• Artimiausi renginiai
  • Savaitgalis
  • Receptai
  • Sūduvos istorija
  • Pranešk
  • Įmonių katalogas
9 °c
Marijampolė
10 ° Št
12 ° Sk
10 ° Pr
Penktadienis, 9 gegužės
Sūduvos Gidas
Belodenta
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
    • Marijampolė
    • Šakiai
    • Vilkaviškis
    • Kazlų Rūda
    • Kalvarija
  • Renginiai Sūduvoje
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
    • Renginių archyvas
  • Mokslai
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Politika
  • Sveikata
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Velykų stalui – anties krūtinėlė per dešimt minučių ir pyragas kiaušinių lukštuose

2016-03-26
Įdomu
Laikas: 4 min skaitymo
A A

Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona Juciūtė visada siūlo pažvelgti į tradicines šventes šiek tiek netradiciškai. Ne išimtis ir šios Velykos, per kurias ji siūlo išmėginti su apelsinų sultimis keptą anties krūtinėlę, kiaušinius ragauti užkandant puikia prieskonine duonele, o desertui išbandyti paschą ir brownie kiaušinių lukštuose.

„Velykoms įprasta kepti tradicinę saldžią pynę. Bet šįkart siūlau išsikepti prieskoninės duonelės su česnakais, prie kurios puikiai tiks svarbiausias šios šventės patiekalas – kiaušiniai“, – sakė I. Juciūtė.

Pagrindiniam patiekalui maisto specialistė siūlo su apelsinų sultimis keptą antį, kuri turėtų palikti įspūdį visiems valgytojams.

„Tai efektingas ir labai greitai paruošiamas patiekalas – šiek tiek laiko pasiruošimui, o orkaitėje kepti  reikės tik 10 minučių. Anties krūtinėlė – išskirtinio skonio, labai maistinga, tačiau mažai kaloringa, todėl paruošę karštam stalui šį patiekalą apsaugosite svečius nuo persivalgymo“, – aiškina Maistoklubas.lt autorė.

Velykinė pascha – labai populiarus saldus velykinis patiekalas Rusijoje ir kitose pravoslaviškose šalyse. Jei dar neragavote, I. Juciūtė siūlo tai padaryti jau per šias Velykas, nes tai išties yra ne tik labai skanus desertas, bet ir stalo puošmena. O ir pagaminsite ją visai nesunkiai.

„Varškę paschai skaniau naudoti riebesnę, tačiau tinka ir liesesnė. Ruošiant šį patiekalą galima naudoti mėgiamus džiovintus vaisius ar riešutus, tik norėčiau pastebėti, kad ryškesni atrodys įspūdingiau“, – pataria pašnekovė.

Desertui taip pat visada galite iškepti pyragą paprastą formoje, tačiau kur kas įdomiau jis atrodys iškeptas tuščių kiaušinių lukštuose. Pasak I. Juciūtės, galima net papokštauti ir pabandyti įtikinti namiškius, kad tai – kuo tikriausi kiaušiniai.

„Linkiu praleisti Velykas kartu su pačiais artimiausiais prie šviesaus, pavasariu kvepiančio stalo. Jei ruošdamiesi šventei norite patirti mažiau streso, susėskite su šeima ar tais, su kuriais ketinate švęsti, skirkite laiko ir pasiplanuokite iš anksto, ką norėsite valgyti, kaip puošite stalą, kas bus atsakingas už vieną ar kitą darbelį – svarbu įjungti visus tam, kad pajustų šventės prasmę, dvasią ir ją kartu sukurtų. Lai šventė tampa – ne privalomas valgio gaminimas, o malonumas pradžiuginti save ir artimiausius“,  – linkėjo tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė.

Receptai

Velykinė pascha

1,3 kg riebios varškės

300 g sviesto

50 g grietinėlės

200 g kondensuoto pieno

1/2 stiklinės cukraus

1 stiklinė dž. spanguolių

1 stiklinė pistacijų riešutų

Šaukštas vanilės ekstrakto

Citrina

Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Išplakti grietinėlę ir palengva įmaišyti į varškės masę.

Spanguoles nuplikyti ir pamerkti į stiklinę su romu.

Į varškės masę sudėti nusausintas spanguoles ir riešutus, permaišyti, sudėti į indą išklotą maistine plėvele ir statyti nakčiai į šaldytuvą.

Atvėsintą išversti į didelę lėkštę ir patiekti.

Prieskoninė duonelė prie kiaušinių

500-600 g miltų

25 g šviežių mielių

350 ml vandens

1 šaukštelis druskos

1 šaukštas cukraus

Įdarui:

75 g sviesto

3-4 skiltelės česnako

Šviežių prieskoninių žolelių (rozmariną, raudonėlį, čiobrelį ir kt. )

Šiltame vandenyje ištirpinti mieles, suberti cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišyti ir palikti 15 min.

Po truputį įsijoti miltus ir minkyti tešlą kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatyti valandai šiltai pailsėti 🙂

Įdarui sukapoti smulkiai žoleles, česnaką ir išsukti su sviestu.

Tešlą padalinti į tris dalis, iškočioti po ilgą ritinėlį. Kiekvieną kruopščiai ištepti sviesto mišiniu ir supinti kasą. Sujungti per šoną.

Pynę ištepti tuo pačiu sviesto mišiniu.

Palikti pakilti maždaug 15-ai minučių.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Kepta anties krūtinėlė su apelsinų sultimis

2 anties krūtinėlės

Čiobrelio

Druskos, pipirų

2 apelsinai

Česnako

Įkaitinkite stipriai keptuvę, dėkite odele į apačią anties krūtinėlę ir kepkite 1 minutę.

Pabarstykite keptuvėje ant krūtinėlės druską ir pipirus.

Apverskite ir kepkite 1 min. ir taip pat pabarstykite druska ir pipirais.

Išspauskite apelsinų sultis ir pilkite tiesiai į keptuvę. Pabarstykite šviežiu čiobreliu ir įmeskite į keptuvę kelias skilteles česnako.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir statykite tiesiai su visa keptuve 10-čiai minučių.

Brownie kiaušinių lukštuose

10 kiaušinių

230 g juodo šokolado

165 g sviesto

Žiupsnelis druskos

Šaukštas vanilės

100 g cukraus

3 didelių kiaušinių

2 valg. šaukštų miltų

Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti garų vonelėje. Suberti cukrų ir vanilę. Kiaušinius mušti po vieną, po kiekvieno gerai išplakant. Pačiame gale suberti miltus ir atsargiai išsukti tešlą.

Kiaušiniuose padaryti nedidelę skylutę, išpūsti iš vidaus kiaušinio turinį. Gerai išplauti.

Konditerinio maišelio pagalba pripildyti kiaušinių lukštus iki pusės. Sustatyti į keksiukų kepimo formą išmušta skylute į viršų ir kepti 180 C. įkaitintoje orkaitėje 10 min.

Atvėsinti. Apversti kiaušinius, kad nesimatytų dūžio vietos ir patiekti.

DalintisSiųsti

Naujienos iš interneto:

traffix.lt

Rekomenduojami Video:

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žinios

Posėdžiavo Marijampolės verslo taryba
Marijampolės savivaldybėje svarstoma steigti melioracijos fondą
Vilkaviškio autobusų stoties projektas pristatomas Venecijos bienalėje
Fotografijų paroda „Bundantis gamtos grožis mūsų akimis“ – jautrus žvilgsnis į pavasarį ir pasaulį

Kultūra

Fotografijų paroda „Bundantis gamtos grožis mūsų akimis“ – jautrus žvilgsnis į pavasarį ir pasaulį
Savaitgalio renginiai Sūduvoje
Pagerbtos dvi Sūduvos etninės kultūros puoselėtojos iš Kalvarijos savivaldybės
Marijampolėje paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena

Sportas

„Sūduva“ žengė į kitą FPRO LFF taurės turnyro etapą
Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena – kviečiame dalyvauti sportinėse varžybose
Pasveikinti Kazlų Rūdą garsinantys sportininkai
Kazlų Rūdos atvirose 4×4 tinklinio pirmenybėse paaiškėjo trys iš keturių finalininkų

Politika

Marijampolės savivaldybėje svarstoma steigti melioracijos fondą
Iš arčiau: ką iš tikrųjų veikia ta savivaldybė – Žemės ūkio skyrius
Plokščiuose vyko seniūnų susirinkimas
R. Juknevičienė: „Antrojo pasaulinio karo pabaiga nereiškė laisvės visiems europiečiams“

Įdomu

Kodėl lietuviai nusivilia darbo paieška? Atsakymų nesulaukia daugiau nei pusė ieškančiųjų, atskleidžia apklausa
Prostatos sveikata po 40-ies
Investicija, kuri atsiperka: kokybiškos odos priežiūros nauda po metų
Trapecinė skarda ne tik ūkininkams: miestietiškas stogas, kuris nustebins kaimynus

Verslas

Posėdžiavo Marijampolės verslo taryba
UAB „Justicija“ ieško vyr. buhalterio (-ės) Marijampolėje
Pilviškiuose planuojama atidaryti vieną moderniausių didmaišių gamybos linijų Europoje
V. Janulevičius. Solidarumas pagal adresą: kaip mokesčių reformos skaldo Lietuvą

Mokslas ir studijos

Posėdžiavo Marijampolės verslo taryba
Marijampolės savivaldybėje lankėsi Marijampolės „Šaltinio“ progimnazijos šeštokai
Spaudos atgavimo diena paminėta kūrybiškai ir prasmingai
Marijampolė – tarp švietimo lyderių Lietuvoje

Turizmas

Pradėtas įgyvendinti projektas „Kačergų kalno pritaikymas lankymui“
Marijampolė – tarp geriausiai turistų vertinamų regioninių savivaldybių
Marijampolė tapo kaimo turizmo sezono atidarymo centru
Top 5 slidinėjimo kurortai
Reklama
Marimedis Marimedis Marimedis
Pamatyti.lt Pamatyti.lt Pamatyti.lt
Sūduvos Gidas

Teisės saugomos © 2024

Naršyti

  • Pranešk naujieną
  • Naudojimosi taisyklės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Naujienlaiškis
  • Privatumo politika
  • Kalvarija
  • Kazlų Rūda
  • Marijampolė
  • Šakiai
  • Vilkaviškis

Sekite mus

  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Sūduvos gidas
  • Žinios
    • Kalvarija
    • Kazlų Rūda
    • Marijampolė
    • Vilkaviškis
    • Šakiai
  • Kas vyksta Sūduvoje?
    • Kas vyksta Marijampolėje?
    • Kas vyksta Kalvarijoje?
    • Kas vyksta Šakiuose?
    • Kas vyksta Kazlų Rūdoje?
    • Kas vyksta Vilkaviškyje?
  • Savaitgalis
  • Kriminalai
  • Karas Ukrainoje
  • Receptai
  • Istorijos verpetai
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Kultūra
  • Įdomu
  • Grožis
  • Mokslas ir studijos
  • Video
  • Reklama
  • Kontaktai
  • ŽŪM naujienos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus