Maistas yra ne tik didelis malonumas kone kiekvienam šiame pasaulyje esančiam žmogui, bet ir būtinybė išgyvenimui. Visgi, nors be maisto išgyventi negali niekas, mūsų dienomis pasirinkimas yra itin platus. Kiekvienas žmogus gali rasti labiausiai jo skonį ir poreikius atitinkančius produktus. Tam, kad tokia plati įvairovė būtų sukurta, vien tik fantazijos nepakanka – reikalinga speciali maisto gamybos įranga, kurios pagalba galima pagaminti įvairiausius produktus bei patiekalus. Pastaruoju metu vis daugiau žmonių domisi liofilizuotais vaisiais ir daržovėmis, tad tikrai verta pasidomėti kas tai yra ir kaip jie yra pagaminami.
Daržovių liofilizavimui yra reikalinga speciali maisto gamybos įranga. Vaisiai, uogos ir daržovės yra dedami į specialius puodus, kuriuose viskas yra užšaldoma. Tuomet, visas sušalęs vanduo yra šalinamas iš maisto naudojant specialias garinimo technologijas. Tik kokybiškai atlikus vandens pašalinimo procesą galima dėti vaisius bei daržoves į specialų liofilizatorių, kuriame specialioje temperatūroje viskas yra išdžiovinama galutinai. Paprastai visas procesas užtrunka apie tris ar keturias dienas, o tuomet produktas jau būna paruoštas vartojimui.
Liofilizacijai reikalinga maisto gamybos įranga dažnai yra naudojama ruošiant kavas ir arbatas. Maža to, tai itin populiarus būdas ruošiant maistą vaikams, nes jiems smagu valgyti tokias džiovintas uogas, vaisius ar daržoves.