Penktadienio vakaras – metas, kai po savaitės darbų norisi pailsėti bei pasigardžiuoti skaniu maistu.
„Sūduvos gidas“ savo skaitytojams šiandien siūlo greitai paruošiamo ir skanaus varškės apkepo su bananais receptą!
VARŠKĖS APKEPAS SU BANANAIS
Ingredientai:
- 500 g varškės (geriausia liesa);
- 2 bananai;
- 2 kiaušiniai;
- 3-4 šaukštai cukraus (priklausomai nuo saldumo pageidavimų);
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- 4 šaukštai manų kruopų;
- 2 šaukštai sviesto (galima pakeisti aliejumi);
- 1 šaukštelis kepimo miltelių (nebūtina);
- žiupsnelis druskos.
Paruošimas:
- Įkaitink orkaitę iki 180°C.
- Bananus supjaustykite griežinėliais.
- Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gerai išplakite.
- Į masę suberkite varškę, manų kruopas, druską ir, jei norite, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
- Į gautą masę įdėkite supjaustytus bananus ir švelniai juos įmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į sviestu pateptą kepimo formą.
- Kepkite 35–40 minučių, kol paviršius bus gražiai auksinis ir apkepas įgaus tvirtą konsistenciją.
Patarimai:
- Jei norite, galite įdėti šiek tiek cinamono arba riešutų, kad suteiktumėte papildomo skonio.
- Apkepas puikiai tinka tiek karštas, tiek atvėsęs.
Skanaus!
Šaltinis:
Sūduvos gidas