Rugsėjo 20 dieną Vilkaviškio skyriuje vyko integruota maisto ruošimo ir istorijos pamoka: „Smetoninio laikotarpio dvarų kulinarinis paveldas – saldūs patiekalai“.
Pamokos tikslas, kad mokiniai orientuotųsi istoriniame laikotarpyje, galėtų apibūdinti šio laikotarpio istorines asmenybes ir jų gyvenimo būdą, gebėtų gaminti ir patiekti saldžiuosius patiekalus pagal senąsias procedūras.
Kulinarijos vyresnioji profesijos mokytoja Virginija Stankevičienė bei istorijos vyresnioji mokytoja Ofelija Čėsnienė Vg20V ir Vg22V grupės mokiniams papasakojo ne tik apie Smetoninį Lietuvos istorijos laikotarpį, bet ir apie tuo metu Sofijos Smetonienės įvestą naujovę – popiečio arbatėles. Mokiniai ragavo keptų obuolių kremą ir trapios tešlos pyragėlius, kurie buvo patiekiami per S. Smetonienės popietes.