• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Šeštadienis, 20 rugsėjo
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Lietuva prisijungė prie prestižinio „MICHELIN Guide“ klubo: paskelbti žvaigždes gavę restoranai

2024-06-14
Lietuvos naujienos, Maitinimas, Turizmas
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Restoranas

Restoranas / asociatyvi Freepik nuotr.

Birželio 13 dienos vakarą Vilniuje „MICHELIN Guide“ atstovai iškilmingai paskelbė, kad Lietuva nuo šiol turės 4 restoranus, įvertintus viena MICHELIN žvaigžde. Anoniminių „MICHELIN Guide“ ekspertų sudarytame Lietuvos restoranų sąraše atsidūrė 26 vietos, kuriose mėgautis patiekalais ir gėrimais rekomenduoja prestižinis „Michelin“ gidas.

„Michelin“ žvaigždės suteiktos restoranams „Džiaugsmas“, „Demo“, „Pas mus“ ir „Ninteen18“, visi jie veikia Vilniuje.

4 restoranai dėl gero kainos ir kokybės santykio buvo pripažinti vertais „Big Gourmand“ vardo: „Gaspar’s“, „14Horses“, „Le Travi“ ir „Nüman“.

Dar vienas restoranas gavo „Michelin“ žaliąją žvaigždę už tvarios gastronomijos puoselėjimą: Radiškyje įsikūręs „Red Brick“.

Galiausiai, dar 26 Lietuvoje veikiantys, ekspertus sužavėję restoranai pateko į MICHELIN gidą: Vilniuje esantys „Amandus“, „Augustin“, „Da Antonio“, „Dine“, „Eleven“, „Ertlio Namas“, „Fabrikėlis“, „Farmer & The Ocean“, „Gastronomika“, „HeJi“, „Justa Pasta“, „Momo Grill“, „Pacai“, „Protėviai“, „Somm“, „Stebuklai“, „Stikliai“, „Telegrafas“, Kaune esantys „DIA“, „Uoksas“, „Monte Pacis“, „Arrivee“, Klaipėdoje esantis „Monai“, Trakuose esantis „Apvalaus Stalo Klubas“, Palangoje esanti „Vila Komoda“ ir Radiškyje esantis „Red Brick“.

Trys specialūs MICHELIN apdovanojimai buvo įteikti talentingiems virtuvės profesionalams. „Michelin“ jaunojo virėjo apdovanojimas atiteko Tadui Eidukevičiui iš „Demolofto“. Gido inspektoriai gyrė someljė Kamilės Bartusevičiūtės iš „Pacų“ įgūdžius bei profesionalumą ir skyrė jai MICHELIN someljė apdovanojimą. Apdovanojimas už aptarnavimą atiteko restorano „Gaspar‘s“ šeimininkui Gasparui Fernandesui ir komandai.

„Džiaugiamės galėdami pristatyti pirmąjį MICHELIN gidą po Lietuvą. Tai užbaigia Baltijos šalių trilogiją, ir MICHELIN gidas jau visiškai aprėpia šį regioną. Gide pristatomi 34 restoranai, iš kurių devyniems suteikti specialūs įvertinimai – nuo keturių „MICHELIN Bib Gourmands“, kuriais pažymima gera kokybė ir gera kaina, iki keturių MICHELIN žvaigždžių, kuriomis įvertinama aukščiausio lygio virtuvė, ir nepamirštant vienos MICHELIN Žaliosios žvaigždės, skirtos restoranui, kuris ypatingai prisideda prie tvaraus maitinimo. Kiekvienas mūsų atrinktas restoranas pelnytai nusipelnė savosios vietos, ir šie restoranai iš tiesų yra geriausi iš geriausių. Keliaudami MICHELIN inspektoriai ragavo ir klasikinių, ir modernių patiekalų, ir vietinių, ir iš viso pasaulio atkeliavusių patiekalų, ir patiekalų, kuriais galima dalytis neįpareigojančioje aplinkoje, ir patiekalų, kuriuos galima paragauti iš degustacinio meniu, todėl mūsų pirmąjį pasirinkimą papuošė įvairūs restoranų stiliai“, – sako Gwendal Poullennec, MICHELIN gido tarptautinis direktorius.

„Mūsų šalis garsėja ne tik savo istoriniu paveldu ir nuostabaus grožio gamta, bet ir autentiška kulinarine patirtimi, kurią pagaliau pripažino ir prestižinis „Michelin“ gidas. Šis pripažinimas ypač svarbus. Jis įrodo, kad mūsų virtuvės šefai yra pasaulinio lygio, o kartu kviečia keliautojus dar vienu būdu patirti Lietuvos autentiškumą – šįkart per skonio eksperimentus ir pagarbą gastronominėms tradicijoms“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Daugybės šalių ir miestų patirtis rodo, kad MICHELIN gidas suteikia stiprų impulsą turistų planams. Savo ruožtu su „Keliauk Lietuvoje“ komanda esame pasirengę išnaudoti šį ryškų momentą ir paversti jį daugybe pasiūlymų ir pozityvių patirčių Lietuvos svečiams. Iš įvairių tyrimų ir patirties tarptautinėse parodose matome, kad gastronominis turizmas Lietuvai yra ypač perspektyvi niša. Dabar atėjo metas tai įrodyti praktiškai“, – sako VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ vadovė Olga Gončarova.

O. Gončarova džiaugiasi, kad Lietuva atsidūrė garsiausiame pasaulio gastronomijos žemėlapyje tapdama naujausiu traukos objektu turistams. Restoranų įvertinimai atspindi restoranų kultūros įveiktą kelią, sėkmingai perimtą patirtį ir kūrybiškumą, kurį pastebi ir išskiria MICHELIN gido inspektoriai.

Anonimiškai veikiantys MICHELIN inspektoriai kruopščiai tyrinėjo Lietuvą, ieškodami geriausių šalies restoranų. Jie aplankė skirtingus Lietuvos regionus ir miestus.

Keliaudami po Lietuvą „Michelin“ gido inspektoriai ragavo klasikinių ir modernių patiekalų – nuo vietinių šaknų turinčių iki prancūziškų, itališkų ir indiškų; nuo gardžių bandelių turguje iki pavyzdinių degustacinių meniu, į kuriuos įtraukiami geriausi vietiniai ir sezoniniai produktai.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Aušrinė ArmonaitėBaltijos šalysEkonomikos ir inovacijų ministerijaGasparas FernandesasGwendal PoullennecKamilė BartusevičiūtėKaunasKlaipėdaMICHELINMichelin GuideOlga GončarovaPalangaRadiškisTadas EidukevičiusTrakaiVilniusVšĮ „Keliauk Lietuvoje“
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Sūduvos jaunimo simfoninis orkestras: ketveri metai pakeitę regiono kultūrą
Dėl sistemos atnaujinimų darbų – laikinai neprieinamos paslaugos gyventojams
Paežerių dvare vyko mokslinė konferencija
Visa Lietuva šoka – Marijampolė šoko kartu!

Kultūra

Sūduvos jaunimo simfoninis orkestras: ketveri metai pakeitę regiono kultūrą
Paežerių dvare vyko mokslinė konferencija
Visa Lietuva šoka – Marijampolė šoko kartu!
Savaitgalio renginiai Sūduvoje

Sportas

Sūduvos regiono krepšinio teisėjų akademija kviečia mokytis teisėjavimo
Taurės turnyras baigėsi pusfinalyje
Marijampolės atstovai – Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių finale!
Kazlų Rūdos diskgolfo lygos penktajame etape triumfavo Jonas Gruzdys ir Martynas Klimavičius

Politika

Nauji įtarimai tyrimuose dėl galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo pareikšti merui ir dar vienam asmeniui
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Piniginės paramos skyrius
Marijampolės tarybos narė Pituškienė visiškai išteisinta „čekiukų“ byloje
Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje

Įdomu

Jonas Jablonskis Marijampolėje: rusų kalba gimnazijoje, o miesto gatvėse – lenkų
Kodėl vairavimui pataria rinktis specialius akinių lęšius: saugumas svarbiausia
Į parduotuves gali įeiti tik šie gyvūnai: kaip elgtis juos sutikus?
Tylus darbdavių kartelis: kodėl jūs negaunate geresnio darbo pasiūlymo

Verslas

Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje
Privalomas reikalavimas įmonėms: daugiau moterų vadovų pozicijose
Lietuvos įmonės kviečiamos dalyvauti žaliųjų technologijų verslo misijose užsienyje
Skelbiama registracija į mugę „Sūduvos kraitė 2025“

Mokslas ir studijos

Erasmus+ studentai MRU Sūduvos akademijoje: mažas miestas – dideli atradimai
„Švietimo plunksnos 2025“: kviečiama rinkti laureatus
Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija paskirta 2025–2026 mokslo metų brandos egzaminų bazine mokykla
MO ir „TMV Foundation“ pristatė edukacinių užsiėmimų projektą Marijampolės mokiniams

Turizmas

Istoriniai Marijampolės miesto šešėliai atgimė ant restobaro „Kampas“ sienos
Kaimelio dvaras – atgimstantis istorijos liudininkas
EIMIN tęsia investicijas, skirtas į Lietuvą pritraukti užsienio turistų
Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus