• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Antradienis, 16 rugsėjo
Sūduvos Gidas
Justicija
Reklama
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Metas kurti lauko kepsnines: tokią vakarienę pasigaminsite greitai, o mėgausis visa šeima

2024-04-04
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
A A
Dešrelių kepimas

Dešrelių kepimas / asociatyvi „Freepik“ nuotr.

Kai lepina malonūs orai, savaitgalio pietums ar vakarienei po darbų smagu užsikurti grilį ir šio to išsikepti ant ugnies. Vis dėlto, gaminant visai šeimai nesinori gaišti laiko, tad mieliau renkamės neįmantrius, kuo paprastesnius valgių variantus, pavyzdžiui, keptas dešreles su mėgstamų salotų garnyru.

Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad renkantis dešreles svarbiausia atkreipti dėmesį į jų sudėtį ir primena, ko pro akis nepraleisti skaitant jų etiketes.

Svarbu atidžiai peržiūrėti sudėtį

Dešrelės – vienas paprasčiausių, lengviausiai bei greičiausiai paruošiamų patiekalų iš mėsos. Nors nuomonės apie jų vartojimą išsiskiria, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, jog dešrelės – perdirbtos mėsos gaminys, todėl jas rinktis reikia atsakingai: skaityti ženklinimą ir vartoti saikingai.

„Renkantis dešreles, kaip ir bet kurį kitą gaminį, reikia iš eilės skaityti, kas yra jų sudėtyje. Perskaičius bus aišku, iš ko pagaminta dešrelė ir kiek joje yra mėsos bei kitų priedų. Sveikatai palankiausios dešrelės turėtų būti pagamintos iš vienos rūšies mėsos. Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į jose esantį mėsos kiekį (mėsos turėtų būti didžiausias procentas), druskos ar kitų papildomų priedų sąrašą. Gaminio kokybę išduoda ir pačių dešrelių išvaizda. Jos turėtų būti natūralios spalvos“, – pasakoja E. Gavelienė.

Gydytoja dietologė primena, kad dešrelės priskiriamos perdirbtiems mėsos gaminiams, todėl jų vartojimas turėtų būti saikingas: „Svarbu neužmiršti, kad sveikatai visuomet palankiausia valgyti ne perdirbtus, bet natūralius, pramoniniu būdu neapdorotus produktus. Nors dešrelės yra išeitis skubantiems, mitybos racione jos neturėtų pakeisti liesos mėsos ar paukštienos. Per savaitę tiek vaikams, tiek suaugusiems dešrelių pakanka suvalgyti iki porcijos (apie 50 gramų).“

Keptos dešrelės – populiarus grilio patiekalas

Anot prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, dešrelių populiarumą lemia ne tik lengvas jų paruošimas, bet ir platus pasirinkimas: nuo klasikinių vištienos ar sultingų mėsos dešrelių iki veganiškų augalinio daržovių pagrindo dešrelių. Be to, ruošiant jas ant grilio, nereikia ypatingų virtuvės įgūdžių ar sudėtingų receptų – sudėjus ant grotelių iškeps ir gardžiai apskrus vos per kelias minutes.

„Savo asortimente turime įvairių grilio produktų pasirinkimą, o ir pirkėjai yra linkę eksperimentuoti, tad ant kepsninių keliauja ne tik paukštiena, mėsa ar žuvis, bet ir įvairūs sūriai, skirtingos daržovės bei vaisiai. Labai populiarios yra ir dešrelės. Kepimui ant grilio galima kepti tiek šviežios kiaulienos ar kalakutienos, tiek vištienos dešreles. Prie iškeptų dešrelių lengvai priderinsite mėgstamus daržovių garnyrus, šviežias salotas bei skirtingus padažus“, – teigia O. Suchočeva.

Lepinant šilumai ir saulėtiems orams kviečiame kurti lauko kepsnines ir ant grilio išsikepti vištienos dešrelių, kurios bus puiki vakarienė visai šeimai. Garnyrui šalia jų verta pasigaminti ir gaivių kopūstų salotų.

RECEPTAS

Ant grilio keptos vištienos dešrelės su gaiviomis kopūstų salotomis

Kepimui reikės: 

400 g šviežių vištienos dešrelių.

Salotoms reikės:

1 vnt. kopūsto (galima naudoti paprastą, savojinį arba pekininį);

1 vnt. ilgavaisio agurko;

30 g laiškinių česnakų.

Padažui reikės:

4 v. š. alyvuogių aliejaus;

1 saujos anakardžių ir graikinių riešutų;

3 v. š. tarkuotojo kietojo sūrio;

1 vnt. nedidelės citrinos;

30 g špinatų;

20 g šviežių bazilikų (galima keisti kalendromis, petražolėmis arba mėtomis);

10 g laiškinių česnakų;

1 vnt. šalotinio svogūno;

2 v. š. ryžių acto (tinka ir obuolių arba baltojo vyno actas);

2 skiltelių česnako;

0.5 a. š. druskos.

Gaminimo eiga: 

Pasiruoškite lauko kepsninę ir į kepimo groteles sudėkite vištienos dešreles.
Per tą laiką, kol grilis kursis, pasigaminkite salotas. Smulkiai supjaustykite kopūstą, agurką ir česnakų laiškus.
Pasiruoškite salotų padažą. Į elektrinio smulkintuvo indą sudėkite bazilikus, špinatus, laiškinius česnakus, svogūną, česnako skilteles. Įspauskite citrinų sultis, įpilkite alyvuogių aliejų, ryžių actą ir suberkite riešutus. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Citrinos sulčių kiekį padaže galite pasikoreguoti pagal savo skonį.
Į dubenį su smulkintais salotų ingredientais supilkite pasiruoštą padažą ir gerai permaišykite.
Išsikepkite dešreles ir šalia jų garnyrui patiekite pasigamintas salotas.
Skanaus!

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Edita GavelienėOlga Suchočeva
DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Gavaltuvoje nuaidėjo spalvinga šventė „Lik sveika, vasarėle!“
Kai laisvė buvo svarbesnė už gyvenimą: Tauro partizanų apygardos atminčiai – 80 metų
Šakių kultūros centro galerijoje atidaryta Lolitos Rūgytės tapybos darbų paroda
Rugsėjo 16–22 dienomis – Europos judumo savaitė Marijampolėje!

Kultūra

Gavaltuvoje nuaidėjo spalvinga šventė „Lik sveika, vasarėle!“
Kai laisvė buvo svarbesnė už gyvenimą: Tauro partizanų apygardos atminčiai – 80 metų
Šakių kultūros centro galerijoje atidaryta Lolitos Rūgytės tapybos darbų paroda
Šakių viešojoje bibliotekoje – tarptautinė raštingumo diena

Sportas

„Sūduva B“ sužaidė lygiosiomis Alytuje
Kazlų Rūdos savivaldybės Taurės tinklinio maratoną laimėjo „Blykstė“
Kazlų Rūdoje – LKL ir NKL patirties turintis naujokas iš Prienų bei šansas vietiniam jaunuoliui
Kazlų Rūdos savivaldybės Taurė – „Niekur nežaidę“ futbolininkų rankose

Politika

Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje
Marijampolėje vyko LVTPS posėdis
Šakių rajono savivaldybėje vyko rajono socialinių įstaigų vadovų pasitarimas
Vilkaviškyje viešėjo Nyderlandų Karalystės ambasadorius

Įdomu

Tarpukario vilkaviškiečių verslai, įmonės ir fabrikai
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Administracijos ūkio skyrius
Nuo odos priežiūros iki vidinės ramybės: ką turite žinoti apie grožį brandžiame amžiuje?
Sukčių pinklės: kodėl jaunimui gėda prisipažinti tapus apgavystės auka?

Verslas

Vilkaviškio savivaldybės atstovai dalyvavo Marijampolės regiono plėtros plano darbo grupės posėdyje
Privalomas reikalavimas įmonėms: daugiau moterų vadovų pozicijose
Lietuvos įmonės kviečiamos dalyvauti žaliųjų technologijų verslo misijose užsienyje
Skelbiama registracija į mugę „Sūduvos kraitė 2025“

Mokslas ir studijos

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos mokytojų kolektyvą papildė Prezidento Kazio Griniaus giminaitis
Į ugdymo įstaigas sugrįžusius moksleivius sutinka atnaujintos erdvės
Investicijos į ateitį: modernizuojamos Marijampolės švietimo įstaigų erdvės
Vilkaviškio rajone pradėtas rengti 2026–2030 metų mokyklų tinklo pertvarkos planas

Turizmas

Istoriniai Marijampolės miesto šešėliai atgimė ant restobaro „Kampas“ sienos
Kaimelio dvaras – atgimstantis istorijos liudininkas
EIMIN tęsia investicijas, skirtas į Lietuvą pritraukti užsienio turistų
Įrengta laisvalaikio zona prie Naujaprūdžio (Zyliškės) tvenkinio
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus