• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Penktadienis, 17 spalio
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Artėjant Velykoms žinomos moterys domėjosi šventinio stalo patiekalais: dietologė išskyrė pagrindines maitinimosi klaidas

2023-04-01
Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Velykų stalas

Velykų stalas / asociatyvi „Freepik“ nuotr.

Iki Velykų likus kiek daugiau nei savaitei, daugelis jau planuoja būsimą vaišių stalą ir ieško įkvepiančių patiekalų idėjų bei dekoro elementų.

Į vėlyvuosius pusryčius sukvietęs žinomas savo ambasadores, prekybos tinklas „Rimi“ gražiausią pavasario šventę kviečia pasitikti sveikatai palankiau. Renginyje dalyvavusi gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad pavasaris – puikus laikas po žiemos nualintą organizmą aprūpinti reikalingais vitaminais bei mineralais, o daugiausiai jų galime gauti su maistu. Todėl ir ruošiant patiekalus Velykoms mitybos ekspertė primena nepamiršti šviežių daržovių, įvairių salotų, vaisių ar uogų.

Svarbiausia – įvairovė ir spalvų gausa lėkštėje

Vėlyvuosiuose pusryčiuose dalyvavusi gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė susirinkusioms viešnioms priminė, kad sveikatai palankią mitybą turi sudaryti skirtingais vitaminais ir mineralais turtingi produktai. Renkantis lėkštės turinį labai svarbu nepamiršti produktų įvairovės bei spalvų gausos, o šių principų patartina laikytis ir per artėjančias Velykas.

„Turime atkreipti dėmesį į lėkštės turinį, jo visavertiškumą ir stengtis užtikrinti įvairų, maistingą, pakankamą savo kasdienį racioną. Kiekvieną dieną turėtume rinktis tai, ką valgyti yra naudingiausia, įskaitant ne mažiau kaip 400 gramų daržovių ir vaisių, pakankamai viso grūdo kruopų, žuvies, liesos mėsos ir kiaušinių, ankštinių daržovių bei pieno produktų. Taip pat svarbu nepamiršti gerti reikiamą kiekį vandens. Pavasaris – ypatingas metas, kai spalvų ir šviežių produktų gausos išties netrūksta, todėl daugiau šviežių daržovių, įvairių salotų, vaisių ir uogų reikėtų nepamiršti ir ant Velykinio stalo“, – renginio metu pasakojo E. Gavelienė.

Pasidalino patarimais, kaip papuošti Velykų stalą

Besiklausydamos gydytojos dietologės patarimų, į renginį susirinkusios moterys grožėjosi ir įspūdingai dekoruotu vėlyvųjų pusryčių stalu, kurį papuošė tinklaraštininkė, verslininkė, „Liu Patty“ desertinės įkūrėja Liucina Rimgailė.

L. Rimgailė sako, kad per Velykas pasipuošti namus ir šventinį stalą jos šeimai yra labai svarbi tradicija, o įkvėpimu bei idėjomis dekorui ji noriai pasidalijo su renginio dalyvėmis. „Neįsivaizduoju šventinio stalo be narcizų, žaliuojančių augalų, prieskoninių žolelių – tuomet namuose tvyro tikro pavasario nuotaika bei kvapai. Per Velykas mėgstu ryškias spalvas, tad stalo dekorui išnaudoju spalvingas staltieses ir servetėles, naudoju puošnesnius indus bei stalo įrankius“, – pasakojo L. Rimgailė.

Nepamainoma šventinio stalo puošmena moters namuose tampa ir desertai, nes L. Rimgailė yra jų gaminimo profesionalė. Šeimą ji visuomet stengiasi nustebinti tiek tradiciniais, tiek naujais desertais. Tačiau Velykų stalą bene labiausiai papuošia namuose dažyti kiaušiniai. „Manau, kad ne tik mano, bet ir kiekvienoje šeimoje, kurioje yra bent vienas vaikas, kiaušinių marginimas prieš Velykas tampa ne tik gražia tradicija, bet ir puikia pramoga. Todėl stengiamės, kad ant stalo būtų kuo daugiau gražių margučių ir juos dažome skirtingais, bet natūraliais būdais“, – pasakoja L. Rimgailė ir Velykinio dekoro ar kiaušinių marginimo priemonių kviečia ieškoti gausiame „Rimi“ asortimente.

Velykų stalo be desertų ir namuose margintų kiaušinių taip pat neįsivaizduoja tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė Kotryna Stankuvė. „Man Velykų stalas asocijuojasi su pavasariu ir gaiva, tad ir patiekalus ruošiame lengvus, gaivius, su daug daržovių. Gilių maisto tradicijų, išskyrus margučius pusryčiams, neturime, kasmet išbandome vis ką nors naujo. Bet štai desertas ant šventinio stalo privalo būti visada. Už jį esu atsakinga aš, tad dažniausiai gaminu mielinės arba raugintos tešlos pynes, kepu gaivesnį citrusinį keksą ar tortą“, – renginio dalyvėms pasakojo K. Stankuvė.

Kruopščiai atrinktas Velykų asortimentas 

Pusryčių metu renginio viešnios ne tik išklausė gydytojos dietologės E. Gavelienės patarimų, bet ir skanavo „Rimi“ Velykų naujienas, kurias bus galima įsigyti šventinę savaitę. Anot kulinarijos technologės Linos Barčaitės, per šventes nenorintys vargti virtuvėje ar tiesiog pritrūkę kulinarinių idėjų „Rimi“ prekybos centruose ras kruopščiai atrinktą ir platų jau paruoštų gaminių pasirinkimą: „Formuodami šventinį „Mano dienai“ asortimentą visuomet ieškome aukso vidurio tarp to, ko nori tradicinių skonių išsiilgę pirkėjai bei to, ko ieško naujų skonių mėgėjai. Per šias Velykas siūlome įsigyti pavasariškas daržovių salotas su vištiena, ypatingą suktinuką su silke ir šviežiu sūriu, jau keletą metų išbandytą, pirkėjų atrastą ir pripažintą vyniotinį su omletu. Tuo tarpu kiaušinių užtepėlė su avokadais puikiai tiks užkandžiams, o jautiena arba lašiša drebučiuose – stalui papuošti.“

Pasak L. Barčaitės, tradicinis „Panettone“ pirkėjų tarpe populiarus ne tik per Kalėdas, bet ir per Velykas: „Šiais metais desertui turėsime ir specialiai Velykoms kepamą pyragą, keksą su varškės ir uogų įdaru bei nepakartojamo skonio pyragą su karamelės ir apelsinų įdaru. Tai itin šventiškas derinys, kuris patiks net ir išrankiausiam saldumynų mėgėjui.“

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Šakių „Varpo“ mokykla šventė 35 metų jubiliejų
Marijampolėje tvarkomos dar dvi automobilių stovėjimo aikštelės
„Spindulio“ kino teatro repertuaras
Kazlų Rūdos savivaldybės gyvenvietėse gerinama vandens kokybė

Kultūra

Savaitgalio renginiai Sūduvoje
Legendinė grupė „Karališka erdvė“ pasidavė prašymams: grįžta koncertui „Žalgirio“ arenoje
Gavaltuvoje skambėjo rudens spalvų ir muzikos pilnas koncertas
Gelgaudiškyje nuaidėjo jubiliejinė „Gelgaudiškio armonika 2025“

Sportas

Vilkaviškyje surengtos mokinių 2025 m. rudens kroso pirmenybės
Kazlų Rūdos „Kazlų Rūda“ savoje aikštėje pranoko Prienų „Nemuno“ dublerius
Vyko Vilkaviškio rajono moksleivių rudens kroso pirmenybės
Lemiamu spurtu „Perlas Go“ išrašė pirmąjį pralaimėjimą žalgiriečiams

Politika

Vilkaviškio rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė dalyvavo mokomajame vizite „Jaunimo darbas Portugalijoje“
Trečiokai lankėsi pas Marijampolės merą
Vicemerei Daivai Riklienei – Mykolo Romerio universiteto padėka už bendradarbiavimą
Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Jungiame sienas, kuriame ateitį: turizmo plėtros perspektyvos Lietuvos–Lenkijos pasienyje“

Įdomu

„Groomingas“ – kaip atpažinti nematomą pavojų vaikų saugumui?
Netikėti svečiai kelia stresą 64 proc. lietuvių – baiminasi, kad šie pamatys netvarką
Kaip lovos dizainas veikia miegamojo atmosferą?
Kviečiama dalyvauti apklausoje dėl laikino atokvėpio paslaugos

Verslas

Suvirinimo aparatai ir energijos sąnaudos
Kviečiama dalyvauti konkurse „Sukurta Marijampolėje 2025“
Investicinė bendrovė „Unlim“ investuos iki 10 mln Eur į jaunas gamybos įmones Lietuvoje
Nuo vietinės parduotuvės iki pardavimų visoje Europoje: kaip ištrūkau iš 95 % spąstų

Mokslas ir studijos

Šakių „Varpo“ mokykla šventė 35 metų jubiliejų
Trečiokai lankėsi pas Marijampolės merą
Marijampolėje startuoja du jaunimui skirti technologijų projektai – „BeTech akademija“ ir „RoboForge lyga“
Vilkaviškyje surengtos mokinių 2025 m. rudens kroso pirmenybės

Turizmas

Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Jungiame sienas, kuriame ateitį: turizmo plėtros perspektyvos Lietuvos–Lenkijos pasienyje“
Kalvarijos savivaldybėje paminėta Pasaulinė turizmo diena
Raudondvario grafo Tiškevičiaus šventovė
Regiono turizmo forume – idėjos, partnerystės ir ateities vizijos
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus