

Miške senka telefono baterija? Patarė, ką daryti, kad neliktumėte be ryšio
Vaisingumo lenktynėse laimi jaunystė
Kaip draskyklė prisideda prie katės laimės ir geros savijautos?
Standartiniai butai, nestandartiniai lūkesčiai: ar tikrai lietuviai bijo gyventi „kaip visi“?

Verslas

Naujos prekės neatsiperka? Galite tai sustabdyti su Terra Stock prognozėmis
Siūloma svarstyti įvesti sankcijas prekybos tinklo „Mere“ savininkams
Lietuva – tarp greičiausiai inovacijose augančių ES šalių
Komandos formavimo renginiai: efektyvių komandų kūrimo strategijos

Mokslas ir studijos

Marijampolė pagerbė gabiausius abiturientus ir jų mokytojus
Rygiškių Jono gimnazijos abiturientams įteikti brandos atestatai
ŠMSM siūlo koreguoti į aukštąsias mokyklas stojančių šimtukininkų konkursinius balus: pridės papildomų taškų
Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijos abiturientams įteikti brandos atestatai

Turizmas

Prie Ivoniškio ežero Gudeliuose bus įkurta poilsio zona
Kviečiame atrasti – nauji maršrutai po Lietuvos regionus
Stovyklautojams laikas ugdyti naujus įpročius – vieno dalyko stovyklavietėse gali nelikti
Miškininkai kviečia pažinti miškų paslaptis: daugiau nei 1000 rekreacinių objektų visoje Lietuvoje
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus