• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Antradienis, 18 lapkričio
Sūduvos Gidas
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

2015-10-31
Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
A A

Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.

Puikiai žinome, kad Helyvonas – ne tik vaiduoklių šventė. Neatsiejamas šios šventės simbolis – moliūgai. Juos virtuvės šefas siūlo naudoti papuošimui ar net pagaminti iš jų indus patiekalams. Antai aštraus skonio mini kukuliukai iš mėsos faršo ar aštrūs vištienos piršteliai puikiai įsikurs tokiame dubenyje.

„Helovyno patiekalai turėtų būti aštraus skonio, nes ši šventė – aštrių pojūčių mėgėjams! – pasakoja virtuvės šefas, – Tokius pojūčius galite pajausti ne tik šėldami, bet ir skaniai užkandžiaudami. Vienas iš patiekalų, kuris itin sušildo – pertrinta moliūgų sriuba su parūkyta vištiena, paskaninta Tabasko padažu. Šiai šventei puikiai tinka įvairios tortilijos, buritos, taip pat trapios tešlos Kiš lorenai (Quiche Lorraine), kurių įdarui galite panaudoti tiek daržoves, tiek parūkytą mėsytę.“

Ruslanas Bolgovas pasakoja, kad karštai rūkyta vištiena labai tinka Helovyno patiekalams, nes gaminiai turi labai įdomų ir apetitą keliantį dūmo kvapą bei skonį, be to, ši mėsa yra labai minkšta. Žinoma, patiekalams paskaninti jos nereikia daug.

Vaiduoklių šventės patiekalai turi būti labai spalvingi: daug oranžinės ir raudonos spalvos, o jas išgauti padės ne tik aukso rudumo mėsa, bet ir daug spalvingų daržovių.

Na, o gėrimas – žinoma pomidorų sultys! Kad jos būtų aitresnės, pabarstykite šiek tiek pipirų, druskos, įpilkite kelis lašelius Tabasko padažo, galite įspausti ir citrinų sulčių, o į stiklinę įdėkite šiaudelį bei saliero stiebą. Lai tai būna nealkoholinė „Kruvinoji Meri“!

Šį kartą virtuvės šefas dalinasi paprasto, bet labai skanaus užkandžio receptu. Tai įvairių skonių mažieji mėsainiai su gardžiai paruoštomis daržovėmis ir karštai rūkyta vištienos šlaunelių mėsa.

RECEPTAS: Aštrūs Helovyno mėsainiai su rūkyta vištiena
(receptas
4 mini mėsainiams)

Mėsainiams pagaminti reikės:

Mažų bandelių, 4 vnt.
Karštai rūkytos vištienos šlaunelių mėsos, 200 g.
Šalto rūkymo šoninės, 8 juostelės
Skirtingų spalvų salotų lapų
Juodų kumato pomodorų, 3 vnt.
Sviesto, ½ pakelio, t.y. 100 g
Česnako, 2 skiltelių
Žiupsnelio čiobrelių
Baklažano, 1 vnt.

Padažui pagaminti reikės:

Majonezo, 4 šaukštų
Grūdėtųjų garstyčių, 1 šaukšto
Skrudintų svogūnų dribsnių, 1 šaukšto
Barbekiu padažo, 2 šaukštų

Gaminame mėsainius:

Sviestą įdedame į puodą, tada sudedame sutraiškytas česnako skilteles, čiobrelį ir pašildome ant kaitlentės. Sviestui ištirpus šiek tiek paverdame, kad išgaruotų visas skystis (vanduo). Perpjauname bandeles, jų vidinę pusę patepame šiuo sviestu ir apskrudiname: geriausia apkepti ant grilinės keptuvės, o jei tokios neturite – orkaitėje iš abiejų pusių. Svarbu, kad apatinė bandelės dalis būtų apskrudusi.

Baklažaną supjaustome piršto storio gabaliukais, pabarstome druska ir palaikome 20 min., paskui nuplauname, nusausiname ir apkepame iš abiejų pusių ant karšto aliejaus. Apkeptą baklažaną padėkime ant popierinės servėtėlės, kad sugertų riebalus.

Šoninės juosteles paskrudiname orkaitėje iki traškumo ant kepimo popieriaus, taip pat padedame ant popierinės servėtėlės, kad sugerų riebalus, o rūkytą šlaunelių mėsą supjaustyti piršto storio griežinėliais.

Pomidorus taip pat supjaustome tokio paties storio skiltelėmis ir patepame paruoštu sviestu, tada iš abiejų pusių apkepame ant keptuvės.

Padažui skirtus ingredientus visus sumaišome ir juo patepame nuplautas salotas .Paimame apkeptų bandelių apatines dalis ir gražiai dedame sluoksniais ingredientus: vieną mėsainį su baklažanu ir šonine bei salotomis, kitą su pomidoru ir rūkyta vištienos mėsa bei salotų lapais, tuomet uždedame viršutines bandelių dalis.

Paruoštus mėsainius galite perverti medine lazdele, kad nesuirtų, galite papuošti žolelėmis, sūriu, na ir patiekti moliūguose ar šalią jų.

Skanaus!

DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Vilkaviškio rajone eismo įvykio metu žuvo žmogus
Naujasis „Sūduvos“ prezidentas – Mantas Agentas
Kybartuose liepsnojo garažų masyvas
Apie tvarią maisto sistemą – su partneriais Suomijoje

Kultūra

Šakiuose surengta popietė „Tapatybės ir atminties formatai“
Europos kino festivalis „Scanorama” – ir Marijampolėje
Gruodžio 6-ą dieną Marijampolėje sužibs miesto Kalėdinė eglė
Zanavykų teatras tapo Respublikinės mėgėjų teatrų šventės „Atspindžiai“ laureatais

Sportas

Naujasis „Sūduvos“ prezidentas – Mantas Agentas
Dvigubas „atakiečių“ savaitgalis namų rungtynėse – be pergalių
Smiginio klubas „Keturvalakiai“ šventė 3-ąjį gimtadienį!
NKL: „Sūduva-Mantinga“ iškovojo dramatišką pergalę Mažeikiuose, Vilkaviškio ekipa patyrė dar vieną pralaimėjimą

Politika

Apie tvarią maisto sistemą – su partneriais Suomijoje
Marijampolės savivaldybėje apsilankė Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijos mokiniai
EP narė Rasa Juknevičienė dalyvauja Saugumo ir gynybos forume Londone
Marijampolėje organizuojami NVO mokymai – stalo pratybos

Įdomu

Pasveikinta 100-ojo kūdikio susilaukusi Šakių rajono šeima
Kazlų Rūdos miškų masyvo praeities detalės
Po traumos – ilgos eilės, tačiau jėgų reikia dabar: kaip gauti reabilitaciją greičiau?
Kvietiškio dvaro legenda arba didikų galybės likučiai prieškario Marijampolėje

Verslas

Europos Parlamento biuras Lietuvoje kartu su Sūduvos pramonės ir verslo asociacija Marijampolėje organizavo susitikimą su Europos Parlamento nariais
„Vilkyškių pieninei“ – Konkurencijos tarybos leidimas įsigyti „Marijampolės pieno konservus“
Šventinis verslo dienos vakaras Marijampolėje: apdovanojimai, padėkos ir įkvepiantys palinkėjimai
LPK Darbo ir socialinės politikos, žmogiškųjų išteklių komitetui pirmininkaus R. Stankevičienė

Mokslas ir studijos

MRU Marijampolėje: dekanė dr. R. Bogužaitė apie tai, kaip atrasti kryptį net ir neturint žemėlapio
Armino progimnazija keičiasi iš pagrindų – formuojama moderni, mokiniams draugiška mokykla
Marijampolės savivaldybėje apsilankė Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijos mokiniai
Marijampolės jaunimas ieškojo atsakymo į klausimą – „O kas po 12?“

Turizmas

Vilkaviškyje pristatytas taktilinis baltų genčių žemėlapis
Ramybės parkas pasipildo naujais tautodailės kūriniais
Kalvarijos savivaldybės atstovai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Jungiame sienas, kuriame ateitį: turizmo plėtros perspektyvos Lietuvos–Lenkijos pasienyje“
Kalvarijos savivaldybėje paminėta Pasaulinė turizmo diena
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus